1

Subiect: Incepator ciclide africane

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

salut.am 21 de ani,ma numesc Octavian Popescu si sunt din Ploiesti.Totul a inceput anul trecut inainte de sarbatorile de iarna(sau mai bine zis acum doi ani  big_smile ).demult aveam eu pasiunea acvaristici in sange insa mama mi-o taia mereu.cum am crescut,m-am insurat si m-am mutat la casa mea, an devenit oarecum liber la acest capitol.acum mai bine de un an ma plimbam prin moll-ul din baneasa si am vazut un pet-shop.atat mi-a trebuit...m-am apucat de tb.am dat comanda de geamuri de 8mm,aveam un cadru de acvariu de la niste cumnati si intr-un final l-am lipit.o greseala cred k a fost k l-am lipit cu silicon universal insa nu a avut nici-o probl pana acum si are deja un an.cu timpul mi-am facut si un capac din parchet care a iesit destul de bine.in decursul a o jum de an am avut destule incercari cu plantetul insa in ultimul rand ma cam saturasem ca nu prea mai imi iesea nimic.din vina mea desigur.nu mai aveam rabdare asa k m-am hotarat sa trec pe ciclide care ma captivasera de mult.cam lung pana aici asa k trec la descrierea acvariului.

ACVARIU homemade 80L 30l 40h Total 96l
capac homemade cu suport de 2 neoane de 18w insa doar unu este in functiune,865.o sa imi iau un philips aquarelle pt culori dar luna viitoare ca am ramas fara bani acum.e bun aquarelle?!
nisip din hornbach special de ciclide,o medie a stratului de nisip in acvariu 4-5cm
pietre tot de acolo si din curte de la mama cateva
pompa aer TetraTec APS100 pt 50-100 l cu piatra aer
Filtru intern Aqua-el fan 2plus 450l/h
incalzitor resun 250

PESTIPseudotropheus saulosi
Pseudotropheus demasoni
Labidochromis caeruleus
Melanochromis auratus
cate o pereche din fiecare,stiu k nu e prea bine,dar in limita spatiului sper sa se inteleaga bine

Stat la ciclat o sapt si pesti sunt in el tot de vreo sapt.
Cam asta e despre mine si acvariu meu,sper ca nu v-am plictisit,sper k nu am gresit(prea mult) si sa auzim de bine.

Editat de octavian (2012-02-07 12:34)

2

Re: Incepator ciclide africane

am uitat.mancare le dau jbl novo malawi si tetra discus.pe prima o mananca dar destul de greu in schimb tetra discus mananca de stinge.am mai incercat si cu tetra ciclid stics dar nu mancau aproape deloc

Bine ai venit Octavian!
   Ai facut un "nano" de africani big_smile, din cate stiu un acvariu cu africani ar trebui sa aibe minim 200 litri, si avand in vedere ca sunt acvarii neplantate, o buna filtrare biologica.
   Nu exista ciclare de o saptamana! Si avand in vedere filtrul intern foarte mic, materialul filtrant (banuiesc ca bureti), si faptul ca este un acvariu neplantat, va trebui sa faci schimburi mai dese de apa, ceea ce va prelungi mult perioada de ciclare.

Editat de Ancistrus (2012-02-07 12:50)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

4

stiu,faza cu acvariu prea mic...atat imi pot permite. mad poate intr-un viitor..
ciclare e spre bine(cred eu)
la 2 zile testele aratau asa:no3 15,no2 0.
la 7 zile:no3 25,no2 0,3(din cate stiu eu,in stadiu asta s-au dezvoltat bacteriile dar inca nu sunt destule.stiu bine?!)am facut schimb de 20% urmatoarea zi
chiar acum am mai facut niste teste si nu mi-au dat deloc bine:
no3 25,no2 1,gh>14,kh 6,ph 7,6(a scazut dar nu stiu din ce cauza,avea 7,8)
ma duc direct si mai schimb inca vreo 20% din apa

5

merge tetra discus la africani?

octavian A scris:

no3 25,no2 1

NO3 - 25 este bine, dar NO2 - 1 este foarte mult, baga o lingura de sare grunjoasa la tot acvariul, ca sa mai ameliorezi din efectul nitritului asupra pestilor.

octavian A scris:

merge tetra discus la africani?

Tetra Discus merge la africanii carnivori, nu la mbune, care majoritatea sunt vegetarieni.

octavian A scris:

ciclare e spre bine(cred eu)

Cred ca testele iti vor iesi asa pana iti iei un filtru extern si il umpli cu material filtrant biologic (ex: JBL e900 + Sera Siporax).
   Si inca odata iti spun: acvariul tau este mult prea mic pentru pestii care i-ai ales!

