1 Editat de emyemanuel (2010-07-04 22:12)

Subiect: capuse?

Salut!Am scos 1 litru de apa din acvariu pt a pune separat 6 melci pomaceea,in vederea unui tratament impotriva finrot.I-am pus intr-o cana de 1litru alba.La un moment dat(dupa 10min.) ma uit sa vad ce fac melcii si tare mi-a fost mirarea cand pe fundul canii am vazut niste punctulete fff mici negre miscandu-se.Am crezut ca este mizerie.Am scos cu o lingurita de plastic alba o ”mizerie”,dar surpriza...m-am uitat mai atent si era o vietate.Parca era o capusa de gaini,sau un purice,dar fff mic.CE ESTE ACEASTA VIETATE? Nu am cum sa pun o poza ,pt ca este f mica si nu se vede pe camera!

Ape limpezi,
Emy

2

Re: capuse?

Biocenoza din acvariu, asemenea celei din bălți, cuprinde organisme microscopice (componenta microscopică) si macroscopice (componenta macroscopică). Organismele microscopice se dezvoltă pe pereții acvariului, pe plantele superioare şi in masa apei. Algele verzi formează colonii în forma de stele, lanțuri, evantaie. În acvariu mai trăiesc: bacterii, euglene, parameci, purici de apă.
Stai liniștit marea majoritate a celor care au acvarii au asa ceva, însă sunt relativ greu de observat.Am si eu asa ceva si de regula stau pe o bucata de riccia in plutire. Când apăs si o scufund un pic încep sa sară pe deasupra apei, pana sunt prinși de pești.
Deci sunt pureci si nu căpușe....peștii nu au căpușe!

Re: capuse?

PFU!!!M-am linistit.Am crezut ca e ceva legat de ce boala oi avea eu prin acvariu.Sigur am finrot.Am inceput deja tratamentul.Multumesc pentru lamuriri!

Ape limpezi,
Emy