1

Subiect: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Niste oameni au pus la punct acest site si aceasta organizatie de volutariat pentru a incerca sa curete Romania de indiferenta multora. Cei care dores sa participe aveti toate detaliile aici:
http://www.letsdoitromania.ro/

Eu am fost pana acum la cartare si nu mi-a parut rau.

2

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Bravo Catag!

eu deja am dat "ordin" la IT sa posteze benerele animate pe site-ul firmei si pe site-ul personal care este mom in lucru......

toti care detin Site-uri si plang de ceea ce vad in jur sa le posteze.....poate in ceva timp nu mai vedem asa ceva in jurul noastru..................

cu stima,
acelasi

?

3 Editat de catag (2010-04-15 00:02)

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Si cu Romania cum ramane? (zic asa ca vad ca bate vantul), numai eu si kokos suntem interesati!? nu degeaba tara e cum e (toti zic la ce sa fac eu daca celalalt face pe dos! nu-i asa?) totusi ma asteptam mai multi sa sara, dar nu-i nimic viata merge inainte. Stiti ca pic cu pic se face plinul!

4

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Ai dreptate, e un pas important pentru tara noastra, cati vor alege sa-l faca, ramane de vazut. Chiar astazi am avut o discutie privind diferentele de civilizatie dintre anumite state.
Ce pot sa spun, nu am aruncat o hartie pe jos in viata mea, poate doar daca mi-a scapat din buzunar( ca erau perioade cand umblam cu ambalajul in buzunar sute de metri pentru ca nu erau cosuri de gunoi) si nu am realizat (ca sa nu mint), daca e sa privim in urma cu 10-15ani eu cred ca nu mai vezi atatea gunoaie pe strazi cum vedeai atunci. Prin promovarea acestor organizatii, lumea invata pe zi ce trece ca nu e frumos sa arunci ambalajele pe strada sau in locuri publice, mai mult cred ca o fac din jena...acelasi lucru nu-l pot spune si despre acea categorie de indivizi la care "jena" nu face parte din caracterul lor.
Felicitari pentru initiativa Cata !

5 Editat de catag (2010-04-15 01:57)

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

O fi mai curata decat acum 10-15 ani dar tot murdara e (tara), poate ca e un picut mai curata ca sunt multi oameni care au fost in strainatate si si-au dat seama ca ceea ce faceau pana atunci nu era bine si e total gresit, sunt multi care au trait mai multi ani acolo si au prins si ei ceva bun, dar majoritatea tot aici au ramas si tot asa fac si or face pana or muri, educatia e cuvantul de ordine care din pacate la noi inca bajbaie.

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

majoritatea care au fost in strainatate au fost la furat si nu o sa se civilizeze niciodata pentru ca le e bine asa. si de educatie ce sa mai vorbim cand unii isi bat joc de limba romana in ultimul hal un exemplu mess-ul, cate cuvinte transformate si prescurtari care nu exista si nu mai stiu eu ce... asta e definitia romaniei, si parerea mea e ca nu o sa se schimbe in viitor.

7 Editat de catag (2010-04-15 09:59)

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

"nu degeaba tara e cum e (toti zic la ce sa fac eu daca celalalt face pe dos! nu-i asa?" tocmai ce ziceam mai sus. Numai implicandu-ne vom schimba ceva (macar moral daca nu fizic) in tara asta, daca nu tot asa a fi, vorba ta, pana la adanci batraneti. Si eu nu asi zice ca toti care au fost dincolo sunt hoti, e adevarat ca in fiecare padure sunt si uscaturi dar nu toata padurea e uscata, eu cunosc zeci poate sute de persoane care au mers acolo pentru un trai mai bun si nu fura, dar no... e opinia ta si nu ma pot baga eu, ca doar e democratie.

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Am rugamintea sa postati aici fiecare dintre voi poze cu gramezile de gunoi ce le intalniti(preferabil poze haioase), poate asa cei care contribuie la aceste gramezi si intra din greseala pe siteul nostru vor ajunge sa constate ca nu ii sa bine Roaniei cu asemenea gunoaie. Ce sa mai vorbim ce ramane in urma unor gratare de la marginea padurii, de hartiile aruncate la numai un metru de cosul de gunoi, dar examplele sunt multe.
Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa le atraga atentia celor care aruncape jos, eu foloses des expresia (nu va suparati v-a cazut ceva pe jos) cat despre prietenii mei cred ca am reusit sa ii fac cel putin de fata cu mine sa nu mai arunce pe jos. De cate ori aruncau cate ceva ma aplecam si le duceam eu gunoiul la cosul fara sa le spun nimic, la un momendat ma lipisem si de o porecla noua "eco". Asta se intapla pt. simplul motiv ca erau pe vreme aceea prea putini care gandeau la fel ca mine.
DAR CU AJUTORUL NOSTRU SE VA SCHIMBA ACEASTA TARA MINUNATA.

HAI SA FACEM FIECARE CATE PUTIN.

VA MULTUMESC.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

9

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Acum, imi permit sa fac si eu un ultim off`topic sa va arat ceva, pentru cine n`a vazut. Cum ne vad ei, cum suntem noi, si totusi ce oameni avem. De remarcat baietii care le`au facut`o:)

http://www.adevarul.es/stiri/actualitat … -telegraph

Etiamsi omnes, sed non ego.

10 Editat de Andi66 (2010-04-22 10:13)

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Ziua Pamantului la a 39-a aniversare

In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson,  s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. Aceasta in conditiile in care nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerba asupra mediului inconjurator. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura, la care au participat milioane de oameni.

39 de ani mai tarziu, adica astazi, 22 Aprilie 2009, 200 de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii participa intr-un mod sau altul la ceea ce a devenit cunoscuta ca “Ziua pamantului”. Alaturi de mult mai tanara miscare asemanatoare, Ora Pamantului, aceasta este doar o incercare de a atrage atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator. Iar daca in 1979 acest aspect era privit cu dezinteres, ca un moft, in prezent efectele incalzirii globale se vad din ce in ce mai clar. Dar si eforturile marilor puteri, in aceassta directie, sunt din ce in ce mai accentuate. Cu toate acestea, poza este in continuare una extrem de sugestiva.
In Romania, Ziua Pamantului “a prins” mult mai putin ca Ora Pamantului. Ce putem face pentru a ne implica? Multe. Sa lasam masina acasa, sa plantam copacei, sa mergem la strans gunoaiele lasate de fripturisti la graterele de Paste, sa incercam sa convingem cat mai multi prieteni de importanta acestor actiuni si multe altele.

Sursa: http://www.energeia.ro/reducere-emisii/ … sare-1315/

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

11

Re: Vreti sa va implicati in curatarea Romaniei?

Si aceasta initiativa e bine venita din partea mea, poate poate macar noi, cei de aici, reusim sa facem ceva, ca incet incet se va extinde ideea si va constientiza lumea de importanta naturii, desii unii sunt sceptici si porniti contra natiunii.