1

Subiect: ce planta e

Salut. Daca ma poate ajuta cineva cu numele urmatoarei plante. ms

2

Re: ce planta e

inca 2 imagini

3 Editat de MariusMinu (2012-06-20 21:31)

Re: ce planta e

Salut. Echinodorus( bleheri sau palaefolius var.latifolius) depinde daca a fost crescuta submers sau nu, din aceasta cauza difera aspectul frunzei. Daca este crescuta sub apa frunza este mai alungita la ambele.
ps Am vazut si ultimele doua poze, asa ca se mai adauga si echinodorus ozelot green (90%).

4

Re: ce planta e

chestia e ca nu toate frunzele sunt asa "patate"

Re: ce planta e

Si eu am avut asa ceva si este Echinodorus palaefolius,cand este crescut emers face pete pe frunze asa maronii-caramizii si frunze mai ovale, cand este crescut submers face frunzele mai alungite wink deci in concluzie este  Echinodorus palaefolius  smile

6

Re: ce planta e

multumesc pentru raspunsuri

7

Re: ce planta e

Si eu zic c-ar fi Ozelot. Nu conteaza, pregateste-te sa-ti creasca mare smile

Re: ce planta e

Avand in vedere ca echinodorusii isi trag nutrientii prin radacini trebuie sa-i pui la radacina o pastila de genul jbl 7 balls sau Sera florenette A.

9

Re: ce planta e

deja a prins viteza echinodorusul. a ma facut o frunza "patata". in schimb am 2  crypto au luat-o la vale rau. willisii a facut alge (posibil sa fie din acvariul vechi unde a stat 3 zile in ghiveci ) iar wendii green putrezeste.
Acvariul are 1 saptamana de cand a fost pornit.

acvariu: 65x40x40
Filtrare: Extern Fluval 306
Lumina: Resun DL-15R 2x15 w t8 ( 1x Aqua Zonic Super Sun 7500k, 1x Aqua Zonic Super Tropical Pink )

fara pesti

program lumina : 9-12 15-20 - 8ore/zi

10 Editat de Specialkey (2012-06-27 22:52)

Re: ce planta e

Dar sub cuartu ala nu ai nimic? Fa cum spune colegu, pune ceva bile fertilizante in cazul in care nu ai substrat fertilizant. E si normal sa putrezeasca mai ales ca nu ai substrat fertilizant + acvariul nou ( de unde sa- si ia planta nutrienti) la care se adauga si perioada de acomodare a acesteia.
Nu stiu ce sa zic de cele 2 neoane, temperatura de 7500k mi se pare cam mare pentru ce vrei tu sa faci, dar probabil e mai importanta perioada de iluminare. De aia te intreb..programul asta de iluminare il folosesti de cand ai pornit setup ul? Mare grija cu iluminarea excesiva, mai ales in cazul unui setup nou. Risti sa dai in alge daca nu "dozezi" lumina in functie si de celelate elemente, respectiv fertilizare lichida + CO2...+ perioada aclimatizare a plantelor .

PS.- la cryptocoryne am citit undeva ca cica este recomandat sa se indeparteze frunzele vechi in cazul unei noi plantari. acelasi lucru l-am observat si la plantele mele. frunzele vechi de crypto incepeau sa se ingalbeneasca si sa putrezeasca (cu toate ca erau mari si frumoase) dupa care eram nevoit sa le tai. e posibil sa ma insel ( cu toate ca o sa revin cu sursa acelui articol legat despre aceasta) tocmai de asta cer sfatul colegilor mai experimentati.

P.S.2- sursa http://www.acvariidevis.ro/apa-dulce/pl … tii-green/ traducerea e cam "necioplita" dar sper sa intelegi ideea.

11

Re: ce planta e

nu am nimic sub cuartz. jbl 7+13 balls si easy carbo sunt deja comandate de pe net. o sa ajunga saptamana viitoare. Da programul asta il am de 1 saptamana de cand am pornit setupul - 8 ore/zi. plus mai fertilizez cu micro si pps-pro de la Cristi Ionescu 0.5 ml/zi din fiecare. Sa mai scad perioada de iluminare. Neonul tropical pink l-am aprins mai recent. la inceput a mers numai unul . Nu mi se pare ca ar fi prea mult la 80 si ceva de litri de apa 30 w

12 Editat de Specialkey (2012-06-27 23:39)

Re: ce planta e

Iluminarea unui bazin nou trebuie sa o faci treptat. Foarte bine ca ai mers doar cu un neon pana acum, doar ca 8ore mi se pare mult (nu zic de cantitatea de w/l) ma refer strict la perioada de "ciclare". Fertilizarea, la fel, poti pleca cu jumatate din doza recomandata iar pe masura ce maresti lumina si co2, maresti si fertilizarea. Pana vine easycarbo ia si merstereste o bomba cu drojdie, oricum o sa ti foloseasca pana te prinde "microbul" buteliilor smile)

13

Re: ce planta e

nu o sa vreau plante deosebite. doar o tufa doua sa fie ceva verde in bazin. mai mult ma bazez pe pesti. sa revin la iluminarea cu un singur neon pentru inca 1 saptamana doua ?

Re: ce planta e

Si criptocorinele isi trag nutrientii tot prin radacini asa ca pana iti ajunge JBL 7 balls o sa cam ai probleme cu plantele astea.

15

Re: ce planta e

Dragilor, toate plantele isi extrag nutrientii, atit prin radacini, cit si prin frunze, nu exista planta care sa faca acest lucru doar prin prin frunze sau doar prin radacini!. Singura diferenta este ca, unele o fac preponderent prin radacini, altele prin frunze. Ca exemplu pentru cele care o fac preponderent prin frunze, sunt Moss-urile, ale caror radacini lipsesc, acestea fiind inlocuite de asa-numitii "rizoizi", niste radacini primitive.
   In cazul unui acvariu aflat in perioada de ciclare, este destul de dificil de intretinut plantele la un nivel satisfacator. Asta pentru ca, atit lumina, cit si ferilizarea nu pot atinge cotele maxime, inca din prima zi. Atentie - nivelul bioxidului de carbon trebuie sa fie cel necesar dezvoltarii bacteriilor benefice, dezvoltare care este de fapt scopul ciclarii.
   Despre cele doua plante:
   - Echinodorus-ul are nevoie de o cantitate mai mare de fertilizanti, pentru ca este o planta masiva, foarte consistenta, cu un tesut viguros.
   - Cryptocoryne-le in schimb, manifesta o mare problema la adaptarea intr-un acvariu nou, prezentind adeseori o boala numita chiar "boala Cryptocoryne-lor", manifestata prin topirea frunzelor si deseori disparitia plantei.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!