1

Subiect: The other story

Salut!

Dupa cum probabil unii stiti deja, am incheiat acum ceva timp fostul meu jurnal din simplul motiv ca acel bazin nu mai exista in configuratia lui trecuta. Tin sa le multumesc din capul locului colegilor Gyuszi, Brawn si Clau Truta care m-au ajutat cu sfaturi, pareri, imbolduri si trageri ferme de urechi in decizia mea de a-mi schimba stilul si de a renunta la gradinaritul subacvatic. Acestea fiind premizele sa trecem la prezentarea partilor hardware:

Bazin: 125*55*55, 380 litri, sticla de 10 mm, home made, lipit cu silicon negru Den Braven
Filtrare: JBL Cristal Profi e 900+ Eheim 2073. In ambele filtre am lasat doar primul cos plin cu buretii originali, restul materialului filtrant fiind inlocuit cu Seachem Matrix. Inainte de a da reset fostului setup m-am gindit sa imi fac hatirul si sa construiesc un filtru de substrat care sa impinga apa prin substrat. Deci ca si filtrare suplimentare exista o serpentina din tub pvc de 16 cu vreo 55 de gauri in ea. Apa este pompata de un powerhead Eheim 1001 care mi se pare cam insuficient pentru ce-mi doresc.
Iluminare: Giesemann T5 powerchrome 54 w- 2 buc Tropic, 2 buc SuperAquaflora
Substrat: 50 litri Dupla Ground
Incalzitor Juwel 250 wati setat la 24 grade Celsius.
Sistem co2 presurizat: Butelie de 12 kg, reactor extern DIY din filtru de apa montat pe returul filtrului JBL
PH controler made by Liviu cu sonda de sticla Hanna setat la 6.4
Fertilizare: Macro: Vimi All in red
Schimb de apa la picatura setat la 1 litru/ora.
Flora: Blyxa japonica, Althernathera reinicki mini,Proserpinaca palustris, Amania bonsai, Staurogyne repens, Tonina fluviatilis, Rotala buterfly, HC, Coral moss (riccardia).

Decor: bolovani de la Tarnita.

Fauna: 25 neoni rosii, 3 creveti Amano

Cam astea sunt prezentarile. Poze pun zilele viitoare cind se mai stabilizeaza treaba, mai ales daca vor fi doritori curiosi smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

2

Re: The other story

Daca tot ati vrut poze, va arat ce am produs in ultimele 2 luni. Mentionez ca actualul aranjament al pietrelor va fi radical modificat, am folosit acest setup pentru a testa diferite lucruri de care sunt in mare parte multumit si voi continua sa merg pe mina lor. Reactorul din poza precedenta si skimerul montat pe turul filtrului jbl e 900 au prostul obicei de a reduce drastic debitul lui. In consecinta m-am gindit sa modific vechiul meu filtru din teava PVC caruia sa-i atasez o pompa externa, asa ca am achizitionat 2 buc JBL Proflow 1100 de la un coleg forumist, despre care am constatat cu "bucurie" ca folosite extern ambele curg....:(.. dar nu ne dam batuti, asteptam zile mai bune. Si pentru ca nu vreau sa va plicitisesc prea mult, pun citeva poze, realizate cu sapuniera din dotare:

http://i60.tinypic.com/t00n5y.jpg

http://i58.tinypic.com/2ajv0vc.jpg

http://i62.tinypic.com/xsh8p.jpg

http://i59.tinypic.com/dwcacz.jpg

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

3

Re: The other story

Vinerea trecuta, profitand de vremea buna si din dorinta de a mai bea o bere impreuna, impreuna cu 3 impatimiti ai hobbyului am apasat hotarit pe ALT+CTRL+DEl la tastatura acvariului. Gandindu-ma la experientele trecute, de setupurile pe care le-am mai avut, am constatat pe propria piele ca rata de succes a unui setup cu substrat fertil este mai mare decit cea a unuia fara am decis sa mai fac o incercare/investitie. Am folosit Tropca PlanthGrow acoperit cu Dupla Ground si nisip negru cuartzos pentru decor. In rest, nimic nou sub soare, poate ar fi mai fi de remarcat tranzitia spre alt stil, iwagumi, ca sa nu ma mai numeasca colegii "horticultor subacvatic". Pun si citeva poze ca sa va lamuriti ca n-am vorbit povesti pina acum :

Am folosit 3 pungi de Tropica Planth Grow:

http://i60.tinypic.com/2jt9iw.jpg

Claudiu folosind unealta la care se pricepe de minune. Attila si cu mine nu prea intelegem nimic:

http://i57.tinypic.com/20pc6lk.jpg

Plantarea:

http://i57.tinypic.com/qxm0bd.jpg

http://i58.tinypic.com/35a21qu.jpg

Dusmanii pandesc pe gaura cheii:

http://i61.tinypic.com/2rdwb2g.jpg

Iar la final, rezultatul mult asteptat:

http://i59.tinypic.com/21u8uw.jpg

smile) Astept pareri, critici, sustineri si comentarii cit mai elaborate. Multumesc inca o data colegilor care m-au sprijit: Catalin, Claudiu si Attila.

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

Re: The other story

imi plac pietrele! frumos asezate succes

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.

5

Re: The other story

Multumesc mult! Sper sa iasa ceva interesant!

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

6

Re: The other story

Update: 3 weeks.

Setupul implineste azi 3 saptamini. Inca de la inceput Mi-am propus sa incerc o alta abordare a problemei:

- folosesc, dupa foarte mult timp, un substrat fertil. In masa apei NU am adaugat nici un fel de solutie fertilizanta, de la bun inceput
- cantitatea de lumina livrata acvariului este aproximativ de 30% din ceea ce foloseam in trecut. Daca atunci aveam 4 tuburi cu reflectoare individuale timp de 7-8 ore pe zi, acum merg cu 2 tuburi dintre care 1 cu reflector si 1 fara care lumineaza 5.5 ore pe zi. PH=6.35, kh-n-am masurat demult, dar pe vremuri era 4-5 grade.

In cele 3 saptamini de la pornire parvula s-a dublat in cantitate, de perlat perleaza extrem de timid. Nu am nici un fel de alga, nici verde, nici maron, nici neagra. Pina acum lucrurile functioneaza minunat. Sa vedem ce va urma. smile

Va arat si citeva poze:

http://i59.tinypic.com/okd6ab.jpg

http://i59.tinypic.com/2hoeomc.jpg

http://i57.tinypic.com/2rr2p1h.jpg

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

7

Re: The other story

Am achizionat de pe un site german un Eheim 2080 pe care l-am umplut cu 10 litri matrix si 300 ml purigen. Filtrul a luat locul celebrului filtru din teava de pvc. Merge de 1 zi, asteptam sa vedem rezultatele. Wish me luck!

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

8

Re: The other story

Un filtru bun si de anduranta.la fel si matrixul,material de calitate. big_smile

9

Re: The other story

Noutati:

http://i68.tinypic.com/24g5zwl.jpg

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"