Subiect: nano acvariu marin

saptamana trecuta am inceput un nou acvariu marin si aici o sa va pun la curent cu evolutia lui
Volum 19L, filtru tip cascada, lumina (urmeaza sa ii iau un bec economic de 13 W cu 2 arcuri albe si unul albastru).

Re: nano acvariu marin

[imagine forum acvarii de vis]

cam asa arata momentan, piatra vie si cateva cochilii pentru niste crabi pe care urmeaza sa ii iau big_smile

un polip mic mic mic si rosu, se mai deschide ocazional dar nu stiu ce este. big_smile
mai am si camera varza deci nu il pot surprinde prea bine

4

Poze poze...
Apropo,vad la semnatura ca reproduci ciclide,de care ai de vanzare?

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta

asa arata cu lumina care o are akm

am la inmultit protomelas taeniolatus si pseudotropheus elongatus yellowtail. momentan puii au cam 2 luni deci sunt micuti, daca ai drum in buc vb.

7

Elongatusi am si eu,credeam ca ai alte specii

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta

8

Este hexagonal acvariul?Misto smile

Editat de Lorenzo (2010-01-24 10:53)

da este hexagonal din acrilic, primul meu acvariu big_smile

LE: daca are cineva pomaceea care au murit, sa nu arunce cochiliile, inidiferent de marime le vreau eu va rog(daca este vreo problema cu cochiliile melcilor de apa dulce in apa sarata va rog sa-mi spuneti lol:lol::lol:)

Editat de Florin.Mazilu (2010-01-24 11:02)

cand vrei te astept pt domnisoare

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

cand ai u timp Florin ca nu vreau sa te tin din treaba sau sa te incurc, te sun mai tarziu sa vb wink
Multumesc

12

Salut Florine, ai preparat apa? De care indicator de salinitate a apei ai? Din ala care pluteste deasupra, sau?

Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gandit odata!

apa am preparat-o de mult, are salinitatea 1.022 cam asa.
Da din acela care pluteste de aceea e cam greu sa-mi dau seama exact cat este ca se tot misca din cauza curentilor, si mai e si inalt deci nu prea pot sa scot apa sa il pun in altceva big_smile

Astazi am fost la florin si am primit o domnisoara alba cu negru, un hermit crab, niste piatra vie plina de viata si cateva fire de macroalga. Cand am ajuns acasa eram ca un copil de craciun abia asteptam sa le bag in acvariu sa le vad cum se misca pe acolo tongue
Maine o sa postez niste poze cu fiecare in parte. tongue
Multumesc

15

Foarte tare   , bravo smile

16

florine cand ai inceput proiectul asta smile
decurge bine ? te descurci cu el ?

Moartea unui om este o tragedie...dar moarte a un milion este o statistica-Joseph Stalin

Viata este frumoasa dar nu stim sa ne bucuram de ea !

pai proiectu l-am inceput pe 18 ian, decurge binisor in mare parte multumita lui Florin.
ma descurc doar ca am avut cateva  "probleme" pe care sper ca le-am rezolvat tongue
domnisoara respira foarte repede(alert) am dat mai tare aerarea si am facut acum 5 min un spumator diy si astept sa vad ce iese tongue
dintre cei care au acvariu marin sau care se pricep desenati-mi si mie va rog o schema (sa ma asigur ca nu am gresit tongue)
Si o alta problema pe care o voi monitoriza : imi scade salinitatea(ar trebuii sa creasca din cauza evaporarii )in prima zi era 1,021> am crescut la 1,023 >ieri era 1.019> azi am adus-o la 1,024

18

Salut Florin. Principul de functionare al unui astfel de skimmer este destul de simplu, practic este imprumutat din statiile de epurare a apei. Practic intr-o masa de apa se introduce o cantitate mare de bule fine de aer la care s-a observat ca adera impuritatile. Pe net gasesti multe scheme DIY toate destul de complicat (si destul de scump) de facut. Mai jos e o schema mai simpla. Eu nu stiu daca o sa am rabdare sa fac asa ceva.
Uite si un link cu mai multe modele: http://www.aquariaforums.com/aquarium-d … Air-Stone/

19

Poate imi zici cum ai facut tu si pui si niste poze. Am vazut unele facute si in niste pet-uri de 2L, dar tot iti trebuie pompa de aer.
Mai pune si tu niste poze cu skimmerul facut de tine, cu domnisoara big_smile si cu evolutia nevertebratelor tongue

proiectul meu este mult mai simplu, un pet de 2,5 L cu fundul taiat, trasate cateva dungi cu un cutit incins la foc bagata o pompa de aer de lemn, si din gura sticlei iese o bucata de furtun care intra intr-un fund de pahar de iaurt de baut (aici se colecteaza mizeria) ce am uitat si nu stiu cum sa pun este iesirea de apa(outflow) ma gandesac totusi ca poate nu imi trebuie dar nici nu stiu cum as putea sa montez unul, poate un cot de pvc cu diametrul unei pietre de aer (un pic mai mare) si sa baga o piatra normala de aer akolo sa traga apa, la fel ca la filtrele burete.
O sa ma mai hgandesc dar intai sa vad cum se comporta asa tongue