1

Subiect: Corydoras Paleatus

Am o femela de cory,de 5-6 cm
una de 3-4 cm si un baiat de 3-4 cm.Amindoua fetele mi-au depus dar niciodata nu au rezultat pui.In cite zile trebuie sa eclozeze icrele si la ce temperaturi?
Oare cu un singur baiat am sanse sa faca pui?
Multumesc anticipat! neutral

Grabeste-te incet.

2 Editat de Andi66 (2010-08-08 20:04)

Re: Corydoras Paleatus

Dimorfismul sexual la pestii Corydoras este evident, masculii sunt mai mici si mai suplii decit femelele, cu radiile tari ale inotatoarelor vizibil mai dezvoltate, ei ajung la maturitate pe la 1-1,5 ani si se reproduc foarte usor. Raportul intre sexe este de 2-3 masculi la o femela bine dezvoltata. Jocul nuptial este foarte interesant. Femelele depun icrele care sunt fecundate imediat de catre masculi chiar si in bazinul comun de crestere. Masculul inoata permanent in jurul femelei, in preajma fundului. Din cind in cind femela se opreste, un mascul se aseaza in fata ei, perpendicular. Femela impinge cu botul abdomenul masculului, care lasa imediat un nor de spermatozoizi, iar femela citeva icre mari albe, pe care le tine intre inotatoarele pectorale. Dupa citeva secunde, alearga de-alungul plantelor sau geamurilor, filtrului sau a oricarui alt suport si lipeste icrele. Acestea sunt foarte adezive, tari, si nu pot fi desprinse de pe suport de pesti in timpul inotului. O femela bine dezvoltata poate depune pina la 250-300 de icre la o ponta. Daca si masculii sunt bine dezvoltati procentul icrelor nefecundate este de sub 5%.
Pestii pot fi si stimulati sa se reproduca. Se aleg 2-3 masculi si o femela si se muta intr-un bazin fara substrat si fara plante, unde apa a fost in prealabil lasata la decantat. Se pot pune chiar si doua familii intr-un bazin de 35-40 de litri.
Dupa cca. o saptamina in care pestii s-au acomodat cu mediul respectiv si cu ciclul zi noapte de 12 ore, timp in care au fost hraniti bine cu tubi tocat si spalat, iar aerul si filtrul au functionat permanent, se schimba brusc apa, in prima zi din volum, a doua zi din nou din amestec. Se adauga apa de la robinet, statuta nu mai mult de o zi, aerata pentru a pierde clorul si la aceeasi temperatura. De obicei apa de la robinet are duritatea de 12 GH foarte convenabila pestilor pentru reproducere. In urma unui astfel de soc pestii depun in trei zile. Daca nu depun se repeta aceiasi operatie dupa o saptamina de pauza, timp in care pestii pot fi mentinuti in acelasi bazin.
De obicei Corydoras depun in mod obisnuit primavara si toamna, un sezon de depunere dureaza cca. 6 saptamini, timp in care pestii depun de 2 ori. Pestii tineri pot depune si de trei ori dar productivitatea e redusa si cite-o data i-si maninca icrele. In perioadele de vara si iarna pestii nu trebuie fortati sa depuna.
In functie de temperatura, larvele apar dupa 5-8 zile. Pentru a impiedica infestarea cu Saprolegnia in apa se poate pune o picatura de tripaflafina la 10l de apa.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

3

Re: Corydoras Paleatus

Ai mei au depus azi dupa ce i-am separat intr-un acvariu de 10l,inca mai depun. .
daca ai scot maine,e bine?
roll

Grabeste-te incet.

4

Re: Corydoras Paleatus

Nu prea ai fost atent...
In primul rand iti trebuie mai multi masculi la o femela si pe urma ei trebuie sa stea in acvariul destinat reproducerii cel putin o saptamana. Ai un pic de rabdare, dupa cum spuneam raportul intre sexe este de 2-3 masculi la o femela bine dezvoltata, deci tu daca ai 2 femele iti trebuie 4-6 masculi.
Bafta multa!  shark-thumbsup

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

5

Re: Corydoras Paleatus

Atenta am fost!Eu iti spuneam doar ceea ce s-a intimplat de azi dimineata pina acum.Sper doar ca acel singur mascul sa isi fii facut treaba cit pentru 3 ca el,sau macar la 20%din ceea ce au depus fetele.Oricum,multumesc! angel

Grabeste-te incet.

6

Re: Corydoras Paleatus

Cam de 2 luni am pui din cele 2 fete si 1 baiat.
Topicul se poate inchide.

Grabeste-te incet.