Subiect: Acvariu la vapor

Salutare!! Cum am scris si in titlu mi-am cumparat acvariul la vapor. Acvariul este un Juwel Korall 60.
Setup: Pietris 2-3 mm negr, mopan, lemn pe care am prins niste anubii lumina este de la acvariu si anume 20 de w.
Pentru ciclare am incercat sa o fac putin fortat si aici nu sunt foarte sigur daca am procedat bine. Am folosit o fiola de bacterii de BioDigest (Prodibio).
Pana sa introduc fiola in acvariu apa a fost limpede la o zi de la introducerea bacteriilor in apa, apa a devenit putin mai laptoasa sau mai tulbure.
Azi am facut teste de apa asta fiind la 3 zile de la setup si am obtinut:
PH 7.3
GH 8
NO3 - 10mg/l
NO2 - 0.5 mg/l
Ce anume ma ingrijoreaza sunt nitritii.
Nu am mai setat niciodata un acvariu in felul acesta si nu stiu cat de bine am procedat. Astept sfaturi si critici (constructive sper).
Curand o sa pun si o poza. Acvariul are momentan 40 de litri de apa. Nu pot sa il umplu mai mult din cauza ruliului big_smile.
Acvariul l-am cumparat pentru vechea mea pasiune si anume ancistrusii. Datorita faptului ca la noi in tara se gasesc doar albino si normali am hotarat sa imi fac un acvariu la vapor in care sa gazduiesc niste ancistrusi cirhosus L144 sau alte numere. Ruta pe care o fac este Franta - Olanda si gama pestilor este mult mai diversificata. Pana in februarie cand vin acasa vreau sa ma interesez cum ii pot aduce in tara. Am inteles de la cineva ca nu ar fi probleme cu pestii dar ramane de vazut ce imi zice doamna de la airfrance sau klm. Va doresc o zi frumoasa tuturor!!!

2 Editat de Corydoras (2012-11-04 23:29)

Re: Acvariu la vapor

BigBrotherG A scris:

Acvariul are momentan 40 de litri de apa. Nu pot sa il umplu mai mult din cauza ruliului big_smile.

Hmm, Fluval Edge  n-ar fi mai bun ?

http://s3.hubimg.com/u/1638246_f520.jpg

Re: Acvariu la vapor

Salut! Cam tarziu pentru acvariul asta!! E deja totul setat aranjat am vazut ca s-a mai limpezit apa deci probabil e de la bacterii de era apa asa. Apa am tratat-o cu aqua safe ca asta am gasit in rest nimic special bacteriile de care ziceam si aqua safe. Cam slabut in materie de substante adica au doar tetra si HS o firma olandeza cred. Asta am gasit in olanda. Acvarii fluval nu am gasit. La francezi inca n-am apucat sa ies. O seara placuta si merci de replay! Ar fi fost folositor la vremea lui  shark-biggrin

Re: Acvariu la vapor

Am facut iar teste ptr NO2 si NO3 si am obtinut asa NO2 - peste 1mg/l si NO3 aproximativ o.15 mg/l. M-as apuca sa mai schimb niste apa ca valoarea nitritilor e foarte mare. Ceva sfaturi??

Re: Acvariu la vapor

Eu am bagat JBL Filterstart sa grabesc ciclarea si vad ca face ceva treaba. Schimb si 5-6 litri din apa.

Re: Acvariu la vapor

BigBrotherG A scris:

Am facut iar teste ptr NO2 si NO3 si am obtinut asa NO2 - peste 1mg/l si NO3 aproximativ o.15 mg/l. M-as apuca sa mai schimb niste apa ca valoarea nitritilor e foarte mare. Ceva sfaturi??

   NO2 este este enorm nu mare, neaparat un schimb de apa!

Re: Acvariu la vapor

Am schimbat cam 8 litri de apa. Cam cat ar trebui sa astept sa vad ceva rezultate?
Am cam 40 de litri de apa in acvariu. Sa schimb mai mult sau 8 litri sunt suficienti. M gandeam sa schimb jumatate dar astept sfaturi. Am mai pus si o fiola de Biobacter in filtru ca m-am gandit ca poate ajuta. Bacteriile sunt mult peste cat ar trebui deci nu cred ca ar afecta cu nimic. Apa este aerata cu pompa de aer si am si filtrul care misca apa foarte puternic la suprafata. Apa de la robinet o tratez cu Aquasafe de la Tetra. Am avut putina mancare de pesti in acvariu ca m-am gandit ca ajuta mai repede la ciclare. Cam atat pentru moment!! Astept critici si sfaturi in continuare.
O seara frumoasa si multumesc de sfaturi domnului 'Ancistrus' !!!

Re: Acvariu la vapor

Daca as avea NO2 - 1, as schimba 50% din apa.

Re: Acvariu la vapor

Am facut iar teste la apa in seara asta si acelasi rezultat NO2 peste 1 mg/l si NO3 mai crescut undeva la 75 mg/l. Maine cred ca o sa fac un schimb mult mai mare de apa. Filtrul ma gandesc sa nu ma ating de el. Voi ce ziceti??Numai bine ma duc la manevra smile))....

10 Editat de BigBrotherG (2012-11-07 04:55)

Re: Acvariu la vapor

Se pare ca am trimis mesajul dupa ce mi-ati raspuns. Asa o sa fac. Maine schimb 50% din apa. Multumesc inca odata pentru ajutor!! Ma mai gandeam totusi ca poate face parte din ciclare dar nush parca tot e prea mult. Numai bine!!

Re: Acvariu la vapor

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Cum va promisesem la inceput am pus si niste poze. Fac schimburi zilnice de apa ptr ca acvariul este putin cam populat si parametrii se mentin intre limitele normalului smile.Momentan ma confrunt cu niste gris de care sper sa scap!