1

Subiect: Ramirez Bolivian

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Am un ramirez, pe care l-am primit de ziua mea acum 8 luni, din pacate nu-mi dau seama nici acum daca e mascul sau femela, mai ales ca s-a schimbat destul de mult de cand l-am primit, in sensul ca a crescut foarte mult, culorile i s-au intensificat, inotatoarele i-au crescut.

Astfel, apelez la cunostiintele dumneavoastra, poate e cineva dispus sa ma ajute si sa imi spuna sexul Ramirezului din imagini, pentru ca as vrea sa-i iau o pereche.

P.S: eu tind sa cred ca este mascul, insa...

2 Editat de Andi66 (2010-08-09 11:42)

Re: Ramirez Bolivian

Salut colega, (eu zic ca este femela) in ideea asta am gasit un articol despre Ramirezi:

"Pata rosie de pe burtica este specifica femelelor (criteriu de dimorfism sexual). Inotatoarele pectorale sunt transparente, restul fiind portocalii cu marginile rosii. Inotatoarele dorsala, caudala si anala prezinta puncte albastre. Dorsala are primele trei radii negre. Tot pe dorsala mai poate aparea o pata neagra deasupra peteide la mijlocul corpului. Inotatoarele abdominale au primele radii negre, ce se continua cu cateva radii de un albastru metalizat.

Dimorfismul sexual este destul de pregnant, masculul avand fruntea mai inalta, inotatoarele ceva mai mari. A treia radie a inotatoarei dorsale este mai inalta la masculi.

Femelele au zona pelvica de o culoare rosu carmin, culoare ce devine mai intensa incepand cu perioada prenuptiala. Aceasta culoare este absenta la mascul."

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

3

Re: Ramirez Bolivian

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

Merci de raspuns Andi. Am tot cautat si eu pe net articole, poze in care se vede clar diferenta, insa nimic atat de pregnant...
Iti si arat de ce, cateva poze care vorbesc de la sine, acum dupa ce ai vazut cum arata in prezent ramirezul meu, uite cum arata cand l-am primit:

4

Re: Ramirez Bolivian

Arata prea bine fata de cum era cand l-ai primit. Cred ca era asa din cauza stresului sau o combinatie nefericita cu calitatea mediului din care provine.
Ar fi frumos sa o imperechezi, atunci s-ar putea sa se mai coloreze si sigur starea ei se va inbunatati.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

5 Editat de Avatar (2010-08-09 12:17)

Re: Ramirez Bolivian

Da...pai nu avea nicio culoare, prima poza e de pe net, dar exact asa arata, urmatoarele doua sunt la vreo luna dupa ce l-am primit cand mi-am luat si un aparat foto mai bun, deci si culorile s-au vazut putin mai bine, insa diferenta e clara.
In petshop toti bolivienii arata ca cel din prima poza, nu imi dau seama care e mascul si  care e femela, par la fel toti  roll

P.S: iar pe cei din petshop daca ii intreb care e femela si care e mascul, imi vor raspunde: "care vrei tu"  ...dar ma rog, asta o stim deja cu totii big_smile

6 Editat de Andi66 (2010-08-09 12:31)

Re: Ramirez Bolivian

Cam naspa situatia....incearca totusi, poate iti dai seama si atunci schimbi viata a doua suflete. Oricum am inteles ca varietatea boliviana nu este asa de colorata. Am gasit si un video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ndf58pbIC-Y[/youtube]
Ce sa-ti zic...Multa bafta !!!

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771