1 Editat de mihai2006 (2012-10-10 20:22)

Subiect: Un mic colt de natura

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Iaca de ceva vreme, mai precis2 saptamani am amenajat un acvariu mai mic - 30 L net pe care l-am amplasat  sa completeze locul de "relaxare" destinat mie lol

Am folosit un burete bolborositor, substrat JBL Aquabasis Plus si pietris cu granulatie de 1-2 mm, respectiv 2-3 mm, incalzitor.
Plante avem asa : ricia, valisneria (acvariul este mic si nu cred ca se preteaza la inaltimea de 35 cm a acestuia), bacopa caroliniana, egeria densa si inca cateva a caror denumire nu o cunosc, dar as aprecia daca m-ati ajuta in identificarea lor.

La partea de iluminare- am ales momentan un bec economic de 15 W, cu lumina calda - si daca retin bine 800 Lml .
Plantele merg bine si se dezvolta, dar as incerca iluminarea cu un bec economic de 25 W, lumina rece.Ar fi mai indicat folosirea acestuia sau ar fi bine sa raman tot la cel de 15 W?

Temperatura constanta la 24-25 Grade si suntem in perioada de ciclare.
O sa revin cu mai multe poze, momentan acumulatorii imi fac probleme

Re: Un mic colt de natura

Incearca sa grupezi plantele.Lumina clar trebuie schimbata,cel de 25W ar fi bun,tinand cont ca tu ai acolo 25L net.Eu am 13 W la 10 L smile.

The real thing is never what you think it will be...

3

Re: Un mic colt de natura

Daca plantele se dezvolta bine.......poti sa lasi becul ala. Eu am avut un acvariu de 54 lit cu un neon de 15W, dar neonul meu statea in capac, nu la distanta cum e becul tau. Nu sunt adeptul filtrului bolborositor. Nu creaza curenti in toata masa apei din acvariu.

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

Re: Un mic colt de natura

Slytherin A scris:

Incearca sa grupezi plantele.Lumina clar trebuie schimbata,cel de 25W ar fi bun,tinand cont ca tu ai acolo 25L net.Eu am 13 W la 10 L smile.

   Un acvariu de 10 litri este mai degraba maternitate, nu acvariu, iar sfatul tau cu 1w/1litru de apa iar nu mi se pare in regula... la inceputul lui august te declarai "cel mai incepator dintre toti" si deja dai sfaturi de iluminare? Inseamna ca ai evoluat rapid, bravo tie applause