Subiect: gris la neoni

va salut cum pot sa scap de gris am observat niste neoni ca au niste picatele albe pe iei leam ridicat temperatura la 32grade si leam pus sare o lingura la 20l apa ce sa le mai fac? va multumesc.

Re: gris la neoni

Verde de malachit  :fok

3

Re: gris la neoni

Citeste aici: http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/ … e-acvariu/

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

4

Re: gris la neoni

Buna

32°C este foarte mult. E de ajuns temperatura la 30° C, nu trebuia sa folosesti sare cu aceasta specie de peste. Sunt delicati si sarea este indicata doar in cazuri f. grave, dar nu pentru gris.
Ar fi trebuit sa testezi parametrii apei. Daca in 2-3 zile nu dispare sau nu se amelioreaza starea pestilor, introduci medicamente (contraIcK, Faunamor, Costapur, etc.) si trebuie sa ai aerator (oxigenator) 24 din 24. Daca ai carbon, CO2 etc. etc. trebuiesc scoase/intrerupte pe tot timpul curei.
Dupa aceea, scazi temperatura, 1-2°C pe zi, schimb de apa in procent de 20-30% si filtrezi cu carbon timp de 48 de ore ca sa elimini orice urma de medicament. Bafta.

Asociatia italiana betta

http://www.aibetta.it/

Re: gris la neoni

mersi frumos pentru sfst dar am scapat de gris

6

Re: gris la neoni

Ai procedat aproape corect.
Se ridica temperatura la 32 grade timp de 4-5 ore ...dupa care se scade treptat pana la 30 grade timp de 5 zile...prin metoda asta scapi de gris fara sa mai bagi sare sau alte chimicale.

La 30 grade cum spun unii "cunosca