1

Subiect: Salutare

Ma numesc Dacian, locuiesc in Cluj Napoca, tehnician de sunet,lumini si DJ de meserie, pasionat de acvaristica.
Acvariul meu este un Hailea A30, 30 de litrii,incalzitor Resun, substrat JBL manado, pseudo-plantat( aici poate o sa ma mai ajutati voi sa devina plantat), populat cu 2 corydoras panda, 6 neoni, un melc pomaceea.Plantelor nu le cunosc denumirile, stiu doar ca sunt usor de intretinut.Startul la setup a fost in 27 noiembrie 2013.
Mai jos, poze.

2

Re: Salutare

http://i43.tinypic.com/2vmubua.jpg
http://i41.tinypic.com/2u3ws55.jpg

Re: Salutare

Salut si bine ai venit! Pune mai multe plante ca in Cluj ai de unde lua...e bine sa ai cat  mai multe plante naturale sanatoase pentru ca vor consuma excesul de NO3.

4

Re: Salutare

Salut, spune-mi te rog niste specii potrivite pentru acvariul meu, de asta nu am pus mai multe, pentru ca nu am vrut sa iau ceva care sa creasca prea mare.

Re: Salutare

La acvariul tau ar merge bine sagitaria subulata sau echinodorus tenelus sau staurogine repens pentru zona de mijloc...marsilea hirsuta in fata (astea sunt mai usoare), iar in spate momentan vallisneria pe care o ai deja (dar mai multe fire) si cu timpul o inlocuiesti cu eleocharis acicularis. Alegerea iti apartine si depinde si ce gasesti prin zona...

6

Re: Salutare

Multumesc pentru propunerile de plante, o sa revin cu poze dupa ce mai plantez.

7 Editat de Dacian (2014-02-10 19:06)

Re: Salutare

http://i58.tinypic.com/28s5y0l.jpg
http://i60.tinypic.com/29z7sjt.jpg

update 10.02.2014
Am decorat putin cu niste lemn natural(de la un pet shop),am mai adaugat 6 neoni, urmeaza sa scot mecul pomaceea(il donez cui il doreste, a crescut prea mare si imi scoate plantele din substrat) si sa pun 2 melci neritine zebra.
Cu flora am avut probleme (funze moarte )pana am inceput sa fertilizez(folosesc Tropica planth growth, cate un jet tot a doua zi), acum incep sa isi revina plantele.
Urmeaza echinodorus tenellus si inca ceva plante pitice pentru planul frontal,dar dupa ce se echilibreaza situatia florei din acvariu.

Re: Salutare

Si cu ce fertilizezi?

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.

9

Re: Salutare

http://www.tropica.com/en/plant-care/plant-growth-premium-fertiliser.aspx

Re: Salutare

Pune si un autocolant pe spate sa nu se mai vada firele alea...

marian37

11 Editat de Dacian (2014-02-26 02:54)

Re: Salutare

Am mai adaugat echinodorus tenellus pentru mijloc si micrantehmum umbrosum pentru fundal ,am scos melcul pomaceea care pe langa ca imi scoatea plantele din substrat si face foarte multa mizerie,am adaugat 2 melci neritine zebra.

Intrebari am 3:
1.Daca vreau sa schimb substratul cu ADA, daca scot toata apa ,cu filtrul si o pun intr-o galeata, cu filtrul mergand, adaug inapoi aceeasi apa,plantele si pestii risc sa deciclez acvariul?(nu imi place Manado JBL, este prea usor, pe langa asta nu am pus nici un ferilizant sub el.ADA din cate am citit nu are nevoie de fertilizant)
2.Imi apar pe frunzele de la plantele verzi din fundal alge rosii, sau brune(inca nu le diferentiez), cum fac sa scap de ele.
3.Am momentan 11 neoni in acvariu, un corydoras panda, 2 melci neritine zebra intr-un volum de 30 de litrii,cred ca am suprapopulat,la ce numar de neoni sa ma limitez, sau cu ce specii de talie mai mica sa schimb neonii(as putea sa ii donez magazinului Nevertebrate, au sediul in Cluj), Microrasbora Galaxi eventual si ceva creveti ?
http://i62.tinypic.com/23j4ntf.jpg

12

Re: Salutare

Un raspuns la intrebare 1 daca va rog, la 2 si 3 am rezolvat.Multumesc

13

Re: Salutare

Cred ca se prea poate sa il deciclezi. mai asteapta sugestii. Pt intrebarea 1 ;-)

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

14

Re: Salutare

Parerea mea e ca va fi partial deciclat deoarece o buna parte din bacterii se formeaza pe substrat. Acum depinde si de cantitatea si de calitatea materialului filtrant pe care il ai...