1

Subiect: Gyrodactilus

Salut, vroiam sa va intreb ce tratament as putea face pt paraziti de branhii fara sa afecteze plantele mai robuste de genul valisneria gigantea si mai ales fara sa decicleze acvariul (Nu am nici acvariu de carantina).

2 Editat de george.r (2014-01-28 17:36)

Re: Gyrodactilus

Gyrodol de la JBL, teoretic. Adica pe prospect nu scrie ca decicleaza. Ideea este ca ingredientul activ este Praziquantel si poti cauta mai multe detalii despre acesta pentru a vedea daca decicleaza.
L.E.: Si nici despre plante nu scrie ca ar afecta.
Pentru siguranta diagnosticului cica ai putea sa scoti pestele pe un prosop umed si cu o penseta sa ii ridici putinel branhia, iar cu o lupa 10x poti observa viermisori albi. Asta depinde si de marimea pestelui. Cred ca e vorba de pesti de +10cm.

3 Editat de footix (2014-01-29 21:01)

Re: Gyrodactilus

Mersi pentru mesaj. Dar daca factorul de stres/ parametrii anormali au fost eliminat/imbunatatiti, asta nu ar face inutila interventia prin chimicale?

1. "It is generally agreed that heavy fluke infestations affecting more than one fish are usually caused by overcrowding, poor water quality or polluted water - that is water with a high organic content and stress".
2. "in many cases flukes are hard to treat and complete eradication is virtually impossible"
(http://www.fishdoc.co.uk/disease/flukes.htm)