1

Subiect: Carti acvaristica

Vreau sa aflu ce carti de acvaristica ati recomanda mai departe.

Pe mine m-a captivat "Ecology Of The Planted Aquarium" de Diana Walstad.

O carte care nu intra in detalii specifice unui anumit tip de acvariu desi accentul e pus pe metoda naturala sunt explicate cu studii stiintifice fenomene, reactii si procese ce se intalnesc in natura cat si in acvariu.

Iti sunt puse la dispozitie concluzii trase in urma unor studii si experimente care s-au efectuat de-a lungul mai multor ani. Aceste concluzii sunt oferite fara comentarii suplimentare despre ce face unul sau altul sau de ce o metoda e mai buna ca alta.

Impartialitatea si calitatea informatiei din aceasta carte te face sa regandesti multe din informatiile pasate orbeste din gura-n gura fara sa fie testate sau contestate.

Cateva lucruri ce mi-au atras atentia si sunt destul de rar discutate:

- Plantele prefera CO2 in primul rand si apoi carbonati
- Plantele de apa dura sunt obisnuite sa foloseasca si carbonatii ca sursa de carbon dar vor prefera CO2-ul daca este disponibil
- Nu orice plante tolereaza apa moale dar aproape toate se vor descurca si in apa mai dura decat specificul speciei lor
- Plantele prefera Amoniacul ca sursa de Azot inainte de NO3 acesta din urma necesitand consum de energie pentru folosirea Azotului
- Reactia CO2-ului cu apa explicata in detaliu
- Promoveaza conceptul de acvariu plantat masiv care va elimina nevoia de curatare si schimbul de apa
- Descrie fenomenul alelopatiei in detaliu

Am mai strans cateva carti dar multe din ele sunt scrise dintr-un punct de vedere partial sau trateaza un subiect anume pana il seaca de orice sens.

2

Re: Carti acvaristica

Probabil ca printre atatea vanzari nu se mai ocupa nimeni cu cititul....

3

Re: Carti acvaristica

"Probabil ca printre atatea vanzari nu se mai ocupa nimeni cu cititul...."
   
   Am spus ca nu ma mai angrenez in discutii de ordin general cu tine dar afirmatia de mai sus ma obliga sa-mi incalc promisiunea, fiind vorba despre prestigiul acestui forum.
   Dupa cum m-ai obisnuit, intii scrii, dupa care gindesti (vezi cazul Bitanu, unde ai gafat lamentabil si in loc sa-ti asumi greseala, m-ai acuzat pe mine, de rele intentii).
   Revenind la ultima afirmatie, nu este prima data, cind cu voie sau fara voie, evaluezi rauvoitor acest forum, mai precis incerci sa-l acreditezi ca fiind doar o sectiune de mica publicitate. Cumva avansezi ipoteza ca in cazul retragerii tale si a altor "genii neintelese", asemeni tie, forumul se va prabusi in ignoranta? Discursul asta l-am mai auzit si dupa cum se vede, este infirmat de realitate, forumul traieste bine merci si dupa plecarea unor neadaptati, care asemeni tie, ii prevedeau un viitor sumbru.
   Nu ai dreptul sa discreditezi acest loc, in care ai invatat multe si care ti-a servit ca mijloc de afirmare, mai mult sau mai putin justificata, datorita atitudinii tale!!!
   Nu in ultima instanta, faptul ca nu ai primit niciun raspuns, se poate datora si altor cauze, in afara celor imaginate de tine, cu atita... bunavointa. Ma gindesc ca unul din motive, ar putea fi modul in care, colegii de forum te percep...?
   Am rugamintea ca, asa cum ai facut-o in multe alte ocazii, sa-ti modifici postul in asa fel incit, sa nu mai aiba conotatii jignitoare fata de ceilalti useri.
   Nu astept niciun raspuns, chiar te rog sa nu-mi raspunzi, spusele mele deriva din indatoririle pe care le am pe acest forum.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

