1 Editat de suru2005 (2013-07-02 01:22)

Subiect: salutare

Salutare, ma numesc Andrei, sunt din Curtea de Arges.

Detin un acvariu mic de 40 litrii net (60*30*30) de care pot sa spun ca sunt mandru. Acest setup este pornit din 2011 (noembrie daca nu ma insel) am avut si decese si alge, dar pana la urma cu rabdare am trecut peste ele fara reset si de aci  am invatat ca daca nu respecti regulile de baza (ex: ciclul azotului, sau regulile popularii unui acvariu si multe altele,) nu prea ai cum sa razbesti in acest hobby.
Numai bine,

Re: salutare

salut bine ai venit!!!!!!!!!!!!!!!
uimeste-ne cu  ceva poze sunt curios ce cantitate si  calitate de sbstrat ai fauna si flora?
numai bine.

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.

3

Re: salutare

BIne ai venit, hai sa vedem cu ce te lauzi  big_smile

4

Re: salutare

Nu ma laud, poate pentru cei care practica acest "sport" de 'spe ani de zile nu o sa considere acest setup asa special, dar pe mine ma multumeste mai ales ca tot ce e facut in el e de mana mea, influentele venind citind foarte mult pe forumuri si prin fel si fel de articole.

Setup-ul este noname. bazinul are dimensiunile 60*30*30 (54 litrii brut, cam 40 net) si contine:

Background: facut de mine din polistiren cu ciment.

Filtrare: 2 filtre interne aquael fan 2 si inca unu care a venit cu acvariul la achizitionare ( se vor inlocui in curand cu unu extern tot de mine facut. imi mai trebuiesc materialele filtrante)

Substrat: JBL AquaBasis Plus peste care am venit cu pitris cumparat de la zoomania granulatie cam mare mare de 6 mm (vreau sa il schimb si nu stiu cum fara sa afectez prea mult setup-ul)

Iluminare: 2 neoane T8 de 15w: osram flora si aqua medic power glow ( in curand vor fi inlocuite cu 2 T5 de 24w)

Fertilizare diy pps si tmp
Aditie: co2 butelie 1-2 b/s

Fauna: 2 mascul guppy, 3 cory (vor ramane doar cory si la jumatatea lunii vor mai popula acvariu vreo 12 microrasbora galaxy)

Flora: nucus, flame moss, blyxa japonica, staurogyne repens, valisneria

Cam atat de inceput. nu ezitati sa puneti intrebari, sa dati safturi, critici... promit sa le iau ca atare si sa nu fiu rautacios.

Numai bine,

5

Re: salutare

Am mai gasit o poza zic eu mai de calitate (poate ma fac si eu mare si o sa imi iau vreodata UN DSLR big_smile ).

Numai bine,

Re: salutare

Salut si bine ai venit! Pietrisul trebuie schimbat cat mai repede cu unul de granulatie 2-3mm. Intervin aici ca-i vorba de siguranta (citeste mai multe despre hidrogenul sulfurat) la estetica nu ma bag...

Re: salutare

Bine ai venit

Re: salutare

e ok! daca tie iti place no comment, eu personal as planta mult mai mult  si mai grupat
succes!!

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.

9

Re: salutare

MariusMinu A scris:

Pietrisul trebuie schimbat cat mai repede cu unul de granulatie 2-3mm.

este in plan si schimbarea pietrisului, sa dau reset la setup sau il schimb cat mai repede si dupa aia aranjez totul la loc?

MariusMinu A scris:

  la estetica nu ma bag...

nu ma deranjaza criticile, ba chiar va rog pe toti sa imi spuneti si parerea voastra despre cum arata sau cum ar arata mai bine acest acvariu.

rodoselada A scris:

eu personal as planta mult mai mult  si mai grupat

o sa mai cumpar cred la salariu un pachet de plante (niste blyxa japonica, anubias, staurogyne, poate niste moss) si o sa le mai si adun. sper sa iasa mai bine.

Multumesc pentru sfaturi.
Numai bine,

Re: salutare

suru2005 A scris:

este in plan si schimbarea pietrisului, sa dau reset la setup sau il schimb cat mai repede si dupa aia aranjez totul la loc?

