1 Editat de juulic (2012-10-11 17:08)

Subiect: specie de creveti

Salutare tuturor.Astazi am avut un drum pe DN1,iar la intoarcere am zis sa opresc prin Hornbach,auzind ca au schimbat furnizorul de inotatoare.Dupa ce am ramas masca la pretul de 19.99 pentru Mocrorasbora Galaxy,am vazut ca pe langa RCS mai aveau o specie transparenta de creveti.La intrebarea adresata "specialistului" de acolo despre ce fel de creveti sunt,imi raspunde ca palleatus.Pai,zic,palleatus nu este Cory, el zice nu,asa le spune,pretul fiind de 9.99 per bucata.Mie mi se pare ca avea o usoara tenta albastruie la "ceafa"sa zic asa in genul Sri Lanka Dwarf Shrimp Caridina simoni,dar poate ma insel,oricum aratau foarte frumos,pacat ca nu mergeam direct acasa,ca as fi achizitionat si eu vreo 5. Astfel daca vreti si sunteti aproape puteti sa faceti o vizita,cred ca erau cam 20 de bucati acolo,pe putin,dar nu stiu cat vor mai fi tinand cont ca in acvariul respectiv erau si 2 masculi de Betta.

2

Re: specie de creveti

daca sunt cei din poza a 2.. inclin sa cred ca sunt ghost shrimp.. nimic special..

3

Re: specie de creveti

OK am inteles,merci de info.In alta ordine de idei,asta seara am fost in locatia din berceni a aceluiasi magazin,si am cumparat 4 creveti la care pe eticheta de pret scria Caridinia Sp. Orange iar cu markerul scria galbeni(explicatia lor),dupa care am inceput sa ma uit crucis.Va rog o parere asupra acestui fapt.De care sunt pana la urma,yellow ori orange?

4

Re: specie de creveti

Si poza ,ca in postul anterior nu mi-a afisat-o.

5 Editat de juulic (2012-10-12 00:47)

Re: specie de creveti

L-am prins pe unul intr-o pozitie mai "sexy"  big_smile   Aici pare mai mult galben,dar in anumite momente este mai mult spre orange,o fi cameleon ?  lol

6

Re: specie de creveti

par sa fie yellow.. numai ca nu sunt caridina.. sunt neocaridina.
la ce pret erau? in hornbach berceni?

7

Re: specie de creveti

La 5.99 RON,si da,erau in hornbach berceni.Cred ca mai aveau vreo 10buc,destul de vioi.Dar peste 2 saptamani au zis ca aduc si CRS(au avut pana acum 4-5 zile)la pretul de 17 RON.Apropo de asta,astazi am intrat si pe la Coralis,si la fel au zis ca peste doua saptamani aduc creveti,printre care si CRS cam la 20 RON,grad A,grad S la 35 RON.Asta pentru cine ar putea fi interesat.

8 Editat de merlin21 (2012-10-12 23:07)

Re: specie de creveti

bad post

9 Editat de juulic (2012-10-16 13:06)

Re: specie de creveti

merlin21 ai avut dreptate,am fost din nou in Hornbach Prisma si de data aceasta era cineva mai informat,crevetii de care vorbeam mai sus sunt palaemonetes,aka ghost shrimp.