1

Subiect: casuta margaritarelor

Am reusit sa-mi fac putin timp si incerc sa-mi tin un jurnal si aici pe forum. M-am apucat de acvaristica in urma cu vreo 3 ani, cand am primit un acvariu si ceva pestisori de la cineva care vroia sa scape de el. In timp am inceput sa studiez acvaristica, am facut tot felul de experimente, dar am ramas in cele din urma la un acvariu plantat de cca 100 lt si o gramada de microrasbore de care sunt indragostit.

In momentul de fata, acvariul se prezinta cam asa:
acvariu - 70x40x40 din sticla de 6mm fara intaritoare (cca 100 lt net)
filtrare - Tetratec EX400. Am avut pana de curand un filtru de substrat de care am fost foarte multumit, dar am renuntat cand am schimbat aranjamentul plantelor pentru a imbunatati putin circulatia apei in acvariu.
lumina - Acum am o lampa DIY cu 2 neoane T8 de 18W (Osram 865, Osram Floura), care isi face treaba destul de bine. Stiu ca-i putin la volumul asta, dar am in majoritate plante easy si vreau doar sa le mentin, nu sa-mi dea afara din acvariu in fiecare saptamana. Programul de lumina este de 10 ore pe zi cu o pauza de 2 ore la pranz.
CO2 - Asigurat de o butelie de 2 lt cu difuzor in-line de a carui dizolvare sunt multumit, dar pe care va trebui sa-l inlocuiesc pentru ca am comandat marimea gresita si i-am facut o adaptare ca sa mearga la furtunele Tetratec-ului. Bag 1 bula/sec si tin un PH undeva la 7.2-7.3
substrat - Manado, fara substrat fertilizant
fertilizare - acum merg cu pipiplant de la Cristi Ionescu si am redus destul de mult dozele (micro si macro cate 1 ml zilnic). Mai adaug Easy Carbo (2 ml zilnic)
flora - Anubias nana, Bacopa caroliniana, Bolbitis heudelotii, Cryptocoryne wendtii brown, Cyperus helferi, Didiplis diandra, Fisidens fontanus, Flame moss, Hemiantus micranthemoides, Hottonia inflata, Hydrocotyle leucocephala, Limnophila aquatica, Limnophila aromatica, Lindernia rotundifolia 'Variegated', Marsilea hirsuta, Monosolenium tenerum, Pistia stratiotes, Prosepinaca palustris, Rotala Rotundifolia, Staurogyne repens. Sper sa le fi identificat bine si corect. Am mai pierdut cateva vara trecuta cand s-a terminat butelia de CO2 si a trebuit sa merg aproape o luna fara gaz, pana am ajuns la Bucuresti s-o incarc. Mi-am propus sa-mi mai iau o butelie mica de 0,5 kg pentru situatii de backup.
fauna - 60-70 Microrasbore Galaxy de generatii diferite, vreo 10  creveti Sakura, 3 melci asasini si o gramada de comunitari pe care incerc sa-i raresc.

Re: casuta margaritarelor

Bine ai venit.Descrierea e ok. Asteptam poze

3

Re: casuta margaritarelor

cam asa arata acum o saptamana

http://imageshack.us/scaled/thumb/7/83109021.jpg


http://imageshack.us/scaled/thumb/827/15297829.jpg


http://imageshack.us/scaled/thumb/9/43364470.jpg


ieri am scos insa crevetii Sakura din acvariu si am revenit la RCS care mi s-au parut mult mai activi

Re: casuta margaritarelor

Salut si bine ai venit pe forum!
Am avut si eu microrasbora, sunt foarte frumosi...dar greu de prins in poze :of

5

Re: casuta margaritarelor

Daca opresti filtrarea si incerci sa nu te misti brusc pe langa acvariu ai sa vezi ca ies la joaca. Eu asa procedez daca vreau sa le fac poze, filmulete sau pur si simplu sa-i admir. In fond sunt pesti de apa statatoare si nu le plac curentii puternici.

