Subiect: Neon OSRAM T5 865

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in acavriu au aprut niste depuneri de culoare maro, pe plante pe peretele acvariului, acest lucru s-a intamplat de cand am schimbat iluminatul cu leduri si am pus doua neoane OSRAM T5 865 de 54 W fiecare.
O fi de la aceste neoane sau e pur coincidenta?
Nici nu stiu ce alte neoane sa iau?

Astept pareri.

Va multumesc anticipat.

Re: Neon OSRAM T5 865

O părere?

3

Re: Neon OSRAM T5 865

Salut, cu siguranta puterea neoanelor este mult mai mare decat cea a ledurilor. Plus temperatura de culoare dintre cele 2 tipuri de iluminat;ledul e led, neonul e neon- cel putin daca ai folosit leduri smd 5050( cele mai des intalnite) cu siguranta bazinul simte diferenta. Asadar si prin urmare, ai cam dat in alge. Urmareste evolutia algelor de acum, echilibreaza din nutrienti si co2...spor.

Re: Neon OSRAM T5 865

Salut,

În primul rand doresc sa Îți mulțumesc pentru răspuns.
Într-adevăr ledurile au fost cele descrise de tine.
Problema o am deja de câteva luni bune,problema e ca nu prea sunt priceput în ale acvaristicii.  Eu mă gândeam sa schimb un neon ceva și gata problema s-a rezolvat...:).nu mă pricep cu co2...sau ce o mai fi....O metoda mai simpla nu ar fi? Gen alt tip de neon?

5 Editat de MariusMinu (2015-09-18 11:29)

Re: Neon OSRAM T5 865

Daca spuneai si cati litri are bazinul, poate primeai mai multe raspunsuri. In mod clar de vina nu sunt neonele, pentru ca tot Osram 865 folosesc si eu, ci mai degraba slaba iluminare, banuiesc undeva la 0,5W/l.
Dupa cum se stie, brown algae (depunerea de care vorbesti) apare in acvarii neciclate sau slab iluminate.
O data rezolvata problema iluminarii, aceasta alga va da inapoi...dar va fi inlocuita de alta alga adaptata noilor conditii.
Tinta este gsa (green spot algae) cea mai prietenoasa alga, daca o pot numi asa... lol
Singurul bazin fara alge este un bazin fara apa in el wink

Re: Neon OSRAM T5 865

Acvariul are 350 de litri.
Eu am pus doua neoane  de 54W.
Sunt prea puține?

7

Re: Neon OSRAM T5 865

Bazinele care ajung pe culmi au 1W/l, dar cu siguranta nu au trecut de la leduri direct la neoane cu astfel de raport. Daca incepi cu 0.3W/l( cat ai acum) si cresti usor( 2 saptamani termen de adaptare) pana pe la 0.8W/l ajungi unde trebuie( tinand cont ca nu ai co2 sau nutrienti).

Re: Neon OSRAM T5 865

Iau acelasi tip de neon sau alt tip?
Am vazut ca este OSRAM natura pt plante, ce ziceti?
Sa pun prima data acesta dupa care sa mai pun unul T865?

Multumesc anticipat.

9

Re: Neon OSRAM T5 865

O varianta ar fi sa dublezi numarul de neoane, adica la 4, si sa reduci perioada de iluminare...gen 1h pornite doar 2- 4 h toate 4- 1h doar 2...dupa 2 saptamani poti sa mai cresti numarul de ore, sau sa scazi din intervalul 1 si 3 si sa maresti intervalul2...
Cat despre tipul de neoane, cele mai des intalnite sunt cele de la osram warm white si cold white, puse din spate spre fata calde-respectiv reci...
Fiecare acvariu are evolutia proprie si in acelasi timp si problemele personalizate...deci trb sa incerci sa vezi evolutia, nu exista o lista bine definita pentru larg consum, cu pasi fermi de urmat. Un must este ciclarea, evitarea suprapopularii acvariului, atentie la hranire...

10 Editat de Paul (2015-09-21 12:32)

Re: Neon OSRAM T5 865

.

Re: Neon OSRAM T5 865

Mersi de sfaturi.Am sa incerc asa cum zici.