coco A scris:deci catag cu link-ul acela ai dat lovitura. acum m-am luminat si eu in sfarsit cu diferentele de firme si de cifre. ms.
si inca ceva ori am inteles eu gresit ori nu stiu: T8 sunt cele de 60 cm lungime si cele de T5 sunt cele de 30 cm ?? sau la ce se refera strict acel T cu cifra adiacenta??
Tx (unde x e 4 sau 5 sau 8 sau 12) reprezinta cate optimi de inchi reprezinta diametrul tubului de neon. Adica T8 inseamna diametru de 8 * 1/8 inch = 1 inch.( 25,4 mm) si T5, are 5/8 dintr-un inch, adica 15,875mm.
Diferente:
- Lungime: La aceiasi puterea T5 sunt mult mai scurte decât T8 (T5 24W de exemplu, sunt 54cm lungime, în timp ce T8 la 25W sunt 75cm).
- Diametru: T5 sunt mult mai subtiri (aprox.16mm diametru), în timp ce T8 au un diametru de aprox. 26mm
- Putere: Folosirea balasturilor electronice la Tx ( cu cat x este mai mic cu atat economisirea energiei este mai mare) la aceiasi putere.
- Lumina: T5, cu aceeaşi putere au o intensitate mai mare de lumină (fara o diferenţă semnificativă) fata de T8.
Categoric nu poti folosi tuburi T5 la un soclu pentru T8. Distanta dintre piciorute difera mult.
Editat de Paul Hencz (2011-06-16 17:10)
Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu