1

Subiect: Primul acvariu maricel

Buna din nou tuturor.
Dupa o vreme lungaaaa am reusit pana la urma sa imi iau cam tot ce imi trebuie. Am un acvariu Eheim de 126l - HB. Vine dotat cu incalzitor, filtru intern aquaball 2213 daca nu ma insel, 2 neoane de 18W T8, si alte chestii.. substante...etc.
De inceput am luat un dulapior de infasat (cred ca asa ii spune) la care i-am pus o intaritura pe mijloc, si am intarit si colturile putin (de siguranta sper sa reziste).
Am luat un filtru SunSun 403B (cu UV), un prefiltru de 2l (tot SunSun) si vreo 4 litri de Siporax (momentan sunt tot in cutii). In plus am luat  4 BioDigest-Start si 4 Stop-Ammo-Start. In prefiltru am 3 feluri de bureti iar in canistra voi lasa doar Siporax (canistra a venit cu ceva bile de plastic, ceva chestii ceramice de seama foarte mult cu siporaxul si cu carbune activ - le scot toate?)
Am facut un fundal 3D, din polistiren extrudat cu ciment si diferiti coloranti, dar nu imi place cum a iesit per general (voi pune poze) si oricum fiind volumul la acvariu mic, m-am decis sa pun doar un autotolant negru in spate.
Am luat un sac de nisip tot de la HB de acvarii (0.4-1.4mm) alb cu gri si fiind de loc din zona de munte am umplut un portbagaj cu pietre de rau.
Acum marile dileme:
1. Am luat un filtru putin supradimensionat ???? (pe el scrie ca are un debit de 1400l/h si este recomandat de acvarii de pana la 700l. avand si prefiltru sper sa nu imi agite prea mult apa in acvariu)
2. As dori foarte mult sa fie acvariu cu ciclide de aceea va rog sa imi recomandati ceva specii (in special daca cumva stiti de unde as putea sa si cumpar din Timisoara). Mi-ar place sa am undeva la 12-15 pesti. (stiu ca sunt foarte multi dar avand in vedere ca nu o sa le fac pesteri sau gauri sau alte chestii de genul si am filtrare destul de buna sper sa nu am probleme). Nu am avut niciodata ciclide. Acvarii am de copil dar cu pesti uzuali (guppy, cory, platy sifori etc). Deci daca ma puteti ajuta cu ceva idei de ciclide ... raman dator.
Urmeaza sa mai iau o banda LED RGB in special pt moonlight dar si pentru mai multa lumina in caz ca e nevoie, si un kit de testare apa (sper la mijlocul lunii).
Va multumesc si tare astept pareri legate de tot.

2

Re: Primul acvariu maricel

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Pozele  acvariu

3

Re: Primul acvariu maricel

Felicitari pentru alegerea facuta...despre filtrare iti spun sa stai linistit...niciodata nu e prea mult...ppate tre sa mai bagi unu intern...despre specii, aici uitate vezi ce iti place si dupa vezi daca sunt compatibili...spor.

Re: Primul acvariu maricel

Salut.am de moment un acvariu de 80/30/40.vreau sa imi construiesc unul de 150/45h/30 am geamul de 7dar as dori pareri daca e ok pentru o asa dimensiune sau ar trebui sa fie mai gros.oricum odata cu inceperea constructiei as face si un cadru metalic baza,margini si sus pentru siguranta.opinii sau ceva sfaturi?Multumesc anticipat

5 Editat de papiuliu (2016-03-02 13:41)

Re: Primul acvariu maricel

Va salut din nou.. dupa aproape un an... 
Insfarsit am reusit sa ma ocup din nou de acvariul meu micut.. ba mai mult am luat 12 ciclide de la un crescator din Tm.. (nu stiu daca am voie sa ii dau numele dar toata stima si respectul si ii multumesc) si 2 ancistrusi.
Pun 2 3 poze si chiar mi-ar place sa aud niste pareri.
Va multumesc
P.S. Scuze de calitatea pozelor.. tefelon

6

Re: Primul acvariu maricel

Nu stiu de ce nu apar pozele smile

7

Re: Primul acvariu maricel

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

acvariu