Subiect: MI A APARUT PE DOUA LEMNE IN ACVARIU UN FEL DE MUCEGAI CU BULE DE APA

AM ACVARIU DE 2 SAPTAMANI, DE DOUA SAPTAMANI AM CITIT SI EU DESPRE CICLARE, AM INCETAT SAI MAI SPAL BURETII LA FILTRU IN APA DE LA ROBINET( CU CLOR) .
ACVARIU : 100 LITRI, FILTRU INTERN FLUVAL U2 800 L/H ,INCALZITOR 60w, POMPA DE AER , PIATRA DE AER,AM SI O BOMBA DYI CO2,  CATEVA PLANTE IN NUMAR DE 3, O CIOATA MARE DE SALCAM, DOUA CRENGI DE MAR,  SUBSTRAT PORNESTE DE LA 2 CM , SE TERMINA CU 5 GROSIME , MATERIAL SUBSTRAT ESTE PUTIN MAL DINTR UN LAC SI BALAST FLOSIT IN CONSTRUCTII DE 2,4 MM MAXIM.
PROBLEMA ESTE:
ACUM 3 ZILE AM PUS IN BURETII FILTRULUI FILTER SATART SI DE IERI MI A APARUT PE CRENGILE DE MAR UN FEL DE MUCEGAI ACOPRIT CU BULE DE AER , CRED.
CE POATE FI?

adrianmardare31

Re: MI A APARUT PE DOUA LEMNE IN ACVARIU UN FEL DE MUCEGAI CU BULE DE APA

"Mucegaiul" ala, cianobacterie daca nu ma insel, apare in acvariile pornite recent. Cum a aparut asa o sa si dispara. Bulele de aer sunt posibil de la schimbul de apa... ai schimbat apa in aceste doua saptamani?

adrianmardare31 A scris:

AM CITIT SI EU DESPRE CICLARE

   Ce anume ai citit, ce ai inteles ca este "ciclarea"?

adrianmardare31 A scris:

MATERIAL SUBSTRAT ESTE PUTIN MAL DINTR UN LAC SI BALAST FLOSIT IN CONSTRUCTII DE 2,4 MM MAXIM.

   Mal? :omfg Pentru ce? :omfg Eu nu as baga vietuitoare in acvariul asta!

PS: Nu mai scrie cu majuscule, pare ca strigi ca pe stadion asa...

Re: MI A APARUT PE DOUA LEMNE IN ACVARIU UN FEL DE MUCEGAI CU BULE DE APA

salcam, mar...faci o livada subacvatica? Nu va inteleg! Acum ceva vreme, accesul la informatie era putin mai greu. Trebuia sa gasesti carti, sa le citesti.... Acum, pute internetul, colcaie informatiile. Ma rog, in continuare tre sa citesti.....dar au aparut si poze!  ^:)^ 
Crezi ca nu sa mai gandit nimeni sa foloseasca ,,mal''? Daca nu-l foloseste nimeni, probabil nu a functionat. Cumva vrei sa integrezi roata dintata in telefonul mobil?

4

Re: MI A APARUT PE DOUA LEMNE IN ACVARIU UN FEL DE MUCEGAI CU BULE DE APA

Eu votez pro, daca omul vrea sa foloseasca mal e alegerea lui, poate asa se descopera un substrat revolutionar pe care altii nu l-au descoperit gandind ca nu o sa functioneze. Acum presupunem ca ai citit cate ceva despre acvaristica, si esti constient cate bacterii si vietuitoare straine ai adus in casa in acel noroi.