In momentul in care ai pietrisul nou (spalat, fiert) scoti apa din acvariu cat de multa poti (90%) dar sa fie curata, (nu tragi mizeria) si o pui in galeti, sticle, ce ai la indemena pentru ca aceasta apa o vei pune inapoi in acvariu. Scoti si pestii si ii pui in una din galetile cu apa. Apoi scoti plantele, lemnele si vechiul substrat. Pui substratul nou in acvariu (cel mai indicat cu bani putini este cuart 1-3 mm de la baumax) grosime 3 cm in fata, 7-8 cm in spate, apoi apa din galeti+ pestii si plantele. Completezi cu apa declorinata. Nu speli filtrul cateva zile. Nu cumperi pesti noi pentru ca este o perioada critica pentru bacteriile nitrificatoare si cativa pesti in plus pot mari concentratia de amoniac in apa. Posibil ca vreme de cateva zile apa sa aiba o tenta albicioasa.
Vrei, nu vrei, aceasta operatiune se numeste resetarea acvariului.  :pp
Cat despre aranjament, pentru inceput inmulteste plantele care le ai deja si apoi mai discutam...
Succes!

11

Re: salutare

multumesc mariusminu, asa am sa fac.

numai bine

12

Re: salutare

astazi am schimbat substratul ( a fost de munca nu gluma), dar imi place cum a iesit.
Am optat pentru JBL Aquabasis plus si Jbl Manado.

Sper ca cei 3 cory care ii am acum  sa nu se bage prea mult in plante deoarece am observat ca manado este foarte usor si sa nu inceapa plantele sa pluteasca, dar mai vedem ce se va intampla pe viitor.

Maine ma apuc sa mesteresc si un capac diy din lambriu pvc pentru a putea instala neoanele de 24w t5. Acum problema mea este ca nu prea stiu ce neoane sa bag in noul capac. am 2 neoane t5, 24w 12000k si 2 osram 865. eu vreau sa bag neoanele osram dar voiam sa intreb si pe aci cum ar merge si combinatia un osram 865 cu cel de 12000k.

multumesc si numai bine

13 Editat de Ancistrus (2013-07-22 17:33)

Re: salutare

Salut Andrei!

suru2005 A scris:

Sper ca cei 3 cory care ii am acum  sa nu se bage prea mult in plante

   Cory nu se baga "in plante", nu au treaba cu ele, in schimb or sa se bage "in substrat", adica o sa-l rascoleasca, mai ales ca Manado este usor o perioada, pana se mai inunda cu apa porii lui.

suru2005 A scris:

am 2 neoane t5, 24w 12000k si 2 osram 865. eu vreau sa bag neoanele osram dar voiam sa intreb si pe aci cum ar merge si combinatia un osram 865 cu cel de 12000k.

   Din cate stiu 12000k este o temperatura prea mare pentru plante, are in spectru mult albastru. Sunt folosite in acvaristica de apa sarata. Incearca sa faci rost de tuburi 830 (3000k), pe care sa le combini cu 865 (6500k).

14

Re: salutare

o sa le montez pe cele 2 t5 osram 865 de 24w.

am facut si niste poze (m-am chinuit sa iasa cat mai bine), sper sa va placa.

Numai bine.

15

Re: salutare

Salut.
Din punct de vedere estetic momentan acvariul pentru mine dupa 2ani de experimenta e cam slabut. Dupa parerea mea,din experienta cumulata cel mai important factor este lumina si CO2. Faptul ca vrei sa suplimentezi neoanele e un lucru bun,insa acea bomba de co2 lasa de dorit;un
Sistem co2 ar schimba multe. Am vazut ca vrei sa-ti faci singur filtru extern. Din ce am mai citit am inteles ca ajunge mai scump decat unul profi,este nesigur si iti consuma si timp. Succes in continuuare

Calitatea se plateste!

16

Re: salutare

Tudor103 A scris:

Din punct de vedere estetic momentan acvariul pentru mine dupa 2ani de experimenta e cam slabut.

   Din punctul meu de vedere acvaristica nu se calculeaza dupa ani, se calculeaza dupa gusturi... 2 ani de ce? Conteaza un acvariu "steril" cu discusi sau unul plantat cu ei? Pentru cine?

Tudor103 A scris:

Dupa parerea mea,din experienta cumulata cel mai important factor este lumina si CO2.

   Lumina si CO2 sunt importante pentru cei care stiu ce sa faca cu ele!

Re: salutare

Deja arata mult mai bine :fok Daca scapi de fundal o sa se mareasca si suprafata de joaca...poti sa pui mai multe plante...

