1 Editat de mario1981 (2013-11-05 03:02)

Subiect: schita pentru construirea unui acvariu

Salutare
    Doresc sa construiesc un acvariu marin, am intocmit o schita si va rog sa - mi spuneti daca este bine gandita. Nu am loc de sump dedesupt astfel incat incerc sa incadrez totul in el chear daca pierd ceva spatiu.

Re: schita pentru construirea unui acvariu

[imagine forum acvarii de vis]

http://www.acvariidevis.ro/forum/uploads/2013_11/schita_acvariu_marin_b_1.jpg

Re: schita pentru construirea unui acvariu

Chear nu ste nimeni daca este OK ce schita am facut eu

4

Re: schita pentru construirea unui acvariu

Daca cei cu experienta nu iti pot da momentan o idee/parere... totusi eu cred ca faptul ca ai ambele laterale ale bazinului utilizate pentru filtrare si alte lucruri necesare unui saratel va strica foarte mult esteticii bazinului. Vei putea observa bazinul doar din fata, nu si din laterale. Ai putea sa incerci sa faci toate cele necesare filtrarii intr-un singur capat/laterala pentru o mai buna estetica.

Re: schita pentru construirea unui acvariu

bazinul va fi bagat in mobila si nu se va putea privi decat din fata. vreau sa stiu daca este suficienta filtrarea pentru un marin in care urmeaza sa bag si cv corali

6

Re: schita pentru construirea unui acvariu

cei drept am mai vazut bazine asemanatoare cu ce vrei tu sa faci . dar nu in mobila , sa nu uitam cata apa se va evapora din acest bazin la ce cote ai dat tu .in primul rand i-ti va deteriora lampile in cel mai scurt timp ,sa nu mai vorbim de acea mobila care nu numai ca va trebui sa reziste umezelei la care este supusa dar va trebui sa fie intarita cu un cadru care sa suporte greutatea bazinului plus volumul de apa, piatra vie si a echipamentelor .eu unul nu as risca 
hai sa o luam pe rand: cotele bazinului sunt bune pentru un marin.

1.cum vei recircula apa prin cele doua compartimente?( in schita ta nu vad asa ceva)pentru ca din compartimentarea  care reiese din schita eu nu vad decat un singur nivel al apei .ele ar trebui sa functioneze independent de bazin.

Re: schita pentru construirea unui acvariu

Mobila va fi facuta pe comanda si va fi atat sub acvariu cat si deasupra lui. Voi face o schita si la mobila asa ca idee. Filtrele nu se vor vedea vor fi mascate de pal. Deasupra lui va fi un loc liber de 30 cm de aerisire cu 3 culere si lampa care va fi formata din neone T5 si leduri.
    Acvariu va sta ca postament pe teava rectangulara mascata de mobila.
    Filtrele functioneaza foarte simplu prin principiul vaselor comunicante si apa  este adusa in acvariul din ultimul compartiment cu o pompa de 1700 L/h  ca exemplu iti dau acvariile de la sera all in one de 120 litri numai ca eu am facut 2 compartimente pe laterale unul care trage de jos si unul de sus. Acvariul meu va avea efectiv 100x40x40 restul inseamna filtre.
     Vreau sa stiu daca este ok asa si daca pot sa cresc si ceva ciuperci macar.

8

Re: schita pentru construirea unui acvariu

mario1981 A scris:

Deasupra lui va fi un loc liber de 30 cm de aerisire cu 3 culere si lampa care va fi formata din neone T5 si leduri.

30 cm este destul de mic spatiul , va fi  anevoiasa interventia ta pentru intretinere  fara voia ta este inevitabil acest lucru , ai sa te convingi singur de asta ,va trebui sa te poti strecura prin acei 30 cm sa poti ajunge prin spatele bazinului si unde mai pui ca acolo va fi si lampa. deci eu asi renunta la idee. intradevar este ceva frumos ce vrei tu sa faci, dr asta este nu le putem avea pe toate la un loc, trebuie sa gasim o cale de mijloc.


mario1981 A scris:

Filtrele functioneaza foarte simplu prin principiul vaselor comunicante si apa  este adusa in acvariul din ultimul compartiment cu o pompa de 1700 L/h

Ok. asta am vazut si eu din schema ta cum funtioneaza , la fel si cu returul bazinului , era normal ca apa sa fie adusa in bazin prin intermediul unei pompe.Dar cum aduci apa din bazin? adica pe tur.


mario1981 A scris:

Vreau sa stiu daca este ok asa si daca pot sa cresc si ceva ciuperci macar.

da , poti sa cresti cu mult mai mult decat si ceva ciuperci, si ele vor creste si se vor inmulti atata timp cat va avea viata mobla ta . iti vei da singur seama de asta si la un moment dat va trebui sa refaci bazinul asa cum trebuie. itr-un spatiu deschis si cu un sump destul de generos care sa i-ti asigure locul necesar  echipamentelor necesare pentru o  filtrarea buna. ai nevoie de cateva reactoare ,plus skimmer, iar eu nu vad unde le vei putea pune tu in cele doua compartimente laterale ale bazinului.

asa ca  smoke  smoke  smoke  si mai rumega putin situatia pentru ca este pacat de banii investiti,si nu sunt putini.

o seara buna.Costi