4 Editat de danielt (2013-02-12 16:38)

Re: Carti acvaristica

Radule,

Ai scris in bold in afara contextului dupa ce ti-ai adaugat propria interpretare si vrei sa cred ca ai facut-o din ce motiv?  :omfg

Forumurile nu se acopera de ignoranta dupa ce nu mai sunt eu prezent pe ele, poate am uitat dar sincer nu mi-aduc aminte sa fi spus asta. Poti interpreta in locul meu, vad ca n-ai retineri. Forumurile, cel mai probabil, raman asa cum le-am gasit doar ca se intampla sa depasesc eu nivelul discutiilor si sa nu mi se mai para interesante mai ales cand lumea nu prea e interesata de subiecte ca acesta ci mai mult de cine si cui da teapa sau ce-i aia ciclare.

Postarea nu mi-o editez, alte postari de ale mele ai fost iute de deget sa le stergi dar asta trebuie s-o editez eu.....  (:|

5

Re: Carti acvaristica

Se pare ca nu resusesc sa ma fac inteles, nici cind te rog ceva... mi-ai raspuns totusi!
   In afara contextului ar fi insemnat ca nu am reprodus identic si complet textul ,oare eu nu am extras o parte, am reprudus identic si complet, panseul tau!!! Evident ca este propria interpretare, nu toti facem la fel, nu toti interpretam la modul personal informatiile? Cunosti pe cineva care interpreteaza nerecurgind la gindirea propire ci a altuia?
   Repeti la infinit chestiunea cu stersul posturilor tale? Evident ca am sters si am modificat uneori, in interes general, prin asta evitind escaladarea unor conflicte, aspect la care esti tare priceput... Nu esti singurul, acelasi lucru il fac de zeci de ori pe zi si nimeni nu s-a plins pina acum, toti si-au dat seama ca o fac in interesul lor si al forumului. Am taria si demnitatea sa sustin ca nu am actionat niciodata discretionar, subiectiv sau din interes personal. Daca exista dovezi contrare acestei afirmatii, furnizeaza-le forumului, nu mie, eu sint cuprins de o greata imensa...
   P.S. Astept sa vad daca exista cineva, care a inteles altceva, decit am inteles eu.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

6

Re: Carti acvaristica

Eu daca te batjocoresc o sa-mi raspunzi... totusi?

Contextul era mesajul in care s-a regasit pasajul citat.

Sa fac un exercitiu:

Baracuda A scris:

Discursul asta l-am mai auzit si dupa cum se vede, este infirmat de realitate, forumul traieste bine merci si dupa plecarea unor neadaptati, care asemeni tie, ii prevedeau un viitor sumbru.

Nu cred ca am coborat pana acum nivelul de discutie in care l-ai facut tu deasupra.

E ok, cum am scos din context? Trebuie ca pe viitor (daca va exista unul) sa fac screenshot la mesajele mele pentru situatia in care trebuie sa-mi probez spusele.

Ca tot ziceai de greata.

7

Re: Carti acvaristica

Copile, tu stii cite ceva dar in general ce stii, stii gresit:
    - pasaj: in cazul in speta, fragment al unui text (eu nu am extras un fragment, am citat tot!!!!!!!!!!!)
   - context: Fragment dintr-o scriere în cadrul căruia se găsește un cuvânt, o expresie, un pasaj etc. interesant. ♦ Text, cuprins. 2. Fig. Conjunctură, situație specifică, circumstanță, stare de lucruri într-un anumit moment. – Din fr. contexte [care a fost contextul din care eu, (sa-mi fie rusine!), am extras pasajul?]
   - Se pare ca problemele tale sunt mult mai grave decit par si majoritatea provin din deficientele de exprimare si din folosirea unor termeni, al caror inteles iti este necunoscut. Sa nu ma contrazici, chiar tu ai recunoscut de citeva ori ca ai dat-o in bara, prin folosirea unor cuvinte gresite!
   In rest, nu am inteles nimic, ai reusit sa ma confuzionezi, inca o data!
   Bine ca totusi te intelegi cu... Tom Barr, care-ti raspunde la mail-uri si probabil te va folosi ca sursa de inspiratie, in curind! lol Parca vad cum te va cita cu emfaza cu care o faci tu acum, dupa un schimb de opinii, despre unicitatea unui acvariu lol
   Tom Barr: tocmai am vorbit cu prietenul meu Daniel, de pe un obscur site de acvaristica din Romania, consacrat prin rubrica de "vinzari" si impreuna am hotarit sa dam un comunicat de presa: conceptul ca fiecare acvariu este unic in felul sau, este BULLSHEET! Toate acvariile sunt identice, numai fraierii care le detin, sunt unici! lol  lol  lol

