Subiect: In sfarsit propriul meu acvariu!

Salut tuturor!
Ma tin de cateva saptamani sa scriu aceste randuri si sa postez cateva imagini cu micul meu acvariu de incepator. Dupa ani si ani de cearta cu ai mei referitor la acvariu am reusit pana la urma sa ii induplec si am pornit un mic proiect. Momentan am 2 acvarii unu de 75l cu filtru intern Eheim, o pompa de aer, si 2 incalzitoare si inca unu de vreo 20l (cred) pentru puiuti. Am puiuti guppy cam vreo 70 la numar veniti in 3 serii incepand de acum 2 luni jumate.
Am sa postez ceva poze chiar daca nu sunt cine stie ce eu astept niste sfaturi de la cei mai vechi in domeniu, pentru ca 100% am facut eu ceva gresit( o greseala e ca nu am plante naturale si asta ca nu dispun de banii necesari pt ca ceea ce am avut de investit am bagat deja ). Pestisorii mei sunt urmatorii: vreo 4 sanitari( 1 mare negru, unu albino si 2 gri), 2 zebre roz, vreo 10 guppy( 3 baieti 7 femele diferite culori), 2 xifo, si 2 molly. Ii hranesc cu mancarica tetra granule si fulgi, am bagat niste AquaSafe(nu stiu cat de bine am facut dar pana acum nu a murit niciun pestisor). Si cam atat despre acvariul meu.
Va salut!
http://uploadimage.ro/img.php?image=4231_wp_20140408_012_bdlr.jpg&mode=thumb
http://uploadimage.ro/img.php?image=6110_wp_20140413_008_bl2u.jpg&mode=thumb
http://uploadimage.ro/img.php?image=6405_wp_20140413_010_smif.jpg&mode=thumb

Exploreaza! Exista o multime de cai de a urca acelasi munte.

2

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Bine ai venit. Multa bafta in continuare.

0771.496.835 Lucian

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Salut. Sunt multe de spus. Pietrisul ala colorat. Castele si crocodili ce mai ai pe acolo.
Nisipul este colorat artificial si poate da anumite emanatii de substante din el. Nisip gasesti la Hornbach foarte ieftin granulatie de care vrei eu ti-as recomanda de 1-2mm depinde de ce specii vrei sa tii. Aqua safe cumperi o seringa si pui cum scrie pe sticla 5ml la 10 L. vezi ca apa nu se schimba toata. Se schimba la 1 saptamana 2 depinde de populatia din acvariu. Aqua safe pui la litri pe care ii schimbi adica daca acvariul ala al tau are 63l asa pare, schimbi apa decat 20L si pui 10ml aqua safe. Ar fi bine daca ai trata apa pana sa o bagi in acvariu ex faci rost de 2 sticle mari din acelea de plastic la 10l si o lasi 12 ore la temperatura camerei apoi pui cu seringa 5ml in una 5 in alta si o bagi in acvariu. Aqua safe nu numai ca scoate clorul instant din apa de la robinet insa scoate si anumite metale grele daunatoare pestilor asa se lauda produsul. In caz ca nu gasesti aqua safe poti cumpara si biotopol de la jbl si ala este foarte bun si este asemanator cu aqua safe unii acvaristi spun ca ar fi mai bun.
Apa mi se pare cam tulbure sau este de la camera foto? Nu este bine daca este tulbure.
P.S. cand faci curatenie in filtru nu il spala la jetul direct de apa. Storci buretii in apa scoasa din acvariu atat si nimic mai mult.
Spor in continuare sper sa iti fie de folos. Citeste ciclarea acvariului si despre plante. Citeste cat mai mult. Gasesti aici pe site articole garla din care poti invata. Urmareste la donatii plante si poti avea de acolo ceva insa pt inceput citeste. Plantele mai pot astepta. Si daca poti sa schimbi nisipul si sa scoti jucariile alea de pe acolo ar fi ok. Vezi daca schimbi nisipul nu arunci apa din acvariu o strangi, puii filtru in apa aia intr-o oala ceva si speli nisipul nou bine in 2-3 ape apoi il bagi in acvariu.

