1 Editat de dan_acvariu (2012-03-22 01:33)

Subiect: CO2...

Am o intrebare de ultra incapator:
-am vazut ca, in cazul folosirii unei instalatii de injectare CO2, nu se recomanda valurirea apei pentru ca se pierde CO2. Daca am si pesti pe langa plante in acvariu, pot sa renunt la valurire, sau gasesc pestii cu burta in sus?

Ps: nivelul de CO2 e contolat de un ph controler.

2

Re: CO2...

e foarte greu sa omori pestii cu co2, dar nu imposibil. am auzit de 2 astfel de cazuri. iti recomand totusi o valurire moderata a suprafetei apei.

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

Re: CO2...

Marea majoritate dintre noi avem si pesti nu doar plante si injectam co2 in diverse moduri , de pilda eu am bomba si pe timpul noptii nu am control asupra cantitatii de co2 cu toate astea pestii nu respira repede dimineata (daca respira repede inseamna ca am prea mult co2 in acvariu sau prea putin o2), un controller poate calcula cantitatea de co2 introdusa in acvariu deci nu trebuie sa-ti faci probleme .
Pentru siguranta pestilor este necesara totusi o usoara valurire a apei , eu de pilda am o valurire foarte putin sesizabila , plus ca am si pelicula care reduce schimbul de gaze dintre apa din acvariu si aerul din camera. Vezi ce mai spun si colegii ca sa-ti formezi o parere . fish-thumbsup

4 Editat de brutusanf (2012-03-22 02:06)

Re: CO2...

Da eu eram sa ii omor cu Co2 acum cateva zile . Aveam o valurire mica dar aveam un biofilm de care nu trecea in atmosfera co2-ul . Am rezolvat treaba cu biofilmul si acum am Ph-ul foarte mare , deci daca rezolvi sa nu  mai ai biofilm, valurirea poate sa fie ffffoarte mica . Pentru scaparea biofilmului, cumparati-va cu incredere cel mai tare skimmer de la JBL -TOP CLEAN. Este testat de mine si am ramas fara cuvinte cat poate fi de eficient .
Tips :
(Ca sa mearga corespunzator inchideti de tot partea de jos a skimmerului sa poata trage doar pe sus, asa veti avea rezultate super bune .)

ACVARIU 112 L-Kribi,Sterbai
ACVARIU 45 L-Creveti,Boraras,Endleri
REEF  65 L