P.S. Pfui, era sa uit: "Nu cred ca am coborat pana acum nivelul de discutie in care l-ai facut tu deasupra" - corect era: Nu cred ca am coborat pana acum nivelul discutiei, in felul in care l-ai coborit tu deasupra.
   Te pupa tata! :kiss

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

8

Re: Carti acvaristica

Pasajul/paragraful/fraza/citatul extras de tine din TOATA postarea mea care in totalitatea ei este textul scris de mine nu este TOT textul, maestre.

TEXTUL este asta:

danielt A scris:

Mda, un protest este catalogat ca lasitate. Face sens. Asta este o referinta directa la ce spuneam despre respectul interlocutorului.

Nu are nimeni cum sa ceara respect cand ei insisi nu-l ofera. Si aici vorbesc din experienta. Stiu ca nu am cele mai respectuoase formulari si am suferit consecintele de rigoare. Asta nu inseamna ca altii au niste circumstante atenuante sau un merit din start. Drept urmare consecintele sunt deja vizibile si se pare ca am mers pe o carare facuta de altii pe masura ce am ajuns sa cunosc mai multe despre acest hobby si oamenii cu care il impartasesc.

Nu ai cum sa obtii respect din partea mea, Radule, odata ce lasi postari ce ma ataca personal si le stergi pe ale mele pe considerente numai de tine stiute. Nu mai zic de mesajele sterse in mod repetat pe masura ce deveneau din ce in ce mai argumentate de la subiectul despre lumina. Am sters mesajele mele pe considerente personale la fel cum ai procedat si tu cu ale mele iar discutia ti-a facut, cred eu, o placere desi puteai sa-mi dai un PM si sa lamuresti in privat ai editat la discretia personala comentariile mele dupa ce nu doar o data mi-ai pus explicatiile sub semnul intrebarii si ai cerut referinte. Ciudat cum unii au nevoie de referinte pentru a-si sustine afirmatiile si altii abereaza necontrolat fara ca nimeni sa zica ceva.

Nimic nou si aici, is niste bajeti de prin Iasi pe acvariu care procedeaza la fel. Cat timp aberezi dar nu zici de naspa despre ei, chiar si cand ei initiaza polemica, e ok sa aberezi orice, altfel e problema.

Discutia cu parametrii apei a ramas in aer si doua articole care abordau acelasi subiect erau puse ca fixat in aceeasi categorie. In loc sa fie comasate intr-unul aveam doua articole care se cam contraziceau la anumite aspecte.

Am rezolvat eu pana la urma stergand articolul meu ca sa nu fiu nevoit sa dau ca referinte si citate cartile de chimie de clasa a IX-a.

In ultimul rand, tratamentul asta condescent si agresiv prin atitudine nu neaparat limbaj va duce la indepartarea tuturor "nebunilor" si "pacalicilor" iar ce raman sunt niste poze si cativa care intreaba cum scapa de BBA. Sunt sigur ca au mai fost si vor mai fi d-astia ca mine sau colegul dar sa nu fie cu suparare cand ne luam textele cu noi dupa ce suntem umiliti in public.

Bitanu poate se mai duce dar se mai si intoarce din cand in cand, eu nu ling unde scuip si nici de profesori care ma palmuiesc inainte sa predea lectia n-am nevoie.

