1 Editat de dexlink (2012-01-29 19:20)

Subiect: problema RCS

Am un nano cu RCS, in care functioneaza cu succes un filtru hang-on.

Azi am hotarat sa fac curatenie si am scos si filtrul sa-l curat. Dupa ce am repus filtrul in functiune, crevetii parca au luato razna.
Erau foarte agitati, zburdau haotic prin acvariu si in plus aveau momente in care se opreau brusc din zburdat si cadeau pe substrat/plante de parca erau morti sau paralizati. Dupa 2-3 secunde isi reveneau si o luau de la capat.

Inca nu am vazut sunt si vreo 2 care stau ca si cand ar fi morti, de mai mult de 3-4 minute.

Mentionz ca nu am facut nimic altceva decat sa curat filtrul, cu apa de la robinet (exceptand materialele filtrante, deci nu cred ca l-am deciclat). In plus, totul s-a intamplat subit, la nici 1 minut dupa ce am repornit filtrul.

Ati mai intalnit fenomenul? Aveti vreo idee?

2

Re: problema RCS

Cum se mai comporta? Ce s-a intamplat pana la urma?

3

Re: problema RCS

Technics A scris:

Cum se mai comporta? Ce s-a intamplat pana la urma?

Sunt bine si se pare ca nu am avut parte de nici o pierdere, cel putin nu la nivelul adultilor sau juvenililor, care sunt usor vizibili cu ochiul liber.

Ulterior, intr-o discutie cu amicul si colegul de forum "Lupul Moralist", am inteles unde a fost problema. Am spalat filtrul cu apa calda si am centrala, iar tevile de apa sunt din cupru.
I-am intoxicat involuntar cu niste cupru, dar am avut inspiratia sa fac rapid un schimb de apa si lucrurile si-au revenit.

Norocul e ca am spalat numai partea plastica a filtrului, dar nu si mediile filtrante (bioballs + bureti), iar cupru a fost doar in cantitatea enorm de mica de apa care a ramas pe filtru. Oricum nu spal niciodata mediile filtrante cu apa de la robinet.

Ape limpezi si sper sa cititi cele de mai sus, pentru a nu repeta greseala.  :apl