1

Subiect: Background Acvariu

Buna ziua/seara, ma intereseaza sa imi fac un background pentru acvariu, recent voi trece pe ciclide africane, problema este ce ciment foloseste in acest filmuletz?

Restu am inteles, mi se pare simplu de realizat, numai cu partea cu cimentul am dubii.

Multumesc.

me_gaton@yahoo.com / 0761817997 / Drumul Taberei (Afi Palace)

2

Re: Background Acvariu

Dupa cate m-am informat, am inteles ca ar fii bun cimentul ALB, oare o fii bun cu adevarat sau e toxic?

Multumesc.

Prea mult nu te pot ajuta cu ingredientele, dar ca idei ai putea sa incerci si astea, in caz ca nu le-ai vazut...

sau ai putea incerca un decor de spuma..
http://www.cichlidworld.eu/diy/pozadie/pozadie_pu_e.htm

Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.

4

da am vazut ceva asemanator. dar tot asa se rezuma la "a cimenta":P. oricum multumesc pentru ajutor, osa vad ce iese si voi pune poze cand voi termina....eventual si procesul ca sa se stie ce si cum:P

Multumesc ptr ajutor.

Bafta si inspiratie! Sa ne impartasesti si noua experienta ta.. wink

Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.

6

dupa timpul pierdut pe la munca inutil:P am considerant sa ma uit pe google de backround-uri, si am gasit un tutorial chiar f interesant care ne-ar putea ajuta de multi, mai putin partea cu oxizii care i-a folosit la partea de coloranti.

link - http://images.google.ro/imgres?imgurl=h … N%26um%3D1

Multumesc.
Sper sa va ajute si pe voi.

7

Iti place?: http://www.einrichtungsbeispiele.de/ind … ;uid=12140
Cimentul sau adezivul pt.gresie(faianta) sunt indicate in background diy,care se aplica pe polistiren.Se coloreaza amestecand oxid de fier(se gaseste in multe culori la magazinele de specialitate) cu ultimul strat de ciment.
Foarte important:se aplica 3 straturi de ciment(sau adeziv),primul foarte subtire(cu pensula cu o parte nisip si trei parti ciment),al doilea mult mai consistent(de consistenta unui noroi cu o parte nisip si doua parti ciment) si al treilea foarte subtire,impreuna cu oxidul pt.culoare(cu pensula cu o parte nisip si trei parti ciment)

Editat de Lorenzo (2010-02-07 12:22)

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta

8

[imagine forum acvarii de vis]

ar mai fii o idee care e cae mai simpla si fara atata teraba, placi de gresie ca in poze, numai ca am cautat si nu stiu pe unde pot gasi asa ceva, aveti idee?:D

Multumesc.

9

me_gaton A scris:

ar mai fii o idee care e cae mai simpla si fara atata teraba, placi de gresie ca in poze, numai ca am cautat si nu stiu pe unde pot gasi asa ceva, aveti idee?:D

Multumesc.

Eu zic ca nu arata bine deloc pt. africani.Mie unul nici pe gratis nu mi-ar trebui....

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta

10

da...intradevar, la cel DIY il poti modela chiar face ascunzisuri prin el. ascunde filtru, incalzitor si tot felu de accesorii care poate "dauna" sa zic asa ca imagine:P

Osa ma apuc sapt viitoare de unul de genu..sper sa imi iasa, pare destul de simplu:)

11

Ti-am aratat un exemplu mai sus,cred ca arata bine de tot...

12

da...eh fiecare are imaginatia lui:P. eu terb sa vad cum ascund tubu de la filtru extern...:)
Osa postez niste poze cand ma voi apuca de proiect.
Multumesc ptr sustinere:)

13

app, eu am o buturuga din lemn, o pot folosi?ea arata bine, o pot folosi ptr mici ascunzisuri ptr ciclide...ar fii k sa o pun in acvariu?

14

me_gaton A scris:

app, eu am o buturuga din lemn, o pot folosi?ea arata bine, o pot folosi ptr mici ascunzisuri ptr ciclide...ar fii k sa o pun in acvariu?

Daca a fost folosita si nu contine tanin da,pentru ca aceasta acidifiaza apa.

15

da a fost folosita in alt acvariu, am gasit pe un site..ceva f interesant, nu stiu daca as putea sa realizez, se vede parca ar fii intr-o pestera...prea frumos:)

link - http://images.google.ro/imgres?imgurl=h … 0%26um%3D1

Editat de me_gaton (2010-02-09 18:42)

me_gaton A scris:

Multumesc.

cauta in hornbach sau in bricostore..acolo sigur trebuie sa aiba si pe mine ma bate gandul sa imi fac asa ceva dar nu stiu daca dauneaza pestilor gresia sau faiantza aia ce o fi ea....

me_gaton A scris:

Buna ziua/seara, ma intereseaza sa imi fac un background pentru acvariu, recent voi trece pe ciclide africane, problema este ce ciment foloseste in acest filmuletz?

Restu am inteles, mi se pare simplu de realizat, numai cu partea cu cimentul am dubii.

Multumesc.

incearca in loc de ciment sa folosesti adeziv pt gresie cm 9 sau cm11 lucrezi mult mai usor cu el si este si mai rezistenta daca iti faci sa postezi si tu poze aici.sal

18

aha.uite esti primu de la care aud cu adezivi pentru gresie...osa vad ce si cum, cam peste o sapt osa ma apuc de proiect...:D

19

me_gaton A scris:

aha.uite esti primu de la care aud cu adezivi pentru gresie...osa vad ce si cum, cam peste o sapt osa ma apuc de proiect...:D

Al doilea,ti-am scris mai sus dar vad ca nu ai citit cu atentie......

20

am inteles ca adezivul ptr faiantza/gresie se dizolva in timp, in schimb mi s-a recomandat chit de rosturi ptr faiantza/gresie...e k?e toxic?