1

Subiect: cine stie

cum poti observa cand carbunele activ nu mai este activ? si daca carbunele incins redevine activ? si la cite grade cit timp?

2

Re: cine stie

tibi59 A scris:

cum poti observa cand carbunele activ nu mai este activ? si daca carbunele incins redevine activ? si la cite grade cit timp?

Greu de spus cum observam "moartea" carbunelui activ. In general este recomandat a fi folosit maxim 30 zile. De fapt nici nu ar trebui sa ne intereseze aspectul asta, pentru ca acest carbune nu se foloseste pe termen lung in componenta filtrelor pentru acvarii. El este util pe termen scurt, pentru inlaturarea urmelor/resturilor medicamentelor folosite pentru tratarea unor boli ale pestilor si pentru retinerea elementelor nocive din componenta apei. De asemenea poate fi folosit, dar tot pe termen scurt (o saptamina) pentru limpezirea apei tulburate de particule foarte fine, invizibile pentru ochiul liber. Este contraindicat a se folosi pe termen lung, datorita fenomenului invers de filtrare, si anume cedarea in apa a substantelor retinute.
Rudele de gradul 1 ale lui Hagi Tudose sau ale Avarului lui Moliere pot reactiva carbunele activ prin incalzirea acestuia la cca 500 grade. Spun asta pentru ca acest produs este f. ieftin si riscul de a nu-l reactiva prin tratament termic este f. mare.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!