Iar tu ai extras din context:

Baracuda A scris:

Bitanu poate se mai duce dar se mai si intoarce din cand in cand, eu nu ling unde scuip

Nu e problema sa explic ca la scoala generala particularitatile limbii romane. La cate greseli citesc zilnic, discutia asta este deja prea avansata pentru unii membri.

Raspunsul lui Tom e pe un forum public, conversatiile personale cu el sunt in mintea ta  (:|

Macar cu Tom Barr ma pot intelege. Aparent multe teorii sunt "traduse" iscusit si ajung litera de lege pentru multi care habar n-au nici sa scrie corect.

9 Editat de danielt (2013-02-12 20:21)

Re: Carti acvaristica

Ai coborat un nivel in nivel ca vorbim de nivel. Pupici! Vezi cu cartea aia de Lb. Romana, aia cu V pe ea. De acolo porneste totul si ajunge din nivel in nivel mai complictat wink

P.S: Pfui, uite ca uitasi si eu. Corect este Bullshit. Adica Rahat de bou. Bullsheet poate cu greu sa fie foaie de bou.

10

Re: Carti acvaristica

cred ca mai bine va intalniti la un pahar de vin  ca tot se organizeaza o intalnire pe 22  si dupa 2-3 pahare reluati scrierea si vorbirea corecta a limbii  romane   :fok  ,nu mi se pare corecta o asemenea discutie ascuns in spatele monitorului , ajutat de prietenul nostru Google
PS: personal am vorbit cu Baracuda si" mi-a predat "o lectie de limba romana fara sa aibe dex-ul in mana , cu tine Daniel nu am avut onoarea sa vorbesc , poate in viitorul apropiat

11

Re: Carti acvaristica

Ma faci sa casc. Noi doi nu prea avem cum sa purtam o conversatie. Iar la intalniri cu oameni care ma jignesc n-am fost niciodata, nici n-am de gand sa incep  :stupid

Chiar nu inteleg de ce ai intervenit? Care a fost motivul? Ce sperai sa obtii/realizezi? Asta daca vrei sa-mi raspunzi.

Nu credeam ca Radu are nevoie de avocati.

12

Re: Carti acvaristica

eu te-am jignit???

Re: Carti acvaristica

Unde vrei sa ajungi Daniele? Pana la urma administratorul poate sa stearga orice postare considera de cuviinta. Nu prea mai inteleg, zau.

14

Re: Carti acvaristica

Mai mutzunache, uite ce ai scris tu cu mina ta (sau piciorul? lol ):
   Link-ul care ti l-am dat l-am primit si eu la randu-mi ca raspuns de la Tom Barr ca si descriere al principiului ce sta la baza metodei promovate de el: Estimative Index
   Orice om intreg la minte, intelege ca raspunsul iti este adresat tie, nu altuia/altora!!! In micimea caracterului tau, ai incercat sa acreditezi ideea ca porti o corespondenta privata cu Tom Barr? Halal!!! lol
   "Link-ul care ti l-am dat" - corect: Link-ul pe care ti l-am dat; "descriere al princpiului"  - corect: descriere a princpiului (este de clasa a-V-a, sau de clasa N, ca la guppy? lol
   Ai probleme mari cu concentrarea atentiei, te-ai zapacit de tot, ti-ai pierdut cumpatul, ai luat-o razna, nici nu mai stii, in ce topic te afli? Nu era vorba despre gafa referitoare la Bitanu (care nici aceea nu a fost scoasa din niciun context), aceea face parte din alt subiect, trezeste-te, aici vorbim despre ultima "perla": "Probabil ca printre atatea vanzari nu se mai ocupa nimeni cu cititul...."
   M-ai prins, am gresit scrierea cuvintului bullshit, scor egal!? wink
   Mare pisicher esti Dane! Cum intervine cineva sa-si spuna parerea despre ceva legat de tine si respectivul discurs nu este laudativ, iti sare tzandara si te repezi la jugulara. Daca nu aveam deja un ciine, te adoptam! lol
   Poate nu ma crezi dar ma distrez de minune cu tine, macar pentru asta, iti sint recunoscator!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

15

Re: Carti acvaristica

MariusMinu A scris:

Unde vrei sa ajungi Daniele? Pana la urma administratorul poate sa stearga orice postare considera de cuviinta. Nu prea mai inteleg, zau.

