Subiect: Caras negru cu probleme

Buna seara, am doi carasi negrii, unu dintre ei cred ca este bolnav. Are inotatoarea stransa si lasata si pluteste in nestire... am incercat sa ii fac si niste poze, am atasat una sper sa se inteleaga ceva. Chiar nu stiu ce sa ii fac sa nu moara sad Seara buna.

2

Re: Caras negru cu probleme

Nu a aparut poza.
Ca masura de urgenta, pana iti dai seama ce are, schimba 30% din volumul de apa.
Si da mai multe detalii despre acvariu (volum si fauna), filtrare si rutina schimburilor de apa. Cu ce hranesti carasii?

Re: Caras negru cu probleme

[imagine forum acvarii de vis]

Poza lipsa

Re: Caras negru cu probleme

Este un acvariu "infiat" pot spune ca are 130 l,pentru ca atunci cand l.am luat am schimbat apa complet, cam cu o luma jumatate in urma. Filtrele cred ca sunt incorportorate. In el mai sunt Gupy care de cand i.am luat s.au innultit , doi sanitari, 2 moly baloon,3 carasi aurii, cred ca unul este xifo si neoni(sper ca am scris corect numele lor). In acvariu este o singura planta mare. Are 2 incalzitoare reglate la 23 de grade...

5

Re: Caras negru cu probleme

Apa nu se schimba niciodata 100%. Risti sa provoci pestilor soc de PH. Este recomandat sa schimbi saptamanal 30% in cazul unui acvariu stabil, cu filtrare adecvata si populat corespunzator.
In cazul tau, sunt cam multi pesti pentru volumul bazinului. Cu filtrarea n-am inteles exact cum stai. Ce filtru ai si ce tip de mediu filtrant folosesti, cat de des si mai ales cum cureti acel filtru. E important, pentru ca intr-un acvariu, filtrul e elementul esential pentru bunastarea pestilor.
Cel mai probabil carasul tau e afectat de calitatea necorespunzatoare a apei. Incearca sa faci schimburi zilnice de 10-15%, deci 15-20 litri, apa declorinata.
N-ai spus cum si cu ce ii hranesti. Da-le mai putina mancare in urmatoarele 2 saptamani, hraneste-i putin, o data la doua zile, cu hrana de calitate.
E vital sa intelegi ciclul azotului: http://www.acvariidevis.ro/articole/cic … n-acvariu/

Re: Caras negru cu probleme

Mancare Novo GranoMix de la jbl, care sunt ca niste hranule si fulgi  de la raggio di sole nature. El filtrele si sistemul de recirculare al apei il are undeva in spatele acvariului.  Scot buretii aia de acolo si ii spal, si mai sunt si niste chestii rotunde intr.un sac pe care le spal.Nu stiu daca apa este o problema pentru ca de unde l.am luat il curata femeia de servici o data la nu stiu cate luni, cand isi amintea si femeia. am pus picaturi in apa exact cum mi s.a spus si am si niste pietricele care in momentul in care se "macina" le schimb...

Re: Caras negru cu probleme

[imagine forum acvarii de vis]

Si o poza a acvariului

Re: Caras negru cu probleme

Diana Mahler A scris:

Nu stiu daca apa este o problema pentru ca de unde l.am luat il curata femeia de servici o data la nu stiu cate luni, cand isi amintea si femeia.

   Exact apa este problema carasului. Citeste articolul pus mai sus de @Faye.

Diana Mahler A scris:

am pus picaturi in apa exact cum mi s.a spus si am si niste pietricele care in momentul in care se "macina" le schimb...

   Ce picaturi? "Pietre" de calciu? omfg

9

Re: Caras negru cu probleme

Diana Mahler A scris:

Scot buretii aia de acolo si ii spal, si mai sunt si niste chestii rotunde intr.un sac pe care le spal.

Buretii aia trebuie doar clatiti in apa scoasa din acvariu, sub nicio forma spalati temeinic la chiuveta, pentru ca omori toate bacteriile alea bune, care se formeaza in filtru. La fel si chestiile rotunde.

Re: Caras negru cu probleme

Ca niste tuburi, sau ca un furtun taiat bucatele bucatele. Imi pare rau ca nu pot oferii mai multe detalii tehnice dar dupa cum am spus i.am "adoptat" pentru ca nu avea nimeni grija de ei deloc. Cred ca acvariu nu mai fusese curatat de jumatate de an, fiind plin de mazga, de schimbat apa iaras nici vorba pentru ca era ingrozitor de murdara. Sper sa invat in timp sa le ofer tot ce au ei nevoie pentru ca imi subt tare dragi si stau de multe ori sa ma uit ca prosta la acvariu... recunosc la in tot timpul le.am dat mancare o data sau de 2 ori pe zi, am zis ca sunt si ei flamanzi. Mai ales carasii care ar manca intruna. Trebuie sa ma pun cu burta pe carte sa stiu exact totul cum se face.

11

Re: Caras negru cu probleme

Diana Mahler A scris:

am pus picaturi in apa exact cum mi s.a spus

   Repet intrebarea: ce "picaturi" ai pus in apa?

Re: Caras negru cu probleme

Cand o sa ajung acasa, o sa ma uit pe sticlute si o sa scriu, exact ce scrie pe ele.