1 Editat de laurentiug (2012-09-27 21:41)

Subiect: Acvariu 150L Iwagumi

[imagine forum acvarii de vis]

Salutare la toata lumea,

  Am achizitionat un acvariu Cayman 80 Scenic de 150L , si as vrea sa-l "instalez".
  Tot prospectand tipuri de aranjamente , m-am hotarat sa abordez stilul iwagumi.
  Am mai avut acum ceva vreme un acvariu de vreo 40 L din care am facut un fel de "ciorba de peste, cu zarzavat" , aranjandu-l "dupa ureche".
  De data asta nu vreau sa mai fac nimic de capul meu !!! As vrea sa-l fac ca la carte, de altfel asta e si motivul pentru care am postat aici , pentru ca as avea nevoie de sfaturi din partea celor cu experienta !
Acvariul are:
- 2 tuburi de neon T5 24W Aquasky/Aquarelle pe care as vrea sa le inlocuiesc
- filtru Bluwave05 cu pompa de 450l/h
- incalzitor in filtru BluClima de 150w
- timer on/off programabil pentru lumina
- termometru
- si o piatra din material compozit ( o sa pun poza cu ea sa vedem daca as putea s-o folosesc pentru ceea ce vreau sa fac )
  Indata ce termin cu suportul, revin cu poze sa le si vedeti .
  Neavand experienta cu acvarii plantate va cer pentru inceput sfatul la ce tuburi ar trebui sa folosesc ca sa am lumina ok pentru plante , si ce substrat si fertilizatoare ar trebui sa folosesc.
Poza atasata post-ului e un fel de goal  ca sa va formati o idee.

Re: Acvariu 150L Iwagumi

Salut si bine ai venit ! Ai ales un stil destul de dificil, greu de lucrat cu fertilizarea, trebuie lumina de calitate (depinde de posibilitati). Succes !

Re: Acvariu 150L Iwagumi

In primul rand, cantitatea de lumina este insuficienta, iar daca doresti niste neoane cu spectru bun, pe care le poti gasi in tara, iti recomand aquamedic. Ca si substrat fertilizant eu am folosit dennerle deponit mix in combinatie cu dennerle crystal quartz siam fost multumit, in primul rand, de faptul ca nu tulbura apa la scoaterea plantelor si replantare si apoi de cresterea plantelor. Mai poti folosi si te asigur ca vei avea rezultate multumitoare si cu urmatoarele tipuri de substrat fertilizant: jbl aquabasis, tropica plante substrate, dupla root si ada, dar poti incerca si un substrat inert, fara a mai folosi substrat fertilizant. Ca fertilizanti lichizi iarasi ai o multitudine de oferte, dintre care iti recomand ca si simplicitate linia tropica sau PPs pro si trace mix.
ps: acvariul ales ca model a fost realizat de Roy Deki. Spor la studiu si asteptam sa vedem rezultatele!