18

Re: salutare

Tudor103 A scris:

Salut.
Din punct de vedere estetic momentan acvariul pentru mine dupa 2ani de experimenta e cam slabut.

ce e slabut dupa parerea ta nu am ce comenta, pentru ca tine mai mult de gust daca e sa te referi ca si peisaj acvaristic, mie imi place cum arata acum. nu pot zice ca nu e loc si de mai bine dar in postul tau nu am vazut vreo referire la ce as putea face in sensul asta (adica vreo idee ceva...), plus ca acest setup este pornit cam de cand a inceput experienta ta (adica de aproape 2 ani), in care nu am avut invazii majore de alge sau decese de pesti. Am crescut plante la greu care au mers destul de bine si am mai facut si cativa argeseni fericiti in momentul in care primeau cate o donatie.

Tudor103 A scris:

Dupa parerea mea,din experienta cumulata cel mai important factor este lumina si CO2. Faptul ca vrei sa suplimentezi neoanele e un lucru bun,insa acea bomba de co2 lasa de dorit;un
Sistem co2 ar schimba multe.

Astazi am terminat capacul din lambriu PVC si implicit de acum am si cele 2 neoane Osram T5 865 de 24w, cat despre co2 daca citeai unu' din posturile mele unde descriu acvariul, vedeai ca am scris acolo: "aditie co2 butelie 1-2 b/s".

Tudor103 A scris:

Am vazut ca vrei sa-ti faci singur filtru extern. Din ce am mai citit am inteles ca ajunge mai scump decat unul profi,este nesigur si iti consuma si timp.

Am citit si eu mult despre aceste filtre diy (si slava domnului ca e plin internetul de informatii despre asa ceva) dar eu am inteles contrariul. sunt fiabile, ieftine de facut iar intretinerea daca filtrul este facut cu cap poate sa fie chiar usoara. de aceea am si optat pentru unu' diy.
Mai am sa cumpar mediile filtrante, sigur ma incadrez in 70-80 roni,plus intake, outake .Canistra e cumparata de la un user de pe alt forum cam 25 ron, ma duce cam 150 roni, in conditiile in care am deja pompa. daca e sa luam cat e ceva profi nu ma prea incadrez nici la sh in banii astia. Poate am gresit eu la calcule.

Tudor103 A scris:

Succes in continuuare

Succes si tie

dupa cum am scris si mai sus azi am schimbat neoanele ceea ce implica mai multi w/litru. Acum nu stiu daca sa modific programul de iluminare sau nu.
Lumina sta aprinsa 9 h/zi fara pauza. as vrea sa bag un neoan la 8h/zi si unu la 6 h/zi dupa care sa cresc treptat cate o ora la saptamana pana ajung iar cu 9 h/zi. ce parere aveti.

MariusMinu A scris:

Deja arata mult mai bine fish-thumbsup Daca scapi de fundal o sa se mareasca si suprafata de joaca...poti sa pui mai multe plante...

Si mie imi place cum e acum, dar ar fi loc si de mai bine, ai promis ca mai vii cu cate un sfat (mi-ar face placere, se vede experienta si pasiunea). nu stiu cum sa scap de fundal pentru ca e lipit de sticla cu foarte mult silicon, daca ai vreo idee...

Multumesc pentru raspunsuri, numai bine.

19

Re: salutare

Sfat:pentru acvariul tau dupa parerea mea merg plante cu frunza mica plantate in tufe(gen:rotala rotundifolia) nu o planta care sa-ti ocupa un sfert din acvariu. Totodata nu e pic de contrast in acvariu,ceva care sa-ti atraga privirea. Succes cu filtru.....Referitor la CO2 nu am citit eu bine...scuze

Calitatea se plateste!

20

Re: salutare

Schimbarea neoanelor pare pentru inceput sa fie o chestie buna, plantele perleaza usor in special nucus blyxa japonica si flame moss. acum eu zic ca e de bine dar nu as vrea sa fortez nota asa ca am redus programul de iluminare dupa cum am zis si in postul anterior. Acum as dori si o parere de la voi

Tudor103 A scris:

Sfat:pentru acvariul tau dupa parerea mea merg plante cu frunza mica plantate

Nucus deocamdata o tin in acvariu pentru mascarea filtrelor. mi se pare inestetic sa le tin asa la vedere, dupa ce voi baga in functiune filtru extern diy (sper ca in august se va intampla asta) atunci cam va diparea si nucusul. din acel moment o sa ma axez pe blyxa japonica, staurogyne repens, flame moss,  Barclaya red, valisneria, bacopa caroliniana si mai vedem ce mai pica in mana pana atunci...

numai bine, ape limpezi.