Subiect: Acvariul meu

Buna, am un acvariu de 110 l Aqua Szut cu capac in care am urmatorii pestisori:
- 1 sanitar
- 5 neoni
- 1 crap
- 1 molly
- 2 pesti zebra
-2 botia
-2 tetra
-1 guppy
- 6 scalari
-1 hoplo
- 1 labeo frenatum

Acvariul are filtru tetra in 800 plus, incalzitor, termometru care sta undeva intre 24-26 °C .
Are nisip, o roca vulcanica, o nuca de cocos si o buturuga ( nu stiu cum sa-i zic altfel).
Ca plante am valisneria, cateva fire de egeria, Aponogeton boivinianus si o cryptocoryne cred ca este.
Lumina 8 ore pe zi in 2 intervale dimineata 4 ore, seara 4 ore, mancare de 2 ori pe zi dar nu exagerat de multa.
Astept pareri daca acvariul este ok, daca am prea multi pesti , daca, daca, daca...
Am tot citit pe forumuri ca daca acvariul este mai mare nu este nevoie sa faci curat in el foarte des, dar eu trebuie sa spal filtrul saptamanal si geamul pe interior la fel. Se depune o mazga albicioasa pe geam si se vede oribil, oare de ce? ce fac gresit la acvariu?

Re: Acvariul meu

Asa arata

3

Re: Acvariul meu

Buna dimineata.
Acvariul arata bine insa am cateva sugestii.
1. Ai cam multe tipuri de pesti si destul de diferiti din punct de vedere al cerintelor de supravietuire(poti face o lista cu fiecare specie in parte (temp apa, duritate, lumina cat si convietuire(exista un tabel cu compatibilitati(momentan sunt mici si nu isi arata adevarata fata : ) )).
2. La volumul acela de apa si numarul destul de mare de pesti ai cam avea nevoie de un Prefiltru extern care sa faca filtrarea mecanica si in filtrul extern sa pui doar material pentru filtrare biologica(gen siporax) (cauta "ciclarea acvariului sau ciclul azotului.
3. Mazga aceea albicioasa pot fi bacteriile care incearca sa se formeze (de cat timp ai pornit acvariul (in principiu dureaza pana la 4 saptamani o ciclare normala).
4. Filtrele se spala doar cu apa din acvariu pe care o improspatezi cu 20%, odata la 4..5zile (daca le speli cu apa de la chiuveta si mai ales daca e si calda, omori toate bacteriile benefice si o iei de la capat cu cilarea acvariului).
5. La nivelul pestilor vezi ca unii cresc prea mari pentru acvariul tau (ex: Hoplo, scalarii, etc) si unii dintre ei se tin in card/banc de minim 5...6 buc.
Numai bine!