Subiect: experiment sarat

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

Der ceva vreme ancerc sa fac si eu trecerea de la acvaristica dulcicola, la marina. Cum gusturile nu se discuta, eu am ales ca acvariul meu sa fie un acvariu tematic "Marea Neagra". Este mult mai putin echipat si mult mai putin colorat decat un acvariu de recif pe care il stie toata lumea insa mie imi place asa. Acvariul are un volum de aproximativ 120 litri si este populat cu:
- anemone Actinia equina 8-10 bucati
-crabi Xanto poresa (cred, o sa ma mai uit la ei)
-creveti Palaemon elegans (20-25 bucati)
- 3 ace de mare Syngnathus variegatus
- 10-15 chefali
-alge  Ulva intestinalis si Cladophora vagabunda
- amfipode, copepode si alte mici nevertebrate
In acvariu mai am cca 20 kg de piatra vie si cateva kg de nisip viu. Nisipul este cam putin dar cu timpul voi rezolva aceasta problema.
Intre timp trebuie sa pun la punct sistemul de iluminat si sa imbunatatesc putin filtrarea.
Acvariul are doar doua zile vechime in setupul prezent, apa insa are vreo 3 saptamani in acvariu. As vrea sa stiu parerile voastre.
Un ultim lucru mai am de adaugat, partea dificila abia acum urmeaza, cand voi incerca sa obisnuiesc pestii si celelalte vietati sa se hraneasca cu hrana uscata si ii voi "convinge" sa traiasca in acvariu. Partea buna este ca chefalii deja mananca fulgi. Imi cer scuze, pozele nu sunt foarte bune.

Gott mit uns!

2 Editat de Kribensis (2012-08-01 15:39)

Re: experiment sarat

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Alte poze inclusiv una ajunsa din gresala tongue

Gott mit uns!

Re: experiment sarat

Felicitari pentru initiativa applause
   Cum mentii salinitatea si ceilalti parametrii specifici marii noastre?

Re: experiment sarat

in prima faza am 65 de litri de apa marina in plus tongue, pe care ii voi folosi in paralel cu apa de foraj amestecata cu sare de mare penbtru a face trecerea gradual la noul tip de apa. Temperatura nu este o problema avand in vedere ca fara incalzitor am o temperatura maxima de 25 grade in acvariu pe timp de vara iar in ceea ce priveste ceilalti parametri voi monitoriza si actiona in consecinta.

Gott mit uns!

Re: experiment sarat

alte pareri?

Gott mit uns!

Re: experiment sarat

sa inteleg ca acvariul meu nu pare foarte interesant. De gustibus non est disputandum (gusturile nu se discuta). In orice caz eu va anunt ca sunt incantat de el si ca evolueaza destul de bine in ciuda lipsurilor. Schimbarea treptata a apei de mare cu apa de retea degurge lent dar bine si anemonele si chefalii s-au facut niste porci (au crescut), guvizii au crescut si ei iar crevetii sunt foarte voiosi. Din nefericire acele de mare nu au rezistat, ultimul murind ieri.
Anul acesta am inregistrat o serie de "succese" (succesuri pt. carcotasi) iar anul viitor in vara am de gand sa il imbunatatesc consierabil atat ca aspect cat si ca echipamente (vor veni pe parcurs).
As fi bucuros sa raspund curiozitatilor voastre!

Gott mit uns!

Re: experiment sarat

poate ne mai arati cateva poze sa vedem evolutia lui

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

Re: experiment sarat

felicitari!oricine alege un setup salbatic,natural ,siincearca sa il realizeze cat mai natural...tot respectul.Indiferent de cat de "atragator " este.naturaletea conteaza cel mai mult.felicitari incao data,mie unu imi place,chiar daca pentru ce vrei tu sa aci se preteaza un acvariu un pic maimare.super  noroc  applause
Vorbesc in cauza pentru ca si eu am avut acvariu biotop amazon,dunare etc

Gratis nu exista,ieftin nu rezista

Re: experiment sarat

Florin, aparatul meu foto este imprumutat dar promit ca peste 2-3 sapt cand il primesc inapoi o sa fac poze si o sa adaug dar trebuie sa iti spun de pe acum, este diferit de acvariile cu care esti obisnuit tongue
Dan, iti multumesc pentru aprecieri. Intr-adevar, acvariul este mic dar cum spuneam, anum acesta este mai mult un test iar anul urmator o sa il imbunatatesc.
Multumesc

Gott mit uns!

10

Re: experiment sarat

Salutare,
Te-am vazut online si am zis sa iti cer sa mai faci o prezentare a saramurii.
Ai primit aparatul inapoi ?
  acvariu

Ofera sfaturi nu jigniri!