1

Subiect: Cum acvarisesti?

Ca tot m-am apucat sa fac documentare dupa ce am experimentat o groaza practic jucandu-ma cu lopatica-n nisip observ ca multi practica acest hobby dupa ureche.

Eu sunt curios sa aflu cum faceti voi acvaristica? De ce?

Asta pentru ca recent observ ca suntem doua tabere. Astia ca mine, genul nebun care incearca orice si citesc despre tot ce se poate si genul omului care face cum i se spune. Daca e gresit, o ia de la capat si intreaba pe altcineva.

Nu am deschis subiectul pentru a porni o cearta dar sunt curios care din voi din ce tabara crede ca face parte si de ce.

Asta ca sa mai inlatur din postarile cu vanzari si poate sa compensez amanarea intalnirii.

Il sustin pe Visiniu in urmatoarea strangere de adeziuni big_smile

Re: Cum acvarisesti?

Eu fac "acvaristica" dupa ochi, unii dupa ureche... big_smile
   Ochiul, cel mai interactiv organ de comunicare, mi-a permis sa aprofundez acvaristica in afara spectrului altora... respectiv "invatati, invatati si iar invatati!"
   Nu stiu in ce tabara ma aflu si nici nu ma intereseaza cine este administrator de tabere in domeniul asta lol

3

Re: Cum acvarisesti?

Ok, administrarea de tabere nu ma intereseaza nici pe mine.

Referitor la ochi, daca e antrenat stie ce sa observe deci esti "intre ape" big_smile

4 Editat de catalos (2012-11-24 02:16)

Re: Cum acvarisesti?

eu unul inclin sa cred ca fac parte din ambele tabere (citesc ca nebunul, insa uneori ma surprind ca nu aplic intocmai "ca la carte", si atunci intervine ce a spus "fratili" cristi - ma las ghidat de ochi).

cat despre "sef de tabara", la mine deocamdata e nevasta-mea, daca e ea langa mine, nici de google nu am nevoie (cum sa n-o iubesc !?!)

catalos

Re: Cum acvarisesti?

Mult prea modestul @catalos nu spune ce ar vrea sa spuna smile
   Daniel, primul contact cu acvaristica il ai vizual... eu am ramas imbatranit, la stadiul ala lol Mersi ca m-ai bagat "intre ape" si pacat ca nu te prind mai bine intr-o "intrunire acvariidevis" smile

6

Re: Cum acvarisesti?

Bun, ochiul imi arata ca pe plante sanatoase imi creste BBA. Urechea imi spune ca-i de la CO2-ul care fluctueaza dar ochiul se cearta cu urechea cand ma uit la afisajul pH controllerului ce-mi arata o variatie de 0,1 - 0,3 intre noapte si zi.

Sa-mi caut nevasta biochimist? big_smile

Re: Cum acvarisesti?

Nuu... mai lasa si creierul sa dezvolte teoria lol

8

Re: Cum acvarisesti?

daniel - cand nu se inteleg ochiul cu urechea - dute racheta direct LA DOCTOR smile

catalos

9

Re: Cum acvarisesti?

Nu, nu, ultimul s-a aruncat de la etaj  :ang

10

Re: Cum acvarisesti?

danielt A scris:

Nu, nu, ultimul s-a aruncat de la etaj  :ang

   Am auzit eu de unul care s-a chinuit o zi intreaga sa se arunce de la demisol... lol

Re: Cum acvarisesti?

E greu de stabilit o anume categorie, sunt convins ca foarte multi acvaristi cauta cat mai multe informatii dar decizia finala vine de la testarea ochiometrica, fiecare acvariu fiind unic nu se poate pune problema ca cineva sa copieze ce face un acvarist mai priceput si sa spere ca va obtine rezultate identice.Eu fac parte tot din categoria intre ape smile
Daniel spui ca ph variaza. De ce ti-ai mai luat controller ? :pp Vis-a-vis de prezenta algei bba si variatiile de co2 pot sa-ti spun ca este eronat, eu nu i-am vazut piciorul de 2 ani prin acvariu desi variatii de co2 am la greu. wink

12 Editat de danielt (2012-11-24 22:56)

Re: Cum acvarisesti?

Marius, ca tot ai aparut in subiect, esti exemplul cel mai bun, asta ca tot zici ca esti intre ape.

Ce treaba are controller-ul cu variatia sau invariatia de pH? Asta ca vad multi care se apuca si-si cumpara lucruri despre care n-au habar la ce sunt folosite si ce efecte au asupra acvariului. Cum am facut eu cu acest controller.

L-am cumparat pe vremea cand faceam "din auzite" de pe forum big_smile

Ai punctat bine partea cu copiatul, multi doar asta fac. De aceea ce fac eu nu merge la tine si invers.

Bun, atunci de ce tot ne luam dupa sfaturi si indicatii neargumentate copiind orbeste ce spune altcineva fie ca-i Amano sau vanzatorul de la pet-shop?

LE: Aparent BBA nu se face. Asta-i primul mit, BBA-ul se ia. Al doilea mit este ca se face de la fluctuatiile CO2-ului. Iarasi, mit. Ca CO2-ul sa aibe un rol in dezvoltarea acestei alge e nevoie de niste alte conditii sa se intalneasca in acvariu. Una si foarte importanta este pH-ul. Alga nu creste cu CO2 dar creste cu Amoniac(NH3) si cu Amoniu(NH4), raportul cantitativ dintre cele doua este foarte direct afectat de...... tobe...... pH, nu CO2 si nu fluctuatiile o ajuta sa creasca.

13 Editat de MariusMinu (2012-11-26 12:44)

Re: Cum acvarisesti?

danielt A scris:

Ce treaba are controller-ul cu variatia sau invariatia de pH?

Nu am citit niciodata un manual de utilizare al Ph controller-ului dar din denumirea produsului si din auzite am inteles ca poate controla ph cu precizie destul de buna, o variatie de 0,3 (adica de la 6,4 la 6,7) imi pare cam mare totusi.

danielt A scris:

Bun, atunci de ce tot ne luam dupa sfaturi si indicatii neargumentate copiind orbeste ce spune altcineva fie ca-i Amano sau vanzatorul de la pet-shop?

Cred ca din dorinta de a avea cat mai repede un acvariu ca cel pe care vrem sa-l copiem. Acest lucru este greu de realizat, o singura diferenta in chimia apei este de ajuns si se ajunge la lupta corp la corp cu algele. lol

LE: Cat despre bba nu stiu ce o provoaca dar ce stiu este ca la un moment dat am luat cateva plante care aveau alga pe frunzele mai de jos si le-am pus in acvariu. Am urmarit evolutia dar alga a inceput sa devina din ce in ce mai stearsa la culoare, ajunsese un maro deschis. A fost indepartata cu ocazia replantarii varfurilor, partea de jos  plantei am aruncat-o cu tot cu alga. Deci nu se ia! Depinde insa si de conditiile din acvariu, daca sunt propice dezvoltarii acestei alge si mai este si alga adusa cu vreo planta atunci ne putem astepta la o invazie de bba.