1 Editat de kovacsp (2013-02-28 18:13)

Subiect: Probleme comportament Raphael Catfish - help!

Acvariu:
- are filtru de apa
- are cam 50L
- pompa de aer
- are incalzitor apa - apa e cam la 26-27 grade
- nu am facut niciodata un test al apei

-specia cu probleme: Striped Raphael Catfish (Platydoras costatus)

-specii din acavariu:4 sanitari Raphael Catfish, 2 sclari, 3 zebre, 1 neon, 1 sanitar hoplo, 3 sumi și 1 Gourami Perlat.

-simptome:
Sanitarii Raphael Catfish au început să aibă un comportament ciudat. Ii avem de vreo 2 ani. Au o „casuta” in care stau ascunsi toata ziua si ies imeadeat dupa ce stimgem lumina seara. Ieri unul din ei a inceput să iasă ziua, ceva f neobisnuit pt ei, si să stea ca mort in diverse locuri pe fundul acvariului, apoi încerca să se ascundă pe după filtru. Pesti sumi se mai legau de el si atunci se mai misca, apoi dupa o vreme s-a dus inapoi in casuta.
Azi au iesit toti patru afara in timpul zilei, si se tot aduna pe sub filtru, ca si cum s-ar freca de peretii acvariului. Stau o vreme acolo apoi iar se intorc in casuta. Au miscari cam bruste..
Nu stiu dacă mi se pare mie dar parca pe burta sunt mai inchisi la culoare fata de cum erau inainte.. unii chiar maro inchis. Eu imi amintesc ca parca erau albi, sau oricum mult mai deschisi inainte.. Nu știu ce e cu ei, e evident că ceva îi supără..

- incerc sa adaug si poze

-specificati felul mancarii si ce fel de tratamente ati mai aplicat pana acum.
De când îi avem nu le dăm decât fulgi, la toti, si nu am avut probleme... Nu le-am facut nici un fel de tratament pana acum. Schimbam apa cam la 2-3 saptamani, insa dar jumate din ea, aproximativ.. Tot atunci curat de obicei si acevariu in interior de algele care se depun pe pereti si pe obiectele din acvariu.
Ultima dată l-am curatat de vreo 4 zile..

Nu stiu dacă poate să aiba vreo legatură.. ieri am mai luat 2 neoni, sa nu fie singur cel pe cacre il aveam deja, si pe dimineata a fost mancat, am mai patit si alte dati asa, de cand i-a murit perechea, oricati am cumparat, pe dimineata dispar. La fel a pătit-o si o zebra noua ce am luat-o impreuna cu ei...

Apreciez orice sfat bun sau parere! Multumesc!

Re: Probleme comportament Raphael Catfish - help!

kovacsp A scris:

Acvariu:
- are filtru de apa
- are cam 50L
- pompa de aer
- are incalzitor apa - apa e cam la 26-27 grade
- nu am facut niciodata un test al apei

   50 litri are ce? Filtrul sau acvariul? Daca acvariul atunci este cam mic pentru ce pesti ai acolo.
   Cum cureti acvariul? Cum si cand cureti filtrul/materialul filtrant?

PS: Bine ai venit big_smile