   Marius!!!! Mare grija, colegul are comportament de Pitbull, cu cei care ii sunt impotriva! lol  De cele mai multe ori, tinteste uciderea adversarilor, ori prin muscatura, ori prin adormirea acestora cu "bla-bla-bla-uri" lol
   Cel mai ieftin o sa scapi, daca te considera ca fiind avocatul meu... lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

16

Re: Carti acvaristica

danielt A scris:

Ai coborat un nivel in nivel ca vorbim de nivel. Pupici! Vezi cu cartea aia de Lb. Romana, aia cu V pe ea. De acolo porneste totul si ajunge din nivel in nivel mai complictat wink

P.S: Pfui, uite ca uitasi si eu. Corect este Bullshit. Adica Rahat de bou. Bullsheet poate cu greu sa fie foaie de bou.

   M-ai prins hotzomane! lol  Ai dreptate, am gresit. O fi grav, ca fac greseli intr-o limba straina, deci, nu limba mea... materna? roll
   Pfui, era sa uit! Perfectul simplu, persoana intii singular, verbul "a uita": uitai, nu uitasi! lol Gugulutza scumpa! :kiss

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Re: Carti acvaristica

danielt A scris:

Ma faci sa casc. Noi doi nu prea avem cum sa purtam o conversatie. Iar la intalniri cu oameni care ma jignesc n-am fost niciodata, nici n-am de gand sa incep  :stupid

Uite ca am intrat si eu ca musca-n lapte, mai baiatule, mai inteligentule, mai descurcaretule, mai fiul lui Google, a tot stiutorule, din cate observ eu, tu nu ai ocupatie ca toata ziua freci forumurile astea si pe cei care ii gasesti pe aici. In cazul in care nu sti sa ma prezint, sunt Florin a lu' Racovita  ^:)^  proprietarul acestui site implicit acestei carti in care tu tot scrii in toate rubricile, apropo ai incercat sa scri ceva si in Recycle Bin, acolo parca nu esti inca prezent. Hai ca sunt pe aratura, ma gandeam ca o persoana care nu vrea sa ne vada fetele noastre boccii (la ntalniri), ce mama dracu cauta pe aici unde nu ai gasit nici macar o persoana sa se ridice la inteligenta matale, Mr. Google Jr. Astept cu nerabdare un raspuns de minim 200 randuri, multumesc anticipat pt raspuns  ^:)^  ^:)^  ^:)^  ^:)^

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

18

Re: Carti acvaristica

Florica da-te la ei ma nu-i lasa  lol  lol  lol  lol

Un geniu nu este niciodata inteles ..dar nu te gandi ca daca nu esti inteles  ... esti un geniu

19

Re: Carti acvaristica

Sa faca cineva  ceva  sal opreasca pe baiatul asta.

20

Re: Carti acvaristica

Amuzantilor!

Sa incep cu sfarsitul ca jhonny e flebetea mea, bomboana de incoerenta, spargatorul de cuvinte, mancatorul de matrix, antiphos si sare de cichlidae  lol  lol  lol

Florine, remarca mea era indreptata catre Radu, care probabil cu varsta a uitat bunele maniere in cutia cu autosuficienta si superioritate intr-un domeniu in care n-am auzit de numele lui. Sa-mi fie cu iertare daca google nu m-a ajutat sa gasesc niste lucrari. Coroborat cu aceasta mica observatie, comportamentul lui nu reflecta varsta. Sunt obisnuit ca un astfel de circ sa fie opera celor mai tineri si nelinistiti.

Radule, dragutule, nu eu am mutat discutia dintr-un subiect in altul. Esti distractiv in felul tau special. Acvarist, circar si administrator de forum prin excelenta! Ma inclin  ^:)^