1 Editat de Vali A (2014-12-08 19:24)

Subiect: O scurta prezentare

Buna ziua.numele meu este Angheluta valentin, am 27 de ani si locuiesc in Londra momentan.Am avut acvariu circa 10 ani in urma pe cand eram un pusti si am reusit ,pe vremea aceea si cu cunostiintele avute , sa am un acvariu sanatos.Recent am acizitionat un acvariu Fluval Accent de 95 de litri.

2 Editat de Vali A (2014-12-08 19:24)

Re: O scurta prezentare

Cateva detalii tehnice desprte acvariu.Capacitate 95 L.Acvariul vine cu filtru integrat(filtrare biologica),incalzitor de 150 W setat la 27 grade celsius si accesorii de drenare a apei(valve ,furtune,galeata).
Dupa ce am montat toate accesoriile exact cum zice cartea,am umplut acvariul cu apa tratata cu Fluval Water Conditioner(elimina clorul si cloraminele,neutralizeaza toxinele metalice si elimina si calcarul) si cu Fluval Biological Enhacer(previne decesul pestilor, ofera un mediu biologic propice si elimina nitriti si amoniac).
Dupa aceasta am dat drumul la filtru sa functioneze timp de 96 de ore,impreuna cu incalzitorul pentru a oferi conditiile perfecte pentru introducerea pestilor, cu alte cuvinte am facut ciclarea acvariului.
Dupa cele 96 de ore am acizitionat pestii,apa fiind limpede si frumos mirositoare, am lasat punguta in care erau in acvariu circa 20 de minute pentru acomodarea lor cu temperatura din acvariu.Am lasat pestii liberi dupa cele 20 de minute si de atunci pestii mei sunt foarte agitati.Se plimba in lungul geamului aproape non stop,cu exceptia cand ii hranesc.
Speciile de pesti introduse sunt: Gupy, Xifo, Platy si Moly.Chiar ieri o femela de Platy a fafat si am reusit doar 4,5 puisori sa strang.
Marea mea problema este de ce pestii sunt agitati tot timpul si de ce plantele ,anumite frunze, devin maronii, cu alte cuvinte se ofilesc sau nu stiu ce se intampla.Am urmat toti pasii si nu inteleg unde e greseala.Singura chestie ca nu am testere pentru diferiti indicatori, gen PH s.a.m.d.
Va rog sa ma ajutati.Multumesc

3

Re: O scurta prezentare

1. Ciclarea nu se face in 96 de ore, ci in aproximativ o luna.
2. Aclimatizarea corecta a pestilor la conditiile apei din noul bazin include pe langa temperatura, PH si nitrati. In mod normal trebuia sa adaugi treptat apa din bazin, in punga lor, ca sa nu fie trecerea brusca. Sa speram ca nu vor fi afectati.
3. Ce medii filtrante contine filtrul tau biologic?

4

Re: O scurta prezentare

Practic contine 2 medii de filtrare.filtrul contine un mic container interior in care am pus niste sfere albe (nu stiu ce compozitie au) care au venit impreuna cu toate accesoriile si un alt filtru(am sa atasez o poza). filtrul din poza contine niste roci mici negre in interiorul acestuia

5 Editat de Vali A (2014-12-09 00:37)

Re: O scurta prezentare

Si pe peretele acvariului si pe filtru s-a depus o pelicula foarte subtire alunecoasa.e in urma unui efect pozitiv sau negativ?
O alta problema este ca unele frunze ale plantelor tind sa se faca maro si pestii par tot timpul infometati,ciugulind frunzele plantelor cautand mancare

6

Re: O scurta prezentare

Pelicula de pe geamuri ca si algele maro de pe frunze sunt specifice acvariilor aflate in timpul ciclarii. Vor disparea de la sine cand se stabilizeaza bazinul. Daca te deranjeaza vizual, poti sterge geamurile periodic.
Pestii sunt tot timpul flamanzi, asta nu inseamna ca trebuie sa-i hranesti incontinuu. Mai ales in perioada asta, va trebui sa-i hranesti o data la 2 zile, putin, cat mananca in 2 minute, sa nu ramana resturi. Alti colegi recomanda chiar hranire la 3-4 zile.
E foarte important sa schimbi apa foarte des, ca sa mai diluezi cantitatea de amoniu acumulata. O data la 2 zile, daca nu chiar zilnic, schimba 10-15% din volum. Primele 2-3 saptamani sunt critice, apoi incep sa se formeze colonii de bacterii, care se ocupa de curatenie in locul tau.
N-am inteles exact ce medii de filtrare ai. Daca "roca neagra" e carbune activ, nu ai nevoie de el. Inlocuieste-l.
Exemplu de medii eficiente:  Sera Siporax, JBL Micromec, Eheim Substrate Pro, Seachem Matrix, ADA Bio Rio si mai sunt. Cu cat volumul filtrului/mediilor filtrante e mai mare, cu atat filtrarea este mai puternica. De aceea majoritatea acvaristilor folosesc filtre externe cu capacitate mare.

7

Re: O scurta prezentare

In legătură cu ciclarea,sa înțeleg ca ar trebui odată la 2 zile sa inlocuiesc cam 15% din volumul total.am sa fac asta.
Ideea e ca apa din Londra este foarte dura.eu când am setat inițial acvariul  pus soluții speciale pentru ciclare si pentru neutralizarea amoniacului si a calcarului( fluvial biological enhacer si fluval water conditioner).
Ar trebui sa mai adaug vreo solutie sau las totul in seama bacteriilor?
Multunesc

8

Re: O scurta prezentare

In legătură cu filtrarea,filtrul are 2 medii de filtrare:unul mecanic (filtrul din poza de mai sus) si unul biologic(acele sfere albe din interiorul carcasei). Am sa încerc sa caut toate detaliile filtrului,ca in cartea de la acvariu nu îmi specifică mai nimic

Re: O scurta prezentare

Bine ai venit Vali!

