Subiect: numarator bule

salutare ma numesc cosmin,am un acvariu de 120 litrii,astazi am pus ptr prima data o bomba co2,am folosit o sticla de 2,5 litrii si un furtun de perfuzie ,din ce am mai citit acel tub de la furtunul de perfuzie se poate folosii si ca numarator umplandu-l cu apa jumatate,dar cand a inceput reactia toata apa se dus pe furtun in acvariu,ce am gresit? mentionez ca nu am nici o valva antiretur doar un teu la dop cu robineti din plastic ptr a da drumul noaptea la co2 sa iasa afara.astept laumuriri cu acest numarator de bule.ms

2

Re: numarator bule

Pune o posa cu sistemul tau CO2 si nu mai deschode atatea topicuri, ca lumea a inteles care e problema, doar ca nu sunt date suficiente.

Re: numarator bule

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

acesta este sistemul despre care vb

4

Re: numarator bule

Partea pe unde intra co2 in numaratorul de bule trebuie sa fie jos, pentru ca apa sa stea, datorita gravitatiei, iar tu sa poti vedea bulele in acea apa. Numaratorul de bule trebuie pozitionat neeaparat vertical.

Re: numarator bule

ok ms,deci aici gresisem nu aveam partea cu co2 jos in numarator,ma gandisem eu ,dar nu eram convins,si am zis sa nu fac vre-o prostie.ms

Re: numarator bule

acum am o nelamurire la partea care intra in acvariu am pus filtru de tigara jos in acvariu in fata filtrului ptr a imprastia bulele,el le imprastie dar in cele din urma acele bule mici tot ies la suprafata acvariului,e normal? sau ce se intampla?

7

Re: numarator bule

Da e normal. Daca vrei dizolvare mai buna pui un filtru extern cu reactor co2 DIY din filtru de apa.

Re: numarator bule

Salut,
Daca vrei precizie mai buna la dozarea de CO2, foloseste un robinet de la petshop, il gasesti la 2-3 RON. E mult mai fin decat cel de la perfuzor.

Re: numarator bule

Tony,l-ai bagat de tot in ceata acum  lol

marian37