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Salut si bine ai venit! Substratul il poti inlocui asa cum ti-a spus colegul , iar plasticaraia o poti inlocui cu ceva radacini (redmoor, vita-de-vie)

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Multumesc mult de sfaturi. O sa incerc cat de curand sa schimb pietrisul si sa fac rost de alte ornamente! Astazi tocmai am achizitionat o ramificatie cu o noua piatra pentru pompa de aer( pentru acvariul mic) , apa este limpede a iesit asa de la telefon. Cam cat nisip trebuie sa cumpar ? Si ce nisip trebuie sa iau daca vreau sa continui tot cu guppy, xifo, molly...? mersi mult inca o data

Exploreaza! Exista o multime de cai de a urca acelasi munte.

6

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Eu folosesc nisip de constructii. Si putin imi pasa daca nu convine la cineva, e natural.

0771.496.835 Lucian

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

hornbach,cea mai mica granulatie de nisip/pietris de la materiale de constructii,  1,15 ron galeata, varianta ieftina.
Variantele ,,priceless'', intrebi vanzatorul de la raionul de acvaristica!  lol

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Din cate vad eu acvariul acela cred ca este aquapro de 63 L. O punga de 10kg iti ajunge foarte bine. De granulatie te hotarasti ce vrei pt ca in cazul in care o sa vrei sa bagi si 2-3 cory o sa ii zgarie la mustati cand o sa scormoneasca in nisip daca este mare. Daca este prea fin nu prea o sa le mearga bine plantelor la radacina depinde iarasi de ce plante vrei. Eu ti-as recomanda granulatia de 1-4 este in hornbach la acvaristica pungulite. Eu zic ca merita o punga de 10 kg cativa zeci de lei decat sa te chinui cu ala de constructii. Fa o tura si vezi despre ce este vb in hornbach la acvaristica. Daca as fi stiut ti l-as fi donat eu pe al meu insa l-am aruncat ca nu a vrut sa il donez. Este o chestie si cu donatia asta pt ca unii stau numai la donatie fara sa isi cumpere cate ceva wink Uite pt tine as avea o plasa de pestisori sigilata de la jbl in caz ca nu ai care ti-as oferio gratis pt ca iti dai silinta si merti cate ceva gen donatie.

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Salutare, d-abia am iesit din baie si m-am pus in pat. Spun  asta ca de la ora 11:00 am fost pe drumuri si anume am ridicat niste plante de la cineva donate( floreamarian ), dupa care am fost in hornbach si am cumparat 15kg de nisip 1-2mm(cred, nu scrie pe el, era cel mai fin) culoare beige am ales. Am adaugat un autocolant negru din cauza luminii din abundenta de care dispun  si cam atat. Am revenit acasa si m-am si apucat de reset. Am schimbat substratul, l-am inlocuit total si pe cel din acvariu mare, si cel mic. Momentan acum astept pana dimineata sa se limpezeasca apa si sa vad cum le merge plantelor( am pastrat vreo 30l de apa din cea veche, am adaugat si vreo 15ml de aquasafe, pentru inca 30l de la robinet). Maine o sa pun pestii si o sa revin cu poze.
PS - am renuntat la plasticaraie, am pus cateva pietre maricele si astept sa creasca plantele.
Acum ce vreau sa intreb sunt urmatoarele:
1. L-am pus pe taicamiu si s-a conformat imediat sa imi aduca vreo 3 buturugi de vita de vie, nu foarte groasa?(oricum era in cursa prin valcea) Ce trebuie sa le fac ca sa le pot pune in acvariu?
2.Daca am pus plante( nu foarte multe fire, le-am lasat loc sa creasca) mai e nevoie sa tin pompa de aer? astept raspunsuri. Mersi mult

Exploreaza! Exista o multime de cai de a urca acelasi munte.

