1 Editat de irimiab (2013-11-11 00:47)

Subiect: Salut si bine v-am gasit!

Salut

Mă numesc Bogdan Irimia și sunt din București. Locuiesc în zona Crângași și sunt deținătorului unui acvariu de aprox. 60 de litri, abia amenajat. Nu am introdus încă pești căci acvariul este în perioada de ciclare. Scopul meu este să obțin un aquascape frumos și relaxant.

2

Re: Salut si bine v-am gasit!

Vă prezint și acvariul meu.

3

Re: Salut si bine v-am gasit!

Bun venit.
Frumos inceput.
Ala verde din spate este pt CO2 am si eu si sunt fosrte multumit dar treaba urata este ca se umple membrana de alge sau mizerie si trebuie curatata foarte des altfel nu da randament.
Ce dotari mai ai?
Ce pesti vei avea?
Bafta

4

Re: Salut si bine v-am gasit!

Si mie imi place cum ai pornit acvariul. Felicitari !
Ce as face eu... orienteaza-te, in parte stanga, in zona in care ai pietrisul negru spre plante de gazon. In dreapta, in spatele pietrelor si buturugii, poti lasa valisneria (daca nu ma insel). Daca e valisneria, o vei inlocui in timp cu ceva mai de efect.
Tot in dreapta, in fata, completeaza cu ce ai inceput (e cumva UG ? ). Cararea alba las-o asa. Si as apleca putin mai mult buuruga. Pentru efect maxim, pe ramificatiile buturugii as pune phoenix moss. Cam asa vad eu acvariul tau...

5 Editat de irimiab (2013-11-11 01:09)

Re: Salut si bine v-am gasit!

Multumesc pentru sfaturi si aprecieri!

In partea stanga intr-adevar vreau sa mai adaug Hemianthus Callichtroides ca sa fac un gazon complet (pana in potecuta). In partea din spate vreau sa adaug in continuare Ophiopogon Japonica (cea care este in spate in 2 smocuri) ca sa fac un rand complet.

In dreapta vreau sa mai pun Lilaeopsis (planta care seamana cu UG) sau chiar UG iar in dreapta spate si lateral o sa mai pun ceva plante inalte (nu e Valisneria, e Acorus Variegatus). Daca nu merge acest Acorus, o sa pun altceva, tot inalt, cu frunzute mici (si preferabil si colorate spre roscat).

Buturuga nu pot sa o inclin mai mult ca nu prea am cum s-o fixez. Intr-adevar vreau sa-i pun Phoenix Moss (sau Coral Moss, depinde ce gasesc) ca sa il fac precum un copacel aplecat peste poteca.

Poteca as vrea sa o delimitez mai bine cu ceva pietricele mai mici, dar nu stiu cum o sa arate. Daca arata bine, prefer sa o delimitez ca sa nu se amestece pietrisul. Mai intai insa, trebuie sa mai ajung la tara, acolo de unde am cules si restul pietrelor.

Ca si dotari, am luat un incalzitor Eheim, un sistem de CO2 de la Tetra (acel tub verde) iar filtrul (inca nu e pus) va fi unul de la Aquael (Aquael Pat Mini) care sper sa faca fata. Neoane am 2 T8 de 15W aprinse momentan doar 6 ore pe zi (o sa cresc spre sfarsitul saptamanii la 10). Ah, si cred ca ati vazut si micul termometru de la JBL.
La radacina plantelor am pus bile de la JBL (JBL 7 balls), acesta fiind singurul fertilizant utilizat pana acum.
Pietrele sunt adunate de mine de pe malul unui rau, curatate si testate sa nu fie calcaroase. Lemnul este cumparat din magazin si tinut in apa aproape 2 zile inainte sa-l bag in acvariu si inca mai pluteste putin (l-am fixat cu o piatra).
Pietrisul negru e din Hornbach. Nu am pus niciun adaos de substrat.
Acvariul si capacul sunt facute la comanda aici in Bucuresti, iar amenajarea este conceputa impreuna cu un profesionist, care mi-a si oferit nisipul alb pentru potecuta. El m-a ajutat si sa obtin potecuta si sa dam forma dorita amenajarii, caci de la teorie la practica e un drum lung smile

Ca si pesti, inca nu stiu... O sa am un banc de neoni, as vrea ceva creveti mititei rosii, cativa Betta Splendens si... sa vedem ce mai gasim. Astept sugestii smile

Multumesc inca odata!

6

Re: Salut si bine v-am gasit!

Baga filtru cat mai rapid.
Si ca lumina nu e cam putin tinand cont ca vrei gazon ?

7

Re: Salut si bine v-am gasit!

Sper sa nu fie prea putina lumina, n-am avut cum sa mai adaug neoane pentru ca nu mai e spatiu in capac. Daca chiar nu o sa mearga, am sa incerc sa mai potrivesc ceva LED-uri (LED strips, 5050) dar nu stiu daca o sa faca mare diferenta. Totusi nu e suprafata mare de plante, caci acvariul e mai curand inalt (nu are amprenta prea mare, doar 54x30 cm), deci cele 2 neoane cred ca sunt suficiente.

Filtrul vine maine, dar deocamdata, neavand pesti, nu cred ca e o asa mare problema lipsa lui. Singura chestie e ca nu circula apa, deci nu se cicleaza foarte bine, dar il rezolv maine.

Re: Salut si bine v-am gasit!

Bine ai venit Bogdan !!!
Inceputul pare promitator,arata destul de bine acvariul tau,imi place.
Referitor la filtrare,cred ca acel filtru nu va face fata avand in vedere ca vei introduce si ceva pestisori. Incearca sa te orientezi spre un extern,EHEIM 2211 sau 2213 care in Hornbach au niste preturi destul de accesibile zic eu fata de altele,plus ca sunt foarte fiabile. In felul asta vei avea mai mult spatiu in acvariu,care este totusi destul de mic iar filtrarea va fi foarte buna.
La inceput m-am speriat de nisipul ala alb,dar daca zici ca ti-a fost recomandat de un profesionist,atunci e bine.
Si baga repede filtrul ca altfel ciclarea....
Multa bafta in continuare cu proiectul si asculta sfaturile colegilor ca vei avea numai de castigat !!!
Ape limpezi !!!

marian37

Re: Salut si bine v-am gasit!

Salut si bine ai venit!

10

Re: Salut si bine v-am gasit!

Bine ai venit Bogdan!

irimiab A scris:

Ah, si cred ca ati vazut si micul termometru de la JBL.

   Din plin! Dar banuiesc ca-i vei gasi alta amplasare smile
   Personal nu-mi place deloc "poteca" aia!
   Mult succes!

11

Re: Salut si bine v-am gasit!

Bine ai venit !

12

Re: Salut si bine v-am gasit!

Bine ai venit vecine, success cu noul setup !

... unidos para la musica

13

Re: Salut si bine v-am gasit!

Multumesc pentru sfaturi si pareri!

Salut, vecine smile

Poteca e facut cu nisip pentru acvarii, are granulatie mai mica si imi pare ca ofera un contrast interesant. Evident, e o chestiune de gusturi smile
Totusi aspectul se mai schimba in momentul in care mai populez cu plante (acum potecuta iese destul de mult in evidenta).

Filtrul e posibil sa fie insuficient, dar un filtru extern nu pot folosi din ratiuni practice (si anume ca acvariul se afla in mobila, iar aceasta nu a fost conceputa astfel incat sa pot sa introduc tubulatura...). Daca o sa fie prea mic filtrul (chiar daca producatorul zice ca merge si la peste 100 de litri) atunci ma orientez la ceva mai de calitate dar si mai mare si mai putin aspectuos.