1

Subiect: ghid in acvaristica!

zilnic citim,scriem,impartasim o multime de informatii despre aceasta minunata lume! nu este oare pacat ca acestea sa se piarda in multimea tipicurilor on/off?
de ce sa nu le cuprindem intr-o carte? ...poate este prea mult spus, suna mai bine ghid? am putea provoca toti userii mai mult sau mai putin experimentati pentru a realiza ceva folositor tuturor! putem aduna informatii de peste tot (respectand desigur drepturile de autor) si apoi sa le legam intr-o forma ce poate fi utila tuturor! ce parere aveti?...o facem?

2

Re: ghid in acvaristica!

hm.. o carte pe capitole... incepand bineinteles cu alegerea tipului de acvariu, a echipamentelor, apoi cu ciclarea, cu alegerea pestilor, acomodarea, adaugarea de plante.. etc..
eu ma bag..
ar trebui sa propunem macar un user potrivit pt fiecare sectie in parte.. de exemplu Lucia pe carasi, costi8 pe fertilizanti si tot asa.. eu as putea asjuta despre nevertebrate..

3

Not bad.....eu m-as baga la decoruri si design

?

4

uite partea asta a ta inca nu am descoperit-o kokos.. smile as fi chiar curios..
totusi, dupa mine cel mai bine arata acvariile biotop.. iar cele de discus sunt printre preferatele mele..

mie-mi plac provocarile deci daca ne hotaram sa incepem ajut si eu cu ce pot...

de laudat initiativa Paul si sper sa iasa ceva bun din punct de vedere al vericitatii informatiilor cat si al eventualului design al cartii!

O sa deschidem un topic nou destinat acestui subiect. Topic in care vor fi publicate decat articole postate de voi.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

8

I'm in...daca tot am citit in 4 luni articole legate de acvaristica, cum n-am citit in 2 ani reviste, carti si alte articole care nu aveau legatura cu acvaristica...as putea incerca sa impartasesc si altora articolele sau chiar experienta (daca se poate numi asa) pe care am acumulat-o experimentand la cele doua acvarii ale mele in functie de ceea ce am citit si nu numai.

9

Puteti miza si pe mine!CU mare drag! Aceasta carte ar trebui sa contina si multa chimie pentra ca lipsa intelegerii chimiei este un mare handicap in randul acvaristilor,mai ales sectiunea "plantat".Acvaristica moderna foloseste chimia in mod constant si inevitabil

10

narcis.b A scris:

Puteti miza si pe mine!CU mare drag! Aceasta carte ar trebui sa contina si multa chimie pentra ca lipsa intelegerii chimiei este un mare handicap in randul acvaristilor,mai ales sectiunea "plantat".Acvaristica moderna foloseste chimia in mod constant si inevitabil

Ai mare dreptate, nu am fost bun la chimie prin scoli, dar cand am inteles importanta ei in randurile acvaristicii, m-am pus "serios" cu burta pe carte...
E uimitor ce poti face cu niste teste de apa si cu solutiile de completare a necesarului de nutrienti din acvariu. Imi place tare mult, am un mic laborator in masa acvariului tongue

11

Ma bag si eu, ideea e foarte buna si daca se poate si punlica e si mai bine.

12

Poate ne ajuta si Radu, are experienta si mai ales la partea cu publicatul wink

13

eu zic sa nu ne grabim cu publicatul.. deja devine utopic.. eu ma gandesc mai mult la ceva exclusiv electronic, destinata in special userilor acestui forum.. si sa fie primul link pe care il poat accesa..
Eu zic ca in primul rand ar trebui ales un coordonator, care sa se ocupe de structura..
Inainte ca fiecare articol, sau capitol sa fie adaugat sa fie postat pe forum pt a fi corectat de toti care se pricep si se implica iar cand se alege forma finala sa fie trecut in "carte"

14

pt coordonator am 3 propuneri
-narcis.b
-bogdivaio
-pelly67

15

Daca imi permiti, as mai adauga un domn la lista ta: bradraqua wink

16

o sa facem si asta. o sa ne ocupam de asta o sa deschid un topic unde punem toti articolele si vom veni cu adaugiri,rectificari corectari. .nu vom permite comentarii de genul ''super tare'' cool si ce se mai practica acum. va rog sa fie articole proprii sau formulate de propia persoana persoana pentru a nu avea probleme cu drepturile de autor. putem pune si poze ce nu implica aceleasi drepturi de autor
vom incepe
-cu inceputul cu ceea ce se pleaca de la zero inclusiv constructia DiY a unui acvariu, capac,decor,pregatirea mopanilor, plantelor,
-asezarea substratului.
-vom face un index de pesti asemanator cum este cel de pe site care insa mai trebuie completat ( cu denumirele latine,stintiifice si populare sa inteleaga tot omul.
-index de plante
index nevertebrate
-articole DIY : cu filtre externe, ventilare, lumina , decoratiuni chiar si bomba.etc.
-bolile pestilor si tratamentele lor ( inclusiv medicatia ) ( eu zic sa mergem pe produse JBL ca este furnizorul domnului florin , daca gresesc corectati-ma )
-algele cauze si  problemele implicate de aceastea. rezolvarea lor

sau o alta varianta ar fi sa deschid un topic unde sa pot sa postez doar eu si voi sa imi dati mie articolele si sa le aranjez pe un cuprins ( poate o sa reusesc sa fac ca o carte virtuala acel thread. )

voi decideti si ma anuntati. ( scriu la licenta si nu prea stau pe site insa daca imi dati un buzz si sunt aproape va raspund garantat.)

POT MUTA ACEST TOPIC LA SEGESTII PT FORUM ?? AICI SUNT SUGESTII SI RECLAMATII PT PETSHOP-URI !!!

17

eu iti permit orice.. ca doar lista e deschisa si oricum nu am nici un cuvant de spus..
eu am ales doar din cei care si-au facut cunoscuta dorinta de a participa.

coco eu merg clar pe a 2 varianta.. prima varianta cam exista deja si e destul de greu sa cauti ce te intereseaza.. asa ca e mai bine sa fie structurat

Editat de merlin21 (2010-04-07 21:10)

18

deci voi hatarati . eu sunt aici sa va ajut cu tot ceea ce pot.acum este tarziu si multi nu mai sunt insa maine se va hotara si se va incepe treaba pentru cei care doresc asta.

si app ai un cuvant greu de spus. stii mutle lucruri care ne sunt de folos.

19

inca imi mentin parerea ca inainte de a fi trecut in zona respectiva sa fie pus pe forum pt a suferi modificari si corecturi.

20

da pot face ca topicul respectiv sa fie fixat si sa se poate corecta si eu vin la sfarsit si il pun in forma finala.
cine gaseste o greseala o subliniaza intr-un post, sau cine doreste sa mai adauge scrie un cuvant din textul pus si incepe sa spuna ceea ce are de zis si incheie tot cu un cuvant din text si eu iau propozitia/fraza si o pun acolo. ( imi e frica sa dau acces la toti la acel text ca vine unul si sterge )
asa ma gandesc eu, insa orice propunere este binevenita.