Editat de Ancistrus (2012-02-07 13:42)

7

nu afecteaza sarea pestii?cred k o sa pastrez pestii o perioada...dupa care vedem,ori imi fac un acvariu mai mare ori trec la unul plantat,numai k sunt cam speriat de alge.am avut gsa,cred k asa ii zice si nu am scapat de ele in absolut nici un fel(schimb complet de apa spalat toate echipamentele din acv,easy carbo,bomba de co2)si nu prea vreau sa mai ma intorc acolo

8

am schimbat 20% apa.pestii par sa fie ok,niciunul "nu plange".ma refeream daca tetra discus satisface nevoile mbune-lor,ca de mancat mananca mai bine ca celelalte.cum o sa imi dau seama cand ciclatul o sa se indrepte?doar din teste?

octavian A scris:

nu afecteaza sarea pestii?

Era culmea daca sarea afecta pestii, cineva de pe un forum dedicat acvaristicii sa-ti recomande asa ceva omfg In general pentru pestii de apa usor salmastra se recomanda 1 lingura de sare grunjoasa la 5-10 litri de apa, eu ti-am spus sa bagi o lingura de sare la 100 litri doar pentru ameliorarea efectelor nitritului asupra pestilor (respirat rapid etc)

octavian A scris:

am avut gsa,cred k asa ii zice si nu am scapat de ele in absolut nici un fel(schimb complet de apa spalat toate echipamentele din acv,easy carbo,bomba de co2)si nu prea vreau sa mai ma intorc acolo

GSA sunt alge care si le doresc pasionatii de ciclide africane, mbunele ciugulesc algele astea plus ca dau un efect frumos odata ce colonizeaza obiectele de decor.

octavian A scris:

cum o sa imi dau seama cand ciclatul o sa se indrepte?doar din teste?

Doar din teste, cand NO3 va creste iar NO2 va fi 0. Dar cum ti-am mai spus tu nu ai material filtrant dedicat filtrarii biologice, deci te vei chinui cu putinele bacteriil care au colonizat buretele filtrului.

octavian A scris:

schimb complet de apa spalat toate echipamentele din acv,easy carbo,bomba de co2

Ce ai vrut sa spui cu bomba de CO2? omfg

Editat de Ancistrus (2012-02-07 14:26)

10

scuze in legatura cu sarea,doar m-am asigurat inca o data.
am scris in descriere k am avut acvariu plantat,normal.la acesta am avut probleme cu algele.tocmai din acest motiv(si din altele) am trecu la ciclide,k stiam ca se delecteaza cu algele(mai ales cu acest tip)
ma batea gandul sa mai pun un filtru(tot intern ca extern e mult prea scum pt 100l)dar as inghesui pestii prea mult.singura solutie este sa imi fac un filtru extern homemade.
m-am referit la bomba co2 homemade ca sa scap de gsa cand aveam plantat.
merci pentru pontul cu sarea.chiar nu am vazut pe nicaieri ca se pune sarea la ciclide si am cautat si eu ceva despre ele.o sa plec sa cumpar niste sare si o sa o pun la pesti.tb sa adaug frecvent?

11

octavian A scris:

chiar nu am vazut pe nicaieri ca se pune sarea la ciclide si am cautat si eu ceva despre ele.o sa plec sa cumpar niste sare si o sa o pun la pesti.tb sa adaug frecvent?

Doar cand ai nitritii foarte crescuti in apa. Daca ajuta si in alte scopuri sau nu, asta iti pot spune colegii cu experienta in ciclide africane.

12

OK ms mult.o sa deschid un topic acolo pt mai multe detalii.despre un filtru extern homemade imi poti spune o idee,ceva?

13

Colegul @ionut_dt si-a facut un sump de curand (click), poate iei legatura cu el sa-ti spuna daca este multumit etc. Sau deschide un subiect nou aici si daca iese bine poate vor beneficia si altii de pe urma topicului.

14

am adaugat si sarea si acum astept sa vad efectul.ms pt ideea cu sump-up.acu urmeaza sa ma mai documentez cu privire la ciclide si o sa mai vb cu alti colegi mai specializati

15

Salut si bun venit Octavian! Desi, eu sunt leu-paraleu cu ciclidele, iti doresc succes.

16

merci bitanu

17

Salut si bine ai venit!
Nici eu nu stiu cum e treaba cu ciclidele dar stiu ca au nevoie de filtrare de calitate si de spatiu mare de inot. (conteaza mai mult lungimea acvariului decat inaltimea coloanei de apa).

P.S.
Imi plac pietrele pe care le-ai luat de la mama ta din curte. Sunt interesante.

Editat de BGD46 (2012-02-12 14:52)

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

18

salut si succes cu cilclidele.
eu sint curios sas stiu ce ai vrut sa spui cu CO2 in legatura cu algele!

acvariuCauta s-al depasesti pe cel de linga tine dar,nu uita respectul.

19

2M A scris:

salut si succes cu cilclidele.
eu sint curios sas stiu ce ai vrut sa spui cu CO2 in legatura cu algele!

Omul a zis ca a avut acvariu plantat la care avea si CO2. A avut probleme cu algele si a trecut la ciclide (nisip + bolovani) ca sa nu se mai chinuie cu algele.

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

20

Ai doua subiecte oarecum asemanatoare, unul aici si unul la "africani". Ce propui sa facem?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!