10

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Nisipul ala nu prea e bun pt plante. Granulatia aia e buna pt ciclide. Buturugile trebuiesc fierte de mai multe ori si tinute separat in apa cu o greutate atasata pana raman la fund fara greutate.Am impresia ca la fiert poti baga si sare.

0771.496.835 Lucian

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Buturugile le cureti de coaja atat cat se poate apoi le fierbi in apa cu sare grunjoasa (de bucatarie,muraturi). Le fierbi cam 1-2 ore,cu schimb de apa intre fierberi (apa se va face maro). Dupa ce le fierbi bine,le pui in apa curata cateva zile,schimband apa de 2 ori pe zi. Dupa tratamentul asta,ele trebuie sa ramana scufundate in apa,nu sa pluteasca!!!
Daca ai pus cateva pietricele maricele,NU te astepta sa creasca plantele  lol
Pompa de aer,asa cum ti-am spus,nu trebuie(poti sa o pui in acvariul cu pui),usoara valurire a suprafetei apei facuta de filtrul intern,este suficienta.
Incearca pt. inceput sa pui cat mai multe plante,din cele easy,nu sunt pretentioase si nici scumpe (gasesti tot aici pe forum),pt.a trece de ciclare cat mai usor.
Citeste cat mai multe despre ciclare si urmeaza pasii de acolo !!!
Bine ar fi sa faci si o bomba pt. CO2 (reteta cu sare de lamaie e mai stabila).
Sper sa mai primesti sfaturi si de la colegi...
PS: ce lumina ai la capac ?

marian37

12

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Eu am facut bomba cu drojdie-bicarbonat de sodiu-praf de copt. A functionat perfect.

0771.496.835 Lucian

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Aici nu ma bag,ca eu am bomba din aia de fier cu robinet !!!  big_smile

marian37

14

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Nu sunt gelos :pp  am trecut pe ciclide de ceva vreme :fcool . Dar pana sa fac rost de noul acvariu si sa trec pe ciclide, il aveam pe cel vechi plantat. Acum vechiul e pe post de cresa pt pui de ciclide. Mai apare cate o planta razleata prin acvariu, dar o jumulesc puim

0771.496.835 Lucian

15 Editat de sebastian (2014-04-15 11:49)

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Acuma daca ai luat nisip fin nu merg decat cateva plante in el. Eu as merge pe anubias daca gasesti una mai mare asa pt ca aia se prinde de radacina sau de o piatra nu sta in nisip ;-) trebuia sa citesti inainte despre plante cu ce nisip merge si ce vei tine ca si plante/pesti. Daca te grabesti ca fata mare la maritat asta este o sa gresesti pe ici pe colo dar nui problema ca din greseli se invata. Vezi ca din apa ai scimbat cam mult din cea veche. Ai zis 30 cu 30 eu iti spusesem 40 sa ramana si 20 sa arunci. In fine spor in continuare.
P.S. Citeste in continuare ai de recuperate. Esti pe drumul cel bun.  :sok

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

16

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Bine ai venit Georgian!

sebastian A scris:

granulatie de care vrei eu ti-as recomanda de 1-2mm depinde de ce specii vrei sa tii.

g3orgian8 A scris:

am fost in hornbach si am cumparat 15kg de nisip 1-2mm(cred, nu scrie pe el, era cel mai fin)

   A facut cum i-ai spus, adica a cumparat nisip granulatie 1-2 mm, cu toate ca la plantele cu radacini se recomanda o granulatie de 2-3 mm... deci continuarea discutiei e maxima:

sebastian A scris:

Acuma daca ai luat nisip fin nu merg decat cateva plante in el. Eu as merge pe anubias daca gasesti una mai mare asa pt ca aia se prinde de radacina sau de o piatra nu sta in nisip ;-)

lol

PS: Sfaturi, sfaturi si iar sfaturi...

