1 Editat de allexuck (2015-01-28 11:32)

Subiect: Sfaturi acvariu 17l

Buna ziua,am contul de ceva timp dar  nu prea am mai fost activ.
Am un acvariu de 17l cam de 1an si jumatate,primit de la un vecin,cu un coridoras in el cativa guppy(de la cernobal,nu am mai vazut asa pesti cocosati),niste decoratuni roz,urate,am schimbat eu din prima zi big_smile.

Am amut si o zebra ros,2 creveti(de la unchiul meu) dar erau cam transparenti ii gaseam greu in acvariu si dupa un timp sunt invizibili pe acolo...Inainte sa cumpar zebra si sa bag crevetii au murit cativa guppy dupa ce au nascut vreo 2,puii am salvat 4-5 au crescut au murit,cert e ca am ajuns sa am doar un cori,ca in poza si nu stiu ce sa fac.

PESTI:As vrea un singur peste mai mare+cori,de exeplu un caras,Carassius auratus schubunkin ceva colorat ca acesta(si va intreb pentru ca nu stiu daca traiesc singuri sau au nevoie de grup) sau un betta
           Ideea 2 neoni,un card de x neoni.   

Substrat:Momentan am pietricelele din poza cu dimensiuni 2-4mm,am spus prima data substratul pentru ca vreau plante si vreau sa stiu daca este nevoie de substrat(pamant) sub acesta de pietricele

Plante:Ce plante sa pun,preferabil pe acest substrat pe care il am.Un ghem de moss si ceva plutitor lemna minoa e o idee buna?

Sa adaug ca am si niste melci mici 1-3mm rotunzi,ii curat mai mereu ca se cam reporoduc cand moare un personaj din acvariu sau cand mai da fratele meu mancare cat pentru 2 zile big_smile

Sa nu uit(mi-am adus aminte la final cand puneam pozele) nuca de cocos este pusa de mine si facuta acum 1 an,fiarta,tot,pietrele puse de mine doar fierte.

Va multumesc pentru ca ati stat sa ma ascultati si pentru viitoarele posibile sfatuiri.

Re: Sfaturi acvariu 17l

Caras in 17 litri?  please
Degeaba ,,ai cont de ceva timp'', ai citit ceva din articole?
Doneaza/vinde cory si amenajeaza-ti un nano frumos cu creveti.
Corydoras sunt pesi de card/grup, se tin minim 6. Asta nu inseamna ca trebuie sa mai adaugi inca 5! Sau faci un efort si iti faci un acvariu mai mare. Spor la citit!

3

Re: Sfaturi acvariu 17l

Ma refeream,un pui de caras, cand crestea il dadeam altcuiva.
Si mie imi place ideea de RCS,dar ce vegetatie imi trebuiesi cati 2 masculi 4 femele incap in acvariul meu?
Am inteles ca ceva de suprafata+ceva in care sa se ascunda puii si ma gandeam sa cumpar ceva,o decoratieune mai ianlta gen radacina de vita de vie,sa o pun in mijlocul acvariului sa se urce RCS-ii pe ea,este ok?