Subiect: Neon

Are cineva idee daca exista neon T8 >20w si 60 cm Si daca exista ma poate spune si un link ceva sau de unde se pot lua? Va multumesc.

Re: Neon

Neoanele T8 de 60 cm au 18-20W. Pt. o putere mai mare, ca exemplu 25W creste si lungimea tubului - 74,2 cm (juwel). fish-thumbsup

3 Editat de nelutu_vi (2013-04-08 21:44)

Re: Neon

Multumesc bebe, eu ma uitam pe net si gasisem http://www.alibaba.com/product-gs/51249 … _best.html sunt neoane cu banda de leduri care, zic ei, ca poti inlocui un neon de 20 -30w cu 10w scos de leduri. Nu stiu cat de adevart este si daca merge bine la plante.
Poate a luat cineva asa ceva si a incercat ca se gasesc si pe la noi chinezariile astea.

4 Editat de bebe panait (2013-03-18 23:31)

Re: Neon

Salut ! Am vazut si eu un tub de neon asemanator zilele trecute la Carrefour dar pretul  te face sa uiti de el (100lei, tubul de 10W/60 cm/t8/1000lm, 6500K), in alte locuri pretul este dublu.Atentie ! Daca vrei sa folosesti tub cu LED trebuie sa indepartezi balastul si starterul. Din ce am studiat sunt mai multe modele de tuburi cu led, cele mai folosite sunt SMD 3528 si 5050 (mai bun ca performante dar curent mai mare). In loc de tub poti folosi regleta fixa sau banda cu LED SMD 5050 care au preturi mai decente si sunt si waterprof. Au modele cu mai multe temperaturi de culoare 2700-4000-6500K. In viitor daca mai scad preturile LED- urile vor fi de baza.  noroc

5 Editat de nelutu_vi (2013-03-19 01:25)

Re: Neon

fish-thumbsup Totusi am impresia ca ledul nu scoate aceasi putere ca un neon (ce se vede cu ochiul) .... intr-adevar consumul este mai mic fata de neon. Aveam impresia ca tot pe balast merge, dar din cate zici, bag de seama ca se pun pe direct. Sunt curios daca cineva a si folosit asa ceva si cum s-au comportant plantele.
Legat de pret se gasesc mai ieftine pe la chinezoi in dorali, 5m de banda era pe la 100 ron parca.

6 Editat de Paul Hencz (2013-03-19 22:48)

Re: Neon

Randamentul luminos sau eficienta luminoasa reprezinta una din principalele
caracteristici ale unei surse de lumina.
Eficienta luminoasa (lm/W) reprezinta eficienta conversiei din putere electrica (W) in putere optica , combinata cu eficienta conversiei din putere optica(W in flux luminos (lumen = lm) perceput de ochiul omenesc.
Toate specificatiile in Watti de pe dispozitivele electrice (si implicit de pe
becuri) definesc puterea de intrare. Eficienta unui corp de iluminat este
determinata in mod precis de raportul dintre fluxul luminos si puterea de
intrare. Randamentul luminos sau eficienta este masurata in lumen/watt
[lm/W].
Cu cat randamentul luminos este mai mare, cu atat becul este mai eficient.
Becurile incandescente ating numai 12 lm/W iar cele cu halogen 20 lm/W.
Majoritatea becurilor economice ating intre 40 si 50 lm/W.
Neoanele standard au o eficienta intre 60 si max. 120 lm/W.
Solutiile de iluminare cu LED depasesc randamentul luminos de 160
lm/W.(Ex. Neoanele cu LED)
Totusi calitatea luminii unui dispozitiv cu LED-uri, intr-un acvariu bine plantat
lasa inca de dorit, mai ales cu ce exista momentan pe piata.

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

Re: Neon

applause Frumos explicat. Multumesc.

Re: Neon

De acord cu Paul.  noroc

Re: Neon

Prieteni despre leduri se poate vorbi multe dar sa spui ca lasa de dorit e gresit. Eu cu instalatii led ma ocup si am facut toata lumina din casa inclusiv din acvariu si voliera cu baghete cu leduri . La acvariu am folosit led de putere 0,6w /led si alimentare la 12v/1,5amp consumul a iesit cam la 10w .Am uitat sa precizez ca am acvariu de 140 litri. Daca e cineva amator sai fac sa ma contacteze si ne descurcam noi cumva

Re: Neon

lunetistu68 A scris:

Prieteni despre leduri se poate vorbi multe dar sa spui ca lasa de dorit e gresit. Eu cu instalatii led ma ocup si am facut toata lumina din casa inclusiv din acvariu si voliera cu baghete cu leduri . La acvariu am folosit led de putere 0,6w /led si alimentare la 12v/1,5amp consumul a iesit cam la 10w .Am uitat sa precizez ca am acvariu de 140 litri. Daca e cineva amator sai fac sa ma contacteze si ne descurcam noi cumva

Nu am nici o problema ca nu esti de acord cu mine, dar se pare ca nu ai inteles nimic din ce-am spus eu.
Si apropo, nu LED-ul lasa de dorit, nici randamentul acestuia si nici macar n-am spus ca nu-l poti folosi in acvariu.
Totodata ma bucur ca te ocupi ''cu instalatii led'' si ca ai facut ce-ai facut...
Eu nu sunt ''amator'' sa te contactez, dar daca ai tu nevoie de un ''profesionist'' , te pot ajuta oricand... Buna gluma, nu?

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

Re: Neon

Ai inteles gresit ce am vrut sa spun ......
Am destul de mult de lucru ca sa ma incurc cu 1 capac de acvariu dar daca pot ajuta 1 coleg sa nu mai chieltuiasca atatia bani cu neoane care nu rezista o fac oricind si voi demonstra ca nu mananc ce nu trebuie cand afirm asta

Re: Neon

bitanu A scris:

Si eu sunt de-accord cu Paul. Eu unul nu as trece pe iluminarea pe led-uri, cel putin nu acum. Nu ma conving astea (nici pe mine ), ce se gasesesc pe la noi, nu  inca. Vorbesc din punctul de vedere al unui acvarist care a incercat mai multe tipuri de iluminat (bec incandescent, bec economic, neoane t8 (Osram, Hagen), neoane t5 (Osram, JBL, AquaMedic), metal-halide (cu temp. de culori: 5600, 6000, 6500k), in final neoanele t5 Giesemann , dar si mai multe tipuri de leduri, astea ultimele doar la masina  wink ).

PS: Prietene ,,lunetist,, Cosmin, pentru interventia asta a ta si pentru modul in care te-ai exprimat in scris din punct de vedere gramatical , eu te-as taxa imediat,  dar ai noroc ca nu sunt moderator. A mai fost unul pe aici, i se spunea Bradu si tot asa intra cu asemenea contre si oferte. Te ocupi cu istalatii led? Ce meserie ai? Astept un PM! Poate vom colabora!

Buna sara meseria mea este electronist si va rog respectos lasatima cu vorbe din acestea ca a mai fost unu pe aici ....Daca nu puteti sa faceti diferenta intre a ajuta si a te unple de bani e problema dumneavoastra in ce preiveste o posibila colaborare nici gand cu dumneavoastra ca pre le stiti pe toate.
Lasati oameni care au nevoie de ajutorul meu sa scada costurile sa decida daca e vorba de afacere din partea mea

Voi reveni cu poze cu leduri (de masita cum spuneti  ) puse la acvariul meu si poze cam cum arata ledurile pe care le folosesc eu (nici macar nu realizati ce inseamna tehnologia led ).