17

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Ancistrus A scris:

Bine ai venit Georgian!

sebastian A scris:

granulatie de care vrei eu ti-as recomanda de 1-2mm depinde de ce specii vrei sa tii.

g3orgian8 A scris:

am fost in hornbach si am cumparat 15kg de nisip 1-2mm(cred, nu scrie pe el, era cel mai fin)

   A facut cum i-ai spus, adica a cumparat nisip granulatie 1-2 mm, cu toate ca la plantele cu radacini se recomanda o granulatie de 2-3 mm... deci continuarea discutiei e maxima:

sebastian A scris:

Acuma daca ai luat nisip fin nu merg decat cateva plante in el. Eu as merge pe anubias daca gasesti una mai mare asa pt ca aia se prinde de radacina sau de o piatra nu sta in nisip ;-)

lol

PS: Sfaturi, sfaturi si iar sfaturi...

Ancistrus eu cred ca cel mai fin nu are 1-2 mm. La acvariul acela am zis sa ia 10 kg daca era de 63L. Cred ca am specificat mai sus granulatia perfecta pt mai multe plante si anume 1-4mm. Ai citit tot de cand i-am scris eu? Vei sesiza ca i-am sugerat sa se hotarasca intai pe ce specii pesti/plante vrea sa mearga. Rautacios ca de fiecare data  :noroc  dar asta sa imi fie invatare de minte sa mai dau sfaturi pt ca ar trebui sa las greii acvaristicii sa vorbeasca  cool
P.S.eu in fiecare post aproape i-am sugerat sa se documenteze.

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

18

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

sebastian A scris:
Ancistrus A scris:

Bine ai venit Georgian!

sebastian A scris:

granulatie de care vrei eu ti-as recomanda de 1-2mm depinde de ce specii vrei sa tii.

g3orgian8 A scris:

am fost in hornbach si am cumparat 15kg de nisip 1-2mm(cred, nu scrie pe el, era cel mai fin)

   A facut cum i-ai spus, adica a cumparat nisip granulatie 1-2 mm, cu toate ca la plantele cu radacini se recomanda o granulatie de 2-3 mm... deci continuarea discutiei e maxima:

sebastian A scris:

Acuma daca ai luat nisip fin nu merg decat cateva plante in el. Eu as merge pe anubias daca gasesti una mai mare asa pt ca aia se prinde de radacina sau de o piatra nu sta in nisip ;-)

lol

PS: Sfaturi, sfaturi si iar sfaturi...

Ancistrus eu cred ca cel mai fin nu are 1-2 mm. La acvariul acela am zis sa ia 10 kg daca era de 63L. Cred ca am specificat mai sus granulatia perfecta pt mai multe plante si anume 1-4mm. Ai citit tot de cand i-am scris eu? Vei sesiza ca i-am sugerat sa se hotarasca intai pe ce specii pesti/plante vrea sa mearga. Rautacios ca de fiecare data  :noroc  dar asta sa imi fie invatare de minte sa mai dau sfaturi pt ca ar trebui sa las greii acvaristicii sa vorbeasca  cool
P.S.eu in fiecare post aproape i-am sugerat sa se documenteze.

dintr-un post de al meu
Daca este prea fin nu prea o sa le mearga bine plantelor la radacina depinde iarasi de ce plante vrei. Eu ti-as recomanda granulatia de 1-4 este in hornbach la acvaristica pungulite. Eu zic ca merita o punga de 10 kg cativa zeci de lei decat sa te chinui cu ala de constructii. Fa o tura si vezi despre ce este vb in hornbach la acvaristica.

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

19

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Eu as fi sugerat 2/4mm. Sunt de parere ca 1/2mm merge pt ciclide, cel putin asta e parerea mea.

0771.496.835 Lucian

20

Re: In sfarsit propriul meu acvariu!

Vis a vis de plante si nisip fin, pentru cine are rabdare, cautati acvariile lui Baracuda.  wink