1 Editat de mihai2006 (2012-02-20 17:57)

Subiect: Kuhli Loach

[imagine forum acvarii de vis]

Denumire comuna    : Kuhli Loach
Denumirea stiintifica : Pangio Kuhli
Familia                      : Cobitidae
Origine                     : Borneo, Sumatra, Indonesia; Tailanda
Dificultate                 : Usoara
Temperatura             : 26- 30 °C
Ph                             : 5.5- 7.5
Duritatea apei           : 1-13 °d
Dimensiune               : 7-10 cm
Acvariu minim            : 75 Litri
Durata de  viata        : 3-17 ani


Kuhli Loach a fost initial descris ca Kuhli Cotibis in anul 1864 de catre Achille Valenciennes pentru a comemora munca naturalistului si zoologului Heinrich Kuhl
Mai este cunoscut si sub denumirile de Coolie Loch, Giant Coolie Loach, Leopard Loach iar in literatura stiintifica este mentionat sub denumirea de Acanthophthalmus kuhlii.
Este un peste usor de crescut, timid si sperios mai ales la zgomot si vibratii  petrecandu-si o mare parte din timpul  zilei ascuns. Se recomanda tinerea lui in grupuri de 5-6 indivizi,in acvarii plantate si cu ascunzisuri.
Prefera sa stea in spatele filtrului , iar noaptea iese in cautarea hranei.
Trebuie tinut in acvarii acoperite, deoarece se poate ridica cu usurinta la suprafata apei si sarii din acvariu. Este un peste non-agresiv, de aceea este recomandata atentie la alegerea colegilor de acvariu fiind lipsit de aparare impotriva speciilor de pesti agresivi.
Este recomandat sa fie tinut cu urmatoarele specii de pesti :
-Tetra (in special cu  Neon Tetra si  Black Tetra)
-Discus, Apistogramma(Apistogramma Cacatouides si Apistogramma Borelli)
-CorydorasCatfish  (in special Corydoras Sterbai si Corydoras aeneus) Angelfish, Clown loach
-Guppy, ,Platty,Gourami(Blue Gourami , Dwarf Gourami ,Honey Gourami)
-Danio(Zebra Danio siPearl Danio) 
Substratul este recomandat sa fie cat mai fin pentru a evita ranirea mustatilor si pentru a permite ascunderea pestelui. Daca substratul este mare, se poate amenaja o mica parte nisipoasa pentru a-i servi drept refugiu. Cand se simte amenintat se scufunda in substrat sau se retrage in ascunzatorile preferate.


Descriere  :Corpul este gros si viermiform acoperit cu solzi mici si piele groasa, capul este mic, gura indrepatata in partea de jos a botului si prevazuta cu 3 perechi de mustati cu un rol dublu : de a ajuta pestele sa isi gaseasca hrana si de a-l ajuta sa gaseasca fundul apei
           Coada este usor rotunjita, aripioarele au putine radii, corpul este traversat de 15-20 dungi transversale de culoare maro inchis- negru.
Atinge maturitatea sexuala la 12-18 luni .Diferentierea ditnre femela si mascul se face foarte usor, femela avand  abodomenul mai umflat decat masculul
Poate ajunge pana la 12-13 cm in libertate in timp ce in acvarii ajunge intre 7-10 cm ;
Combinatia formei si a culorilor il fac sa semene mai mult cu un sarpe decat cu un peste

Hranirea    :  Este omnivor.Pot fi hraniti cu Daphnia, Artemia, felii de castravete .Accepta si hrana uscata daca aceasta se scufunda. Este recomandata hranirea lor seara cu lumina de la acvariu stinsa.
Inmultirea :  Kuhli depun icre  . Se reproduc rar in captivitate, deoarece nimeni nu stie in ce conditii sau ce fel de conditii au nevoie kuhli pentru stimularea reproducerii.
Totusi este recomandata tinerea unui numar cat mai mare de kuhli si a unui numar mare de ascunzisuri menite sa confere un surplus de confort si astfel sa stimuleze reproducerea
Inmultirea acestora in captivitate se face numai artificial .

Re: Kuhli Loach

Artiolul tau a fost urcat pe siteul nostru la adresa http://www.acvariidevis.ro/apa-dulce/pe … io-kuhlii/ multumim pt. ajutor

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

Re: Kuhli Loach

As dori sa corectez ceva si anume faptul ca acesti pesti se reproduc in captivitate. Acum o luna am avut placerea si surprinderea sa gasesc pui de kuhli in filtrul acvariului cand am vrut sa il spal. Deci asta ca nu se reproduce in captivitate este un mit. De reprodus se reproduc numai ca trebuie sa le creezi conditii.
O zi buna!!

Re: Kuhli Loach

BigBrotherG A scris:

As dori sa corectez ceva si anume faptul ca acesti pesti se reproduc in captivitate. Acum o luna am avut placerea si surprinderea sa gasesc pui de kuhli in filtrul acvariului cand am vrut sa il spal. Deci asta ca nu se reproduce in captivitate este un mit. De reprodus se reproduc numai ca trebuie sa le creezi conditii.
O zi buna!!


Nu cred ca ai corectat nimic...daca citeai cu mai multa atentie  observai

"Inmultirea :  Kuhli depun icre  . Se reproduc rar in captivitate, deoarece nimeni nu stie in ce conditii sau ce fel de conditii au nevoie kuhli pentru stimularea reproducerii."

Poate poti sa adaugi ce fel de conditii le-ai creat pentru reproducere.

Re: Kuhli Loach

Pai si BigBrotherG le-a oferit conditii, respectiv le-a pus filtru, cel putin astea sunt "conditiile" pe care le-a enumerat el lol