1 Editat de DannySID (2012-09-23 18:19)

Subiect: Salut

Salut, ma numesc Ionut Daniel si sunt din Munteni, jud Galati. Am un acvariu Juwel Koral 60 de 54 L.
Ca Echipamente am asa: Filtru Juwel Bioflow Mini 280 l/h care o sa-l schimb cat de curand, poate cu un Eheim Pickup 2010 daca gasesc, am incalzitor Juwel 60 w si lumina 2 x 18 w Philips TLD 865.Am facut o bombo co2  care scoate o bula in jur de o sec si jumate.Ca decor am pietre de pe calea ferata, au inceput sa repare liniile si abia a adus o masina de pietre din astea...asa ca am luat si eu cateva. Ca substrat am jbl aquabasis si pietris de 1-3 mm.
Ca plante am asa:
Ludwigia Repens ‘red’
Micranthermum umbrosum
Lindernia rotundifolia ‘variegated’   
Mayaca Fluviatilis   
Ceratopteris thalictroides
Cabomba Caroliniana   
Alternanthera Reineckii ‘rosaefolia’       
Echinodorus Tenellus
Pogostemon Helferi
Rotala Indica
Limnobium Laevigatum
Deoarece au stat vreo 2 saptamani cu lumina de 15w sunt putin cam ofilite plantele, le cad frunzele vechi si le dau noi deci de acum sper sa le mearga mai bine, ceea ce ma surpinde e Popostemonul care i-a mers cel mai bine, nu are nici o frunza ofilita si e singura care a crescut...
Pesti am 2 Molly, 2 Guppy, 5 corydoras albino, 1 hoplo si o femela betta.

Uite si cateva poze, scuzati calitatea da nu am aparat si sunt facute cu un telefon.
http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=img20120923160617.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=img20120923160548.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg9/scaled.php?server=9&filename=img20120923160541.jpg&res=landing
Probleme deocamdata am doua, prima e mizeria aia de pe pietre care nu stiu de la ce e si nu stiu cum sa o curat, si la unul din molly(masculul cred) ii cade culoarea aia neagra, cand l-am luat era putin da acuma din ce in ce mai mult...cate o data mai sunt niste particule negre pe la suprafata, ceea ce cred eu ca e culoarea aia/

2 Editat de marian.gulie (2012-09-23 18:24)

Re: Salut

Salut Ionut si bine ai venit printre noi.  :sok

Re: Salut

Bine ai venit Daniel!
   Din poze, pare ca "mizeria" la care te referi este o alga bruna, diatomee... care apare in acvariile neechilibrate biologic, stii ce este ciclarea? De 2 saptamani ai pornit acvariul?

Re: Salut

Bun venit smile

5 Editat de DannySID (2012-09-23 19:01)

Re: Salut

Nu, acvariul a mers in jur de 3 saptamani fara pesti, si apoi am adaugat treptat... acvariul cum e el acuma e de o luna jumate. Asta inseamna ca nu s-a terminat ciclarea?Ahh mama ei de rabdare! Si ce e de facut? sper ca nu trebuie sa o iau de la capat.

Am cautat pe net si am gasit o informatie care banuiesc ca e cauza aparitiei lor. Am gasit ca algele brune apar din doua cauze: excesul de silicati si lipsa lumini... pana saptamana trecuta acvariul a mers cu un neon de 15 w, asta ar insemna <0.4w/l. asta sa fie oare problema?

Re: Salut

Acvariu a mers 3 saptamani fara pesti? Pai si de unde amoniac pentru startarea ciclului azot?

DannySID A scris:

Am cautat pe net si am gasit o informatie care banuiesc ca e cauza aparitiei lor. Am gasit ca algele brune apar din doua cauze: excesul de silicati si lipsa lumini... pana saptamana trecuta acvariul a mers cu un neon de 15 w, asta ar insemna <0.4w/l. asta sa fie oare problema?

   Si asta e foarte posibil!

7

Re: Salut

Pai am pus mancare cate putin in fiecare zi, asa am gasit ca trebuie facut. Nu e bine?

Re: Salut

salut si bine ai venit!felicitari pentru interesul de a te documenta  in prealabil. :apl in aest mod,iti garantez ca vei rezolva toate problemele.

Gratis nu exista,ieftin nu rezista

9

Re: Salut

Salut si bine ai venit..

10

Re: Salut

Salut Ionut si bine ai venit  smile

"When you reach the end of your rope, tie a knot in it and hang on."

11

Re: Salut

multumesc pentru primirea calduroasa big_smile  ^:)^  acum am o intrebare,defapt inca o problema pe care am observato, am vazut ca varfurile frunzelor sunt arse si palite, iar frunzele noi au pete pe ele. am cautat pe net si am vazut ca am lipsa de nutrienti. Ce pot sa fac? Adica ce pot folosi sa introduc nutrienti? am vazut pe nevertebrate diferite chestii dar voi ce folositi? adica nu as vrea sa dau bani pe ceva ce nu e bun...