O sa incerc sa revin cu niste poze zilele astea. Am de gand sa schimb lampa si sper sa iasa mai bune.

6

Re: casuta margaritarelor

Aseara am stat putin cu aparatul foto in fata acvariului. Ce a iesit, vedeti in continuare

http://imageshack.us/scaled/large/853/0at5.jpg


http://imageshack.us/scaled/large/211/mmwq.jpg


http://imageshack.us/scaled/large/153/6gis.jpg


http://imageshack.us/scaled/large/706/zyvn.jpg


http://imageshack.us/scaled/large/853/r8vr.jpg

Re: casuta margaritarelor

Foarte frumoase pozele :fok La mine de vina cu nu reuseam sa-i prind in poze era sapuniera de aparat (care o am si acum), in rest pestii erau destul de activi...nu stateau locului o clipa :of

8

Re: casuta margaritarelor

si eu trag zeci de poze cu diferite setari ale aparatului, dintre care aleg 5-6 mai bune

conteaza mult si lumina din acvariu. cu cat ai mai multa cu atat ies pozele mai clare pentru ca aparatul are nevoie de un timp de expunere mai mic

Re: casuta margaritarelor

Am de 12 ani aparatul, luat sh, un aparat modest de altfel, level entry...nu face bine poza obiectelor in miscare indiferent de cata lumina pun sau cam il setez. Astept ziua cand o sa crape sa pot sa-mi iau altul :sevil da' nu-mi face el mie bucuria asta...

10

Re: casuta margaritarelor

Ei, da... la cati ai in acvariul ala, chiar poti sa ii vezi. Eu am in jur de 50 de MG in 300 de litri si rar vad mai mult de 10 in acelasi timp.  smile

11

Re: casuta margaritarelor

Am mai spus-o, daca reduci circulatia apei s-ar putea sa ai o surpriza si sa-i vezi mai des. Nu le place curentul puternic.

Si mai depinde si de ceilalti colocatari. Eu am acvariul dedicat lor. La un moment dat am tinut 3 cory tot acolo si se cam speriau de ei.

12

Re: casuta margaritarelor

Salutare nea Romica.
Vad ca esti printre putinii care cresc si impuiaza Microrasbora Galaxy. Am si eu cateva intrebari daca se poate.
Am vreo 30 de pui intre 2 saptamani si vreo 5 luni varsta. La ce varsta puii ajung la maturitate (adica isi ajung parintii la dimensiuni) si incep sa depuna la tine ?

Closing your eyes forces you to look at the darknes inside your head!

13

Re: casuta margaritarelor

Cam la un an sunt maturi si depun icre. Am mai observat ca au o perioada buna primavara, dupa care mai gasesti sporadic pui sau icre in acvariu.

Ai mai mult succes cu inmultirea daca le dai hrana vie, iar artemia proaspat eclozata e preferata lor.

14

Re: casuta margaritarelor

la mine am vazut ca temperatura apei influenteaza depunerea.
Daca apa este peste 24 de grade nu depun. la 24 - 25 grade apar pui noi din 2 in 2 saptamani.

Closing your eyes forces you to look at the darknes inside your head!

15

Re: casuta margaritarelor

Am mai auzit teoria asta, dar nu bag mana in foc pentru ea. La mine temperatura apei in acvariu este de 23-24 grade aproape tot anul, cu exceptia a 2-3 luni pe vara cand ajunge la 26-27 grade (chiar si atunci gasesc pui si icre in acvariu).

In celelalte luni din an, cand temperatura se mentine la 24 de grade nu depun constant si gasesc pui cam in acelasi ritm, exceptie facand 1-2 luni de primavara cand adun cateva zeci. 

De obicei atunci cand fac curatenie in acvariu, prima grija este sa aspir mossul si sa ma uit in galeata dupa icre, pe care le transfer intr-un acvariu maternitate. Daca observ si vre-un pui mic si ratacit prin acvariul mare, il transfer si pe acesta cat de repede pot in maternitate. Cand cresc suficient de mari pentru sta cu parintii, ii transfer inapoi.