1 Editat de grafa (2014-02-24 22:27)

Subiect: Incepator, astept sfaturi

Va salut.
In trecut, cand eram copil aveam si eu pesti ca orice pusti din cartier, aveam xifo,guppy, iar mai spre sfarsit, cineva mi-a facut cadoul, am aflat acum un mascul de betta splendens albastru cu codite mari si foarte infoiat.
Din cate stiu el cam facea legea in micul meu acvariu, dupa un timp am fost nevoit sa ii vand pe toti, din lipsa de timp, alte preocupari etc.
Intre timp la munca am cunoscut un "coleg" care are acasa betta, dar din pacate nu se prea pricepe nici el, l-a primit cadou, stie ca trebuie sa ii puna mancare si atat.
M-am decis ca vreau si eu sa mai detin acesti pesti superbi si am inceput cautarile.
Am descoperit ca cel mai important este cum incepi, ciclarea si stabilizarea apei.
Apoi, plante si in final pestii.

Acum nu vreau sa par un taran cretin sau ceva de genu, dar nu vreau sa cheltuiesc o avere pe asta, am cautat ceva acvarii sh.
Am gasit unul care are 55 de l, cu 1 buc neon Sun Glo T8 15 W.
Ce mi-ar mai trebuii? pompa, incalzitor si termometru?

Daca as despartii acvariul in 2 parti, este suficient spatiu pt 2 betta, am inteles ca ei nu se pot tine impreuna.

Si mai am intrebari, dar le pun pe parcurs.

* o sa ziceti ca pot cauta ca s-a mai discutat dar vreau sa imi explicati exact pe cazul meu ca sa nu gresesc ceva si apoi sa vin aici disperat.

2

Re: Incepator, astept sfaturi

[imagine forum acvarii de vis]

scuzati postul nr 2, dar nu s-a incarcat poza..

Re: Incepator, astept sfaturi

Bine ai venit grafa!
   Betta splendens sunt pesti de baltoaca, de orezarie, deci de spatii mici, iar ce le pui tu la dispozitie este chiar foarte bine!
   27°C (incalzitor)+termometru, schimburi de apa zilnice, hrana vie pe cat posibil si hraniti o data pe zi si putin, filtru si... multa rabdare smile

4

Re: Incepator, astept sfaturi

Bine ai venit, Grafa!

Pentru inceput ar trebui sa schimbi pietrisul cu unul de granulatie mai mica (1-3mm) si sa verifici pietrele pe care le ai cu otet/detartrant sa vezi daca sunt calcaroase.
In 55 L poti creste un betta in conditii foarte bune sau 2 betta (separati) in conditii bune. Problema este ca o sa ai nevoie de 2 filtre si 2 incalzitoare.
Daca vrei sa ii/le oferi conditii bune, ar trebui sa iei si frunze de migdal (catappa), iar filtrul/filtrele sa aibe un debit cat mai mic posibil.

Succes!