1

Subiect: Late CUBIC

Salutare, acum 2 saptamani am pornit un acvariu diy, foarte mandru de el. Ce sa mai... Dupa foarte multe clipuri vizionate pe youtube si foarte multe tutoriale citite m-am incumetat sa încerc sa fac si eu un acvariu de la zero.

NUME: Late Cubic

BAZIN: Cub cu latura de 35 cm, fund dublu incastrat, din sticla de 4 mm, background negru. Pe latura din spate am incorporat filtru, adica am micsorat latimea acvariului si am realizat 3 camere. Ca sa va faceti o idee cam cum ar arata am pus fasii despartitoare ca la sump-uri late de 7 cm.

FILTRARE: dupa cum am zis filtru pe latura din spate, din care am realizat 3 camere, 2 pentru filtrare si una pentru incalzitor (am ales sa pun incalzitorul aici gandind ca va fi cel mai eficient, dar si pentru estetica).
In filtru in prima camera din dreapta pe unde se face "in-ul" am pus un burete grosier pe post de pieptene dupa care inca un strat de 3 cm de burete tot grosier. In rest siporax. Camera din mijloc e cea a incalzitorului si cea din stanga ( out-ul) siporax si pompa wave stream de 520 l/h

ILUMINARE: Lampa diy (asta nu am facut-o eu) pe led-uri smd 5050 combinatii de alb rece, alb cald si violet, cu dimmare, program de 5 ore de la 16.30 la 21.30.

SUBSTRAT: ADA Aqua Soil Amazonia

FERTILIZARE: fier, trance mix, pps-pro, si KNO3 (deoarece am 3 litrii si ceva de siporax ma astept sa am nevoie sa bag no3 in coloana de apa)

DECOR: Pietre culese dupa Transfagarasan.

CAPAC: sticla de 4 mm

FLORA: Gazon Micranthemum Monte Carlo, alternanthera reineckii mini, hydrocotyle verticillata, elodea, lindernia rotundifolia, Bolbitis heudelotti.

FAUNA: betta, dar nu acum, dupa ciclare.

COMPLETARI: am teste doar no2, no3, gh, kh si fe pentru ca doar atât mi-a ajuns bugetul luna aceasta.

Sper sa va placa. Astept sfaturi sigur e loc de mai bine.

NUMAI BINE!