1 Editat de spawn001 (2014-09-23 00:39)

Subiect: Garnitura Filtru extern

Stie cineva de unde pot lua o foaie de cauciuc din care sa imi fac o garnitura care sa stea intre capac si canistra pt tetratec 1200? Ma intereseaza sa imi decupez una dupa forma capacului,pentru ca cea care se pune pe partea care interioara a capacului cu pompa nu face fata..Multumesc mult. O seara buna.

A friend in need is a friend indeed, a friend with weed is better.

Re: Garnitura Filtru extern

garnitura pentru 1200 gasesti la pepika.

3

Re: Garnitura Filtru extern

multumesc pentru raspuns dar mie nu garnitura efectiva imi trebuie ca pe aia o am si e noua, nu din cauza ei curge. am citit undeva ca s-ar putea sa fie de la garniturile din componenta cuplajului furtune-pompa, am sa il desfac si am sa vad ce e si pe acolo. daca si garniturile alea sunt ok incerc sa iau o camera de bicicleta sa ii mai fac o alta garnitura suplimentara care sa fie fix intre capac si canistra pe muchie si vedem ce iese.daca si cu garnitura suplimentara curge inseamna ca imi trebuie alt cuplaj.(sper sa nu).
multumesc tuturor pentru sfaturi. o zi buna.

A friend in need is a friend indeed, a friend with weed is better.

Re: Garnitura Filtru extern

Nu cred ca rezolvi mare lucru cu inca o garnitura (daca deja ai una aproape noua)...posibil sa faci mai mult rau decat bine...chiar o canistra crapata daca insisti... smile  Tetratec are problema cu butonul de amorsare (da fapt cam la toatele filtrele poate aparea problema), prima data se umple cu apa capacul, dupa care apa se prelinge usor pe canistra si iti da impresia ca nu-i bine imbinat capacul cu canistra. Eu am patit-o cu tetratec...Pune poze cu garnitura pe care o suspectezi si asculta daca se aude apa in capac (cand il desfaci il agiti ca pe sticla de sampanie) lol Daca se aude apa in el, inseamna ca e de la butonul de amorsare sau cuplajul robinetilor cu capacul. Pana nu desfaci, nu stii de unde vine problema...iti trebuie surubelnita stea si pofta de treaba, daca te incurci te mai ajutam noi.

5

Re: Garnitura Filtru extern

Atenție la arcul butonului de amorsare e destul de nervos .

Moca nu exista,  ieftin nu rezista.

6

Re: Garnitura Filtru extern

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Am desfacut si capacul pompei si conectorul cu furtunele m-am uitat la toate garniturile nu par uzate sau defecte.

A friend in need is a friend indeed, a friend with weed is better.

7

Re: Garnitura Filtru extern

S-ar putea sa fi prins prea tare suruburile de la pompa de amorsare ca acum a ramas blocat in jos dupa ce l-am apasat.
In fine. voi pune mesaj la schimburi sau la vanzare cu el, 300 de lei sau schimb cu 2 filtre interne aquaball 130 sau mai mari de la eheim, si las pe altii mai indemanatici ca poate stric ceva si e pacat ca filtrul a functionat perfect pana sa il spal.
Multumesc pentru sfaturi tuturor is o zi buna in continuare.Alex.

A friend in need is a friend indeed, a friend with weed is better.

8 Editat de MariusMinu (2014-09-23 16:49)

Re: Garnitura Filtru extern

Din moment ce n-ai gasit apa in capac inseamna ca ramane doar garnitura dintre capac si canistra. Vezi ca pe canistra (in zona in care prinde una din cleme) e desenata o sageata, la fel si pe fiecare cosulet in parte..trebuie sa pui cosuletele in asa fel incat sagetile sa fie una langa alta (cea de pe canistra cu cele de pe cosulete)...dupa aia pui capacul cu teava aia micuta sa intre in gaura de la ultimul cosulet. Cu alte cuvinte poate l-ai montat rotit cu 180 de grade si automat garnitura nu calca perfect in pozitia aia. Butonul de amorsare il scoti si pui un pic de vaselina , asa ma patit si eu cand am umblat la el dar dupa ce am pus vaselina si-a revenit....o-ringul de la butonul de amorsare nu mai aluneca pe buton, n-are legatura cu stransul suruburilor (oricum trebuie stranse bine).
E facut tot de oameni...se poate repara...

9

Re: Garnitura Filtru extern

Se poate repara.

Repar electronice si electrocasnice0729803578
si filtre externe EHEIM.