Vali A A scris:

Speciile de pesti introduse sunt: Gupy, Xifo, Platy si Moly.

Vali A A scris:

Ideea e ca apa din Londra este foarte dura.

   Speciile tale de pesti sunt de apa dura, chiar putin salmastra (brackish)! Cu plantele in schimb, dupa cum se si vede, vei avea probleme. Nu poti scoate duritatea generala (calcar/calciu) din apa cu solutii, chiar daca aceste "solutii" exista pe piata, ci cu osmozor (RO System).

Faye A scris:

E foarte important sa schimbi apa foarte des, ca sa mai diluezi cantitatea de amoniu acumulata

   Amoniac (NH3) cred ca ai vrut sa spui! Amoniul (NH4) nu este asa periculos pentru pesti si apare in acvarii cu pH acid, sub 7... ceea ce nu este cazul acvariului din discutie (apa dura).

Re: O scurta prezentare

Salut. Bazinul nu este ciclat si din cauza asta atat pestii cat si plantele nu o duc prea bine. Trebuie sa mentii schimburi de apa la 2-3 zile (cum deja s-a mai spus) in felul asta ciclarea va dura aproximativ doua luni, nu 96 de ore hmm Cu duritatea mare am avut si eu problema, am rezolvat-o cu osmoza inversa...

11

Re: O scurta prezentare

Am lăsat doar 96 de ore gandindu-ma ca acele soluții date de cei de la fluval o sa ajute,dar se pare ca nu.am sa urmez îndrumarile voastre si poate scap fara decese.totuși puii născuți sâmbătă noapte o duc foarte bine,încearcă sa se ascundă de flamanzii mari:D,ne având inca o maternitate,am lăsat femela sa fete in acvariu

12

Re: O scurta prezentare

In legătură cu osmozorul,ai putea sa îmi specifici,dacă știi, ce model as putea achizitiona pentru acvariul meu de 90l?eu o sa ajung in romania de sărbători,deci  o sa il cumpăr de acasă.ms

Re: O scurta prezentare

Eu iti recomand un aquili cu nps, il am si merita bani.

14 Editat de Vali A (2014-12-09 23:13)

Re: O scurta prezentare

Si cand fac schimbul de apa,pun apa de la robinet(27 de grade celsius) sau trebuie lasata la decantat 24 de ore?

15

Re: O scurta prezentare

Pai daca o conditionezi, nu mai e necesara decantarea.

16

Re: O scurta prezentare

Am facut asta.acum ce sa mai zic..am sa fac chestia asta o data la 2 zile si sper ca intr-o luna sa am in sfarsit un mediu propice sa ma pot bucura de acvariu.
In cazul in care vreun peste se imbolnaveste, tratamentul il aplic in acvariu sau trebuie sa il separ? spun asta pentru cei de la magazinele mari de "specialitate" din londra mi-au sugerat ,ca in cazul in care apare grisul , sa introduc acea substanta albastra direct in acvariu.

Re: O scurta prezentare

Daca dai la pesti de mancare rar si cantitate mica, nu bagi mana in bazin la fiecare 3 ore ca ai vazut o frunzulita cazuta lol poate nu o sa ai nevoie de nici o chimicala gen "tratament pentru gris". Mentine schimburi de apa la doua-trei zile, apa pentru schimb o pui intr-o galeata in care o lasi cateva zile sa se evapore clorul (destul de nociv in cantitate mare, in special pentru bacteriile necesare ciclului azotului). Cu alte cuvinte dupa fiecare schimb iti scoti si apa pentru urmatorul. Osmoza se gaseste dupa "puterea omului", in principiu la bazin de 100l merge cam orice osmoza iti permite buzunarul.

18 Editat de Vali A (2015-01-20 01:39)

Re: O scurta prezentare

Salut.Dupa multe schimburi de apa cred ca bazinul este ciclat.am o singura problema.pe plante mi se dezvolta foarte multe alge.am citit pe forum si soluția ar fi sa fac injecție cu co2.exista totuși o alta metoda de a scapa de ele?am Atașat niște poze cu bazinul si un supraviețuitor de moly:).cat despre decor mai am mult de lucru.tocmai am comandat niste Hemianthus callitrichoides (cuba).o sa revin cu poze dupa ce mai lucrez la el.sunt deschis pentru sugestii in legatura cu decorul.multumesc. o seara buna

19

Re: O scurta prezentare

poze

20

Re: O scurta prezentare

Salut ,
banuiesc ca te referi la injectarea de Easy Carbo?
Iti recomand sa folosesti aditia de Easy Carbo constant chiar si atunci cand nu ai alege este bine venita aditia de carbon in acvariu.
Nu cred ca o sa-ti dispara algele dupa injectarea de Easy Carbo , sau poate doar temporar.
Poate ar fi mai bine sa ne spui cu ce fertilizezi si ce dozaje?!

Legat de HC Cuba , este o planta cu necesitati mai mari de lumina iar pentru a vea un gazon compact ai nevoie de CO2 presurizat fie faci o bomba CO2.