Subiect: Help cioate :))

Salut ! Am facut rost de niste cioate  / radacini cred de vita de vie (sper) . Le-am fiert vreo 2 ore si ceva ; acum sunt de vreo 4-5 zile in 2 galeti in care schimb de 2 ori pe zi apa sa iasa taninu ala din ele . Credeti ca ar arata bine intr-un acvariu ? Sa caut niste plante sa le prind pe ele ?

Re: Help cioate :))

[imagine forum acvarii de vis]

poza

Re: Help cioate :))

Depinde cum vrei sa arate acvariul tau, cat de mare e acvariul, cat de mari sunt cioatele.
Unele arata binisor, se poate face ceva frumos din ele.

Re: Help cioate :))

pai am un acvariu de 90 si unu de 126 . in cel de 126 as vrea sa fac gen un biotop amazonian dar imi trebuie unele mai lungi . pe cele care au forma asa de trunchi de copac as vrea sa prind niste plante pe ele si sa le infig vertical in substrat .

5

Re: Help cioate :))

Lemnele mai au inca coaja pe ele sau ma insel eu?
Daca da, indeparteaz-o.

Re: Help cioate :))

sper sa nu mai aiba ... le-a curatat tata cu o perie daia de sarma

Re: Help cioate :))

Salut tuturor !

Am cioatele intr-o galeata de vreo 2 saptamani , le schimb aproape de 2 ori in fiecare zi , dar de fiecare data apa miroase f urat . Sa continui cu aceste cioate ? Este vreun risc pentru pesti ?

8

Re: Help cioate :))

Curata-le bine !!!

9 Editat de alex_shukarime2008 (2013-08-03 21:35)

Re: Help cioate :))

le-am mai curatat odata si tot mirosul ala are apa .
schimb apa zilnic .

10

Re: Help cioate :))

cel mai probabil au coaja pe ele. le pui la fiert vreo ora si dupa incerci cu un cutit la baza uneia sa vezi daca se ia coaja. e foarte important sa cureti lemnul de coaja.

Viata-i scurta. Daca tot n-o putem lungi, hai sa o facem lata!

11 Editat de sebastian (2013-10-08 17:35)

Re: Help cioate :))

Ce fel de miros are ? dupa ce le fierbi le lasi sa se raceasca si le bagi in acvariu . Este de ajuns daca le-ai fiert 1 . Galeata sa fi fost curat sa nu fi avut urme de ceva ce a stat inainte in ele gen ulei,motorina sau ingrasaminte . Cu timpul cand schimbi apa se duce din tanin . Toata treaba este sa gasesti si niste pietre care sa dea bine cu ele si sa le tina la fund , ca ma gandesc sa nu pluteasca . P.S. la un centru mai mare cu pesti exotici sigur au si cioate de vita de vie gata cojite si nu foarte scumpe si cred ca se merita mai bine de acolo decat cu o asa chinuiala  wink

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

Re: Help cioate :))

multumesc pentru raspunsuri dar le-am aruncat demult.. le tinusem mai bine de 2  ore la fiert si peste 3 saptamani in galeata cu apa , schimbata in fiecare zi. habar n-am ce au avut . le-am curatat si de 2 ori si nu pluteau .. oricum asta e.. cand o sa creasca discusii o sa cumpar unele deja tratate.