1 Editat de catalin_g (2014-01-08 00:28)

Subiect: Salutare. Acvariul meu...

Salutare tuturor colegilor. Sunt familiarizat cu acvaritica de aprozimativ 8 ani. Am facut o pauza de vreo 2 ani, iar acum cateva saptamani, mi-am adus iar viata acvatica in casa.

Acvariul meu: 70x35x40 cm, sticla de 6mm, home made lipit cu silicon transparent Bison Glass

Capacul: Home made, facut din Komatex negru de 5mm cu sistem de iluminat cu doua tuburi T8 de cate 18W (840 si 865) plus un ventilator pentru racire vara.

Filtrare: Resun SP 1100L (cu bioball-urile inlocuite cu Minisiporax)
Incalzitor: Resun 150W
Substrat: Pietris cuartos inert (1-2mm)

Acvariul si capacul sunt facute in intregime de catre mine. Ador sa bricolez, si facand mai multe acvarii si capace, cu timpul, mi-am facut indemanare, sa zicem... smile

Acest acvariu va fi populat cu nevertebrate (creveti si melci) si va gazdui si cateva varietati de moss, si poate cateva specii de plante tip gazon. Momentan ete in ciclare, am in el doar 4 bucati de nuca de cocos, cu flame moss pe ele si 6 melci de substrat, urmeaza sa aduc zilele urmatoare si vreo 3 melci Pomaceea de la un coleg. Acvariul este pornit de vreo 3 saptamani, si voi astepta inca cateva zile inainte sa aduc primii creveti. Eu as prefera sa fie Red Sakura, dar sa vad daca reusesc sa gasesc, poate ma poate ajuta careva cu o informatie... smile

Am sa fac si poze pe viitor. Sper sa colaboram in multe proiecte impreuna. Ape limpezi!

2

Re: Salutare. Acvariul meu...

Bine ai venit !

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

Re: Salutare. Acvariul meu...

Salut si bine ai venit! :fok

Re: Salutare. Acvariul meu...

Bine ai venit Catalin!

Re: Salutare. Acvariul meu...

Bine v-am gasit. Am adus Pomaceea acasa smile Ma puteti ajuta cu Crevetii Red Sakura? Stiti pe cineva cine are de vanzare? Sau ar fi mai bine sa deschid un topic pentru asta?

Re: Salutare. Acvariul meu...

catalin_g A scris:

Ma puteti ajuta cu Crevetii Red Sakura?

   Daca-mi spui detaliat cum ii vei intretine... iti dau eu Red Sakura moka! smile

Re: Salutare. Acvariul meu...

Ancistrus A scris:
catalin_g A scris:

Ma puteti ajuta cu Crevetii Red Sakura?

   Daca-mi spui detaliat cum ii vei intretine... iti dau eu Red Sakura moka! smile

smile) Mi se pare cinstit. Din cate stiu eu, Red Sakura sunt o varietate obtinuta prin reproducere dirijata din Red Cherry, practic izolat un genetic care le da un colorit mult mai intens decat la RCS. Denumire stiintifica:  Neocaridina heteropoda, la fel ca RCS. Ceea ce il face un crevete destul de usor de intretinut.

Detaliile legate de acvariu si dotari le-am postat deja. Schimburile de apa planuiesc sa le fac o data pe saptamana in proportie de 20%. PH-ul va fi in jur de 7,5. Ma gandeam sa il cobor spre 7 cu substante dedicate, recomanzi asta?

Hranirea m-am gandit sa o fac in principal cu granule pentru Creveti de la Sera sau JBL, momentan am de la Sera. Ocazional vreau sa le dau si cate o frunza de Catapa.

In acvariu nu vor fi niciodata pesti, fiind un acvariu strict de nevertebrate. Vor avea ca vezini doar melci de substrat, Pomaceea si in curand cateva bucati de Neritine. Acvariul va fi plantat mediu spre intensiv, cu mai multe varietati de Moss, pentru a le creea un ambient prietenos si multe ascunzisuri crevetilor.

Concluzionand, din cate stiu, nu sunt mai pretentiosi decat Crevetii Red Cherry, dar oricum le voi creea conditii cat de bune pot. Vreau sa incep cu ei, ca pe urma sa imi iau un osmozor si sa creez conditii pentru Red Crystal. Dar asta dupa ce capat suficienta experienta cu Sakura.

Totusi, daca crezi ca mi-i poti incredinta, nu ii vreau gratis, ti-i platesc.  smile