1 Editat de bogdivaio (2010-04-21 19:20)

Subiect: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

Ma poate ajuta si pe mine careva cu un sfat legat de dozarea lui Easy Life Fosfo?!...din cate imi aduc aminte cand am facut ultima data un test,acum vreo luna aveam PO4 sub 1 ppm si sigur de atunci a mai scazut...deci cum sa dozez eu sa-mi ridic nivelul, chiar pornind de la o valoare estimativa?!
Singura instructiune a lor fiind: 10 ml la 500l creste concentratia de fosfati (PO4) cu 0.1 ppm. Nu contine nitrati!
Deci,la mine ar veni 1ml la 50l care ar trebui teoretic sa creasca cu 0,1 ppm - cred eu big_smile

Alt test dedicat nu am cum sa mai fac rost acum iar cele 5-1 in stim toti ca sunt o "laba,de gasca"...deci nu ma pot verifica dupa teste decat dupa reactia plantelor si diminuarea algelor GSA(sa le i-a naiba lol)
Cum sa fac dozarea,saptamanal sau zilnic?!..si in ce cantitai?!..teach me big_smile




P.S.Nu am nevoie de critici aiurea si nici de carcotasi,deci rog cei care vor sa ma ajute si pot sa ma ajute sa posteze.multumesc anticipat

2

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

eu bag la 50l 6.5ml dupa schimbul de apa adica sambata iar miercuri 3 ml, producatorul spune 10ml la 50l = po4-1 ( nu am teste po4, no3) bag dupa plante.

sper sa te ajute, dar tine cont de lumina si co2...

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

ms timi,ceva de genu m-am gandit si eu sa fac..si eu tot sambata fac schimbul de apa big_smile
...daca mai sunt si alte pareri rog sa postati

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

In functie de ce plante ai in acvariu si consumul lor de PO4 dozezi iar pt asta ai nevoie de teste. JBL PO4  este un test destul be sigur nu doza la ochi ca dai in alge. Eu folosesc  tot EASY LIFE si dozez triplu fata de ce recomanda producatorul.

5 Editat de Timi (2010-04-22 00:58)

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

DOBROGEANUL A scris:

In functie de ce plante ai in acvariu si consumul lor de PO4 dozezi iar pt asta ai nevoie de teste. JBL PO4  este un test destul be sigur nu doza la ochi ca dai in alge. Eu folosesc  tot EASY LIFE si dozez triplu fata de ce recomanda producatorul.

conteaza ce ochi ai  cool
Pai ce recomanda producatorul?

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

Cum spune si timi depinde cum ai format tu ochiul...de exmplu in cazul de fata costul unui test dedicat este cu mult mai scump fata de Easy Life Fosfo.

Easy Life Fosfo l-am cumparat cu  22,61RON

Test Set Fosfati JBL PO4 - 36,84RON

..deci fa tu diferenta..eu te cred ca ar fi mai indicat un test,nu zic asta dar nici pana acum nu m-am verificat dupa teste,ci doar dupa ochi,adica dupa plante si nu am avut alge,doar la acvariul asta am patit ca algele au aparut in timpul ciclarii,acvariul fiind plantat acum 1 luna si ceva:D

7 Editat de catag (2010-04-22 16:12)

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

Bogdane eu zic ca cel mai usor este sa iei o rezerva de test de po4 si iti dau eu sa iti traci la un scaner scala de po4, ca e cel mai sugur, ca la o singura supradozare poti sa dai in alge ireversibil, si tot tie o sa-ti para rau. Si in legatura co Fosfo eu zic ca ai facut o alegere proasta sa cumperi cat timp sunt atatia oameni pe forumuri care vand fosfati la pretri mult mai bune, chiar si aici la noi in Cj, dar daca nu intrebi!

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

stiu ca vinde in calu_truta din cluj dar am vazut dupa ce am facut comanda dar nu-i nimic...mai,acum nu mai am chef sa tot umblu dupa teste ca am altele pe cap big_smile, am de gand doar sa cresc PO4 cu 1(imi trebuie o valoare intre 1 si 2) deci mai mult de 10 ml in total pe saptamana nu am sa pun si prin observatie zilnica sper sa reusesc sa-mi dau seama daca ma duc inspre mai rau sau in mai bine...am zis sa aplic cum a zis timi sa bag sambata cand fac schimbul de apa 6ml si unde va la mijlocul spatamanii inca 3 ml - in legatura cu asta tu ce zici,te intreb cum ai procedat tu cu dozajele sa fi precaut fara teste?!

9 Editat de catag (2010-04-22 19:28)

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

Eu nu asi proceda fertilizare saptamanala deoarece o sa ai un soc cand bagi substantele, si ele se consuma treptat si o sa ai un surplus in acel moment. Prefer fertilizarea zilnica si sa impart doza saptamanala pt fiecare zi in parte. Eu nu asi lua doza motamo de la timi pentru ca el are un consum, tu altul, si poti sa o dai cu usurinta in alge, dar asta e alegerea ta.
Nu numai clau vinde ci si gicahagi, iar rezerva gasesti la nevertebrate (daca vrei intreb eu ca ii cunosc pe toti baietii de acolo ( sau mergi la magazin cum vrei )).

Si preferat ar fi sa ti un raport intre fosrati si nitrati optim de 1/16 sau 1/10 am vazut la ADA ca recomanda.

http://www.nevertebrate.ro/Teste-de-apa … _info.html uite produsul

10

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

Stiu ca au rezerva baietii dar nu mai am timp sa umblu zilele astea si dupa test si pana la tine dupaia ca si astazi am trimis-o pe iubita mea dupa comanda la ei,am cateva probleme urgente si numai de acvariu nu imi arde big_smile ..deci tu zici sa dozez zilnic?!,oare sa dozez atunci zilnic cate 1,5ml ?!..tind sa cred ca ai dreptate,mai bine o i-au cu usorul si pun dozaj zilnic cat sa consume ele

11

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

sfatul meu de habarnist stii care este: incepi cu putin si treptat maresti dozajul in functie de cum iti merge tie treaba. unii au alte specii de plante fata de tine.unele consuma mai mult ca altele, alt tip de iluminare, si etc pentru ca nici un acvariu nu se aseamana cu altul. prin urmare si prin concluzie nu poti stii exact pana nu dozezi tu si sa urmaresti efectele.:D

12

Re: Dozaj Easy Life Fosfo ?!

bine dragul meu dar pe astea le-am dedus si eu...si asa am de gand sa fac doar ca nu stiam exact dozajele si programul tongue si deasta am cerut sfaturile celor care se mai pricep

Mulutmesc catag de sfaturi.. de sambata dupa schimbul de apa ma apuc sa bag si PO4 si parca ma vad ca va trebui dupia sa apoelz la NO3 si tot asa lol