1 Editat de Bogdan Dragan (2013-01-29 04:14)

Subiect: Problema apa

Azi am observat prin acvariu niste particule mici albe ca un praf care se plimba prin acvariu odata cu, curentul creat de cele 2 filtre. Mi se pare ca nici apa nu mai este asa limpede cum obisnuia sa fie. Ma puteti ajuta sau imi puteti spune ce este acest  "praf" si cum as putea scapa de el pt. ca ma enerveaza la culme. Mentionez ca am 2 filtre externe eheim, unul plin cu siporax si altul cu substrat pro. Nu am deciclat acvariul, nu am umblat la filtre, schimburi de apa saptamanale cam 25-30%. Poate fi din cauza filtrarii mecanice, care imi cam lipseste? Acvariul face 6 saptamani de cand l-am pornit in cateva zile. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Re: Problema apa

Incearca cu perlon... In trecut am avut si eu apa cu aceea suspensie de particule albe, nu stiu cauza aparitiei dar de cand am pus perlon a disparut in cateva zile, maxim o saptamana. O mai fi fost si altceva la mijloc nu stiu, sunt prea multi factori in joc ca sa spun sigur ca perlonul a fost singurul care a rezolvat problema dar merita incercat. Ca sa nu mai umbli la filtre infasasori aspiratia in perlon si gasesti ceva care sa-l tina acolo. Eu am folosit ghiveci ramas de la plantele pe care le-am cumparat... idei sunt multe ca nu de asta duce romanu' lipsa :fmad

3 Editat de danielt (2013-02-05 17:04)

Re: Problema apa

:-

Re: Problema apa

Mersi mult de informatie Marius, o sa incerc si varianta asta cu perlonul!
Daniel, dau de mancare o singura data pe zi, cat consuma pestii in 5 minute! Folosesc fulgi JBL Novo si niste pelete scufundatoare pt. cory. Nu cred ca este de la mancare! Fac schimburi de apa cum am spus in primul post, 25-30% pe saptamana.

5

Re: Problema apa

Ma asociez parerii ca filtrarea mecanica este deficitara! Foloseste acel perlon, fa o zi pauza de iluminare si apa trebuie sa se limpezeasca.
   Mai poti recurge la Permanganat de Potasiu, daca ai de unde procura.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

6

Re: Problema apa

Scuze, n-am vazut ca ai spus de schimbul de apa.

Apa e uniform populata cu acele particule? Sau sunt in partea de sus a acvariului, mai aproape de lumina.

Apa o pui direct de la robinet sau o declorinezi inainte?

Re: Problema apa

Asa am zis si eu dle Baracuda, ca de la filtrarea mecanica ar fi. E de ajuns acel perlon sau ar trebui sa imi achizitioinez un filtru intern care sa faca doar filtrarea mecanica?
Nu am vazut permanganat de potasiu, imi puteti recomanda un loc de unde as putea cumpara?
Daniel, apa e uniform populata cu aceste particule in suspensie, miscate de curentii creati de cele 2 filtre externe. Apa o pun direct de la robinet dupa ce in prealabil am tratat-o cu Aqua safe. Multumesc pt ajutor!

8

Re: Problema apa

Intr-unul din sertarele unui filtru extern, se pune un mediu de filtrare cu porozitate foarte fina. Permanganatul nu se mai gaseste la farmacii, nu stiu de unde se mai poate procura.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

9

Re: Problema apa

Permanganat de potasiu nu se mai vinde la populatie. Am inteles ca e ingredient folosit in producerea de diferite substante periculoase. Nu mi-e clar exact ce fel de substante dar am cautat si eu si nu am gasit. Farmacistii se uitau la mine ciudat cand am intrebat, probabil ca nici fata nu ajuta big_smile

Canistrele nu au pad de perlon in ele? La 2080 am avut pad de perlon inclus in setul cu mediile de filtrare.

10 Editat de sergiu.dragomir (2013-01-29 17:10)

Re: Problema apa

te-as vedea mai periculos daca ai intreba de sapun in cantitati mari Daniel, semeni oarecum cu Edward Norton smile

Bogdan incearca sa schimbi mancarea 2 -3 zile; din experienta mea fulgii murdaresc foarte mult apa chiar si la o hranire pe zi. Schimbarea hranei si perlonul ar trebui sa iti rezolve problema; perlonul e ieftin tare am vazut 100 de grame cu 7 lei pe pepika.

Audaces fortuna juvat semper fidelis

www.acvariidevis.ro/forum/topic/14092

11

Re: Problema apa

Sergiu, daca tot ii zici de schimbarea hranei spune-i si cu ce altceva. Ca poate schimba fulgii existenti cu alti fulgi si efectul poate ramane neschimbat wink

12

Re: Problema apa

Ma gindeam ca omul, folosind numai medii pentru filtrarea biologica, a renuntat in totalitate la cele pentru filtrarea mecanica, care fac parte din dotarea oricarui filtru (intern sau extern). Eu asa am inteles...

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

13 Editat de danielt (2013-02-05 17:04)

Re: Problema apa

:-

Re: Problema apa

Baieti, va multumesc mult pentru ajutor!
Sa o iau pe rand...ambele filtre au cei 2 bureti cu care au venit stoc (pad perlon pentru filtrare de particule fine (cel din schema lui daniel de culoare alba) si burete grosier pentru prefiltrare (cel de culoare albastra). Acesti bureti i-am lasat, am inlaturat decat inelele ceramice de la ambele si le-am inlocuit cu siporax in unul si cu substrat pro in altul. Deci aici stam bine...nu am renuntat la bureti.
Deci imi iau gandul de la permanganat! smile
O sa incerc sa schimb fulgii si o sa raman doar pe pelete, sa vedem daca se schimba ceva.
Perlonul acela il pun pe tur-ul filtrului, legat cu ceva, sau cum?
Sa renunt la ideea unui filtru intern care sa se ocupe doar de filtrarea mecanica, isi are rostul investitia de bani? Multumesc inca odata!

15 Editat de danielt (2013-02-05 17:03)

Re: Problema apa

:-

16 Editat de MariusMinu (2013-01-29 17:57)

Re: Problema apa

Eu zic sa scoti perlonul din filtru pentru ca se colmateaza repede si din cauza asta trebuie sa desfaci des filtrul, ii scade debitul. O sa ramai surprins cat de murdar este. Mai bine faci cum am spus eu, infasori turul cu perlon, poti sa-l prinzi cu elastic din ala de bani, sunt multe variante depinde ce ai la indemana...

LE pai il speli Daniele la cateva zile toata treaba este sa ai un sistem rapid de schimbat/montat acel perlon. Ai dreptate cand spui ca in 2-3 zile se colmateaza dar si cel pus in filtru pateste acelasi lucru in cateva saptamani deci trebuie filtrul desfacut, spalat perlonul etc etc.

17 Editat de danielt (2013-02-05 17:03)

Re: Problema apa

:-

Re: Problema apa

Cea mai buna mancare pe care am intalnit-o pana acum din punct de vedere al efectului scazut de murdarire a apei a fost de la Hikari. Am tot cautat mancarea asta in eptshopuri luna trecuta dar n-am avut succes sa gasesc. Daca nu am din asta, dolosesc JBL GranoColor sau Granomix.

odata ce am spus ca fulgii murdaresc repede apa e de-ajuns Mon Cher zic eu!

Audaces fortuna juvat semper fidelis

www.acvariidevis.ro/forum/topic/14092

19

Re: Problema apa

Am si eu aceias problema, apa are particule mici albe ca un praf. Problema e ca de o luna jumatate nu disper, cu toate ca filtrele merg de dimineata pana seara. Am folosit si solutii + burete pe furtunul de tur. Am filtru extern JBL 901 + unul intern. As scoate nisipul sa il spal dar nu am unde muta pestii 3 JD + 1 pleco. Exista vreo metoda de limpezire a apei? Multumesc.

Re: Problema apa

Pui perlon pe turul de la filtru extern sau direct in filtrul intern, asa mai scapi din suspensia aia.

arttopo A scris:

filtrele merg de dimineata pana seara.

Opresti filtrele noaptea?