1

Subiect: Frunze îndoite si gaurite

Salut. Am si eu o problema cu plantele mele. Frunzele încep sa se încrețească pe margine si se si gauresc in același timp. Problema asta o am dupa ce  am folosit peroxidul de hidrogen de concentrație 3%.
Ca fertilizare folosesc doar micronutrienți din gama easy-life: easycarbo, profito si ferro.
Iluminarea este pe Led.
Parametrii apei sunt:no3(mg/l)-10,no2(mg/l)-0,GH-8,KH-6,pH-7,6,Cl-0,NH3/NH4+ -0

2

Re: Frunze îndoite si gaurite

Poze

3

Re: Frunze îndoite si gaurite

Daca ignor tratamentul, as spune ca e vorba de o carenta de macronutrienti (in special K). Nu am vazut sa specifici ca dozezi si macro... tu, in afara de easy carbo, adaugi doar microelemente. Si, daca tot mergi pe linia Easy Life, procura-ti si N, P, K.

4

Re: Frunze îndoite si gaurite

Într-adevăr nu fertilizez macro. Ma gândeam ca plantele, peștii si alte resturi se ocupa de macro.
Oricum mi-am dat comanda de cele 3 produse si dupa văd cum se comporta plantele. In schimb Spiky moss-ul se dezvolta foarte frumos.

5

Re: Frunze îndoite si gaurite

Poze

6

Re: Frunze îndoite si gaurite

Salut din nou.dupa 2 sapt de fertilizare cu k , se pare ca plantele o duc din ce i ce mai rău.momentan nu mai fertilizez cu nimic  ca urmează sa ma mut in alta locație.
Am o întrebare in legătura cu fertilizarea micro si macro din gama easy-life. Am achizițonate toate produsele de ferilizare,dar as dori daca se poate sa îmi arate cineva o schema de fertilizare.
Eu momentan urmez dozajul specificat de ei: easycarbo zilnic, ferro zilnic, profito o data pe săptămana, k o data pe sapt.cu P nu fertilizez inca ca ma gândesc sa Nu ma pricopsesc cu vreo cultura de alge.
Voi cum fertilizați cu N?care e limita ideală pentru in acvariu plantat?
Sper ca am fost destul de explicit.