1

Subiect: Salutari

In primul rand va salut pe toti acvaristii, si nu numai! Numele meu e Bogdan, sunt de loc din Campulung Muscel dar de vreo 6 ani stau in Buc, sector 6.
Cu acvaristica am luat contact de mic, tatal meu avea un acvariu facut acasa cu cornier metalic si chit, in care tinea cativa carasei din aia de balta.
  Momentan am 2 acvarii: unul de 45l cu capac home made, lumina 15w aqua-glo si 14w philips 865, filtru aquaball 2208, plante sunt cam multe, nu le enumar pe toate( de fapt nu le stiu pe toate) substratul este nisip obisnuit cumparat vrac. Ptr plante am bomba co2, micro+ macro si 3-4 bile fertilizante prin nisip. Pestii sunt: 8 neoni, 6 tetrazone( la care voi renunta), 2 sae, 4 cory (2 albino, 2 panda) si 3 ancistusi mici.
Al 2-lea este un nano de doar 7 litri facut de la 0 in casa si gazduieste un singur betta rosu. Lumina lui este asigurata de cateva leduri, si pe timp rece de un spot halogen de 12v 10w care are si rol de incalzitor.  Pozele sunt facute astazi.

Re: Salutari

Bine ai venit Bogdan!
  Pozele nu au aparut, mai incearca :fok.

3 Editat de bob (2012-07-26 18:39)

Re: Salutari

Cred ca sunt prea mari, ~2mb  Mai fac o incercare dupa ce le-am taiat la jumatate.

Re: Salutari

Salut si bine ai venit !
Acvariile sunt bine intretinute dar se poate mai mult de atat, poti sa incerci si plante de gazon. De ce tii filtrul sa faca valul atat de mare daca bagi co2 ?
Valul iti anuleaza aproape tot co2 din acvariu si plantele au mare nevoie de el.

5

Re: Salutari

Mda, de cand am inceput sa folosesc fertilizanti micro si macro am facut un mare biofilm, din cauza asta tin filtrul asa, sa il mai sparga de marginea acvariului, si sa investesc intr-un skimmer deocamdata nu pot, cred ca si-a dat toata lumea seama ca acvariile sunt cam low-cost.  Si despre plantele tip gazon nu stiu nimic, crezi ca au vreo sansa tinand cont de conditiile pe care le am eu? Si imi poti recomanda o anume planta?
Multumesc ptr sfaturi, uite asa invata omul!!

Re: Salutari

Biofilmul este in stransa legatura cu incarcarea biologica a bazinului, cu cat aceasta este mai mare cu atat biofilmul este mai gros. De pilda la mine de cand am dat pestii si am ramas numai cu creveti in bazin biofilmul a disparut aproape in intregime (spre disperarea mea ca acum bag mai mult co2 ca sa mentin nivelul la 20 ppm). Nu folosesc skimmer tocmai din cauza ca imi doream acel biofilm... :stupid 
Daca adaugi micro si macro trebuie sa faci  si teste de apa.
Nu cred ca fertilizarea este cauza aparitiei biofilmului atat timp cat este respectat dozajul. Ai cam multi pesti dar daca spui ca dai tetrazoanele incarcatura biologica din bazin va scadea si biofilmul va fi mai subtire.
Acum mai depinde si ce fel de biofilm ai ca sunt mai multe tipuri.
Plante de gazon mai usoare marshilea hirsuta, echinodorus tenellus.

Re: Salutari

Plantele Anubias ma mir cum nu au putrezit pana acum, scoate-le din substrat si agata-le de o piatra/creanga ceva, rizomul lor este bine sa stea in afara nisipului, iar in acvariul mic vad ca ai bagat Cryptocoryne pontederiifolia, asta este o planta care creste mare, deci are nevoie de acvarii spatioase.

8

Re: Salutari

Ancistus, in legatura cu anubiasul iti dau dreptate, insa plantele ne contrazic pe amandoi. La inceput asa a fost pus, pe radacina aia din poza 1 si s-a tot dezvoltat. am mai taiat din el, am mai pus pe o redecina, iar am taiat si am bagat si in nisip. Pietrisul ala fiind de granulatie mare 5-8mm probabil nu sufoca rizonul, asa ca ii merge aproape la fel de bine ca pe buturuga, mai ales ca are si ceva bile fertilizante un care sa isi infiga 'degetele' Cea mai mica e asa ptr ca i-am taiat toate frunzele mari, si acum a pornit in 2 directii cu frunzulite noi.
    Si acvariul cel mic va fi resetat in momentul in care gasesc un cub de 10-12l , asta facut de mine nu imi mai place. Tot atunci o sa incerc si eu cu plantele tip gazon.

Re: Salutari

Macar planteaza-le undeva mai la umbra, nu vezi